enkilometeritaget

Träning

Kategori: Allmänt

Idag blev det så lite smyg premiär för träning. Eller egentligen inte då jag cyklat lite och gymmat hela vintern. Men det här var första gången på år och dar som jag höjde pulsen rejält genom att springa.
 
Jag och Cicci tog en promenad i skogen uppe vid ravan sjön. Det finns några rejäla backar där som jag sprang uppför. Sigge som tror att han är en fårhund klarar inte av att vänta nere med Cicci så han sprang efter, fick panik för att han inte hade koll på Cicci så han vände, fick panik för att jag var borta så han vände igen.
 
Vet inte hur många gånger han lubbade upp och ner. Till slut när Cicci körde sin sista runda uppför kröp Sigge upp med henne.
 
Jag gjorde totalt 4 rundor uppför, inget superduper så där men galet skönt att känna pulsen skena och svetten rinna.
 
Efter middag ska jag nu pröva att köra en Colting fasta. Hans model av den här 2-5 metoden. Man fastar en dag i veckan och jag startar nu på kvällen genom att äta middag. Sen hoppar jag frulle och lunch och äter igen middag imorgon kväll. Får se hur det går.
 
Till sist vill jag bara kommentera hur jävla gott det börjar lukta ute nu när blommorna slår ut. Min favorit är så klart syrenbusken. Fin och luktar verkligen stört bra. Like.
 

Colting

Kategori: Allmänt

Igår var jag och bror på en föreläsning med Jonas Colting. Det var en födelsedagspresent från syster. Colting är en thriatlet som bland annat haft framgångar i VM på långdistans, samt 2 förstaplatser i Ultraman Thriatlon.
 
Han har en syn på det här med hälsa och näring som kanske skiljer sig mycket från den standard som finns.
 
Det var väldigt intressant att höra honom föreläsa i 3h. Allt från träning, kost till hans filosofi och syn på saker togs upp och man fick med sig mycket att fundera på.
 
Men bäst av allt, man gick därifrån med ett sug på att inte bara komma igång med träningen igen, men också att både sätta upp ett nytt mål, samt att försöka förbättra kost etc.
 
En sak jag ska pröva som han förespråkar är den här nya trenden med diet. Många kör 2 dagar i veckan men Colting ansåg att 1 dag räcker. Så ikväll efter middag kickar jag igång och ska då fasta fram till middag imorgon. Får se hur det går :-)
 
Idag ska jag också eventuellt ta min första löptur sen snudd på oktober. Får se hur det känns.
 
Dags att pimpa den lite lätt överviktiga och rätt lata Daniel som drivit runt på tok för länge.
 
Värdelös bild jag vet men men.
 

Cicci har fått nytt jobb

Kategori: Allmänt

Bästa Cicci har fått nytt jobb....hon tar ett kliv i karriären och det är något hon verkligen förtjänat. Det går verkligen spikrakt för henne och inte så konstigt då hon verkligen är företagssam och superduktig. Nu får hon en superkul ny utmaning på ett företag som verkar perfekt. Det enda lilla minuset är ju att hon kommer få pendla till Södertälje.
 
Men här kan hon ju få proffstips av en erfaren pendlare så det ska nog gå bra :-)
 
Så hurra hurra hurra för min älskling :-)
 

Fint besök

Kategori: Allmänt

Söndag igen och en dag som började så bra med strålande sol och värme har nu övergått till regn och lite kyligare temp. Det gör mig inget, jag gillar regnet då det liksom renar upp och får bort pollen etc.
 
Veckan som gått har rullat på bra, jag har börjat ta promenader för att komma igång med att faktiskt aktivera mig igen. Pga att min hosta håller i sig har jag inte börjat springa eller cykla ännu men det kommer.
 
Vi var i veckan och såg Min Omsårgs föreställning Pelle Svanslös och Annorlundingarna. En sprudlande härlig föreställning som bjöd på många skratt. Imponerande prestationer från alla och bättre än vad jag kanske trodde på förhand.
 
Hon är duktig min syster och trivs ju som fisken i vattnet på en scen.
 
 
I fredags fick vi finfint besök från Eskilstuna. Alicia och GB som vi inte träffat sen nyår, samt även Bea kom upp. Vi hade mysmiddag, pratade massor och spelade lite skipbo. På lördag så tog vi en tur in till stan, lärde GB hur man uppför sig i en rulltrappa och käkade libanesiskt på Drottninggatan.
 
 
 
På kvällen var det dags för grillfest hos Linnea och Pelle. Det var husetfullt med kompisar och barn så det var fullgas från början. Men grillningen var supergod och när barnen somnade var det dags för CL final. Damerna som inte var lika intresserade hade inget emot att få sitta själva med ett glas vin och prata. Eller så insåg dom att det var rätt lönlöst att försöka få grabbarna att inte titta.
 
Idag vaknade man så trött men glad till strålande sol. Jag och Cicci tog en morgon promenad med Sigge som älskade vädret och faktiskt tog sig ett litet halvdopp kan man säga i en liten bäck som rinner genom edsbergsparken.
 
 
 
Efter fika hos mina päron då det är morsdag styr vi snart kosan mot Åkersberga för att äta middag med Ciccis mamma.
 
Snart är ännu en vecka till ända men en ny väntar med massor av roliga saker.
 

Vad har hänt?

Kategori: Allmänt

Dåligt med bloggande från min sida senaste tiden. Men så hittade jag in på min egen blogg och läste lite inlägg från förra året. Jäklar vad kul det var att läsa om förberedelserna inför maran och massa annat. Det gjorde mig inspirerad att dra igång lite igen.
 
Sen senast så har det hänt rätt mycket men tyvärr rätt lite på träningsfronten. Jag känner mig bara tjock och otränad. Men det ska det göras något åt.
 
Jag kanske drar en liten återkoppling i ett annat inlägg och går igenom lite vad som hänt. Eller så drar jag bara in en bildbomb.
 
Helgen var iallafall solig. Jag har varit sjuk men börjat piggna till. Jag följde med Cicci och Johan upp till Ciccis mormor som bor väldigt idylliskt på landet utanför Norrtälje. Bobber och Sigge fick chans att springa runt lite och vi andra fikade och njöt i det sköna vädret.
 
Väl hemma blev det soffläge och melodifestivalen som tyvärr var skräp rakt igenom och inte ens vinnarlåten var halvbra.
 
 
 
Helgen innan firades Mamma som fyllde 60år. Vi var alla uppe på Gimo Herrgård och käkade en 3 rätters som kanske inte går till historien som den bästa vi ätit, men som ändå var helt ok. Rummen och miljön var det iallafall inget fel på, supermysig och överlag en väldigt trevlig helg.
 
Jag och Cicci har också hunnit med att gå på Afternoon Tea på Grand. Det var gött värre och väldigt trevligt. Ett glas Pol Roger tillsammans med lite snittar, scounes och andra bakverk avnjöts tillsammans med Grands egna tea blandning. Tydligen trodde alla fjortisar i stan att Justin Bieber skulle dyka upp så ett par hundra av dom stod utanför Grand och skrek så fort någon tittade ut eller in. Märkligt.
 
 
 
Jag tycker att det räcker som comeback för den här gången. Förhoppningsvis kan det dyka upp lite träningsinlägg också. Ja tog en promenad idag med Sigge för att liksom smyga igång efter min sjukdom och det kändes skönt att vara ute igen. Jag saknar löpningen och jag saknar känslan av att gå för något. När jag läste om sthlm marathon så blev jag verkligen sugen på att springa den. Jag vill känna den där känslan man har när man klarat en marathon. Fullkomligt slut, trött, seg, lite stel men allt påminner om vad man gjort och det är liksom det som är hela grejen.