enkilometeritaget

Fredag när den är som bäst

Kategori: Allmänt

Fredagar är toppen och speciellt när man får en fredag som igår. Vid 16:00 sa jag tack och adjö och tog helg. Jag promenerade ner till mitt förra jobb för att lämna in en VPN dosa som jag haft kvar. Kul att träffa lite kompisar och höra hur dom har det.
 
sen tog jag t-banan ut till söder, mötte upp brorsan och vi gick upp till Cykelcity för att reka lite. Dom hade Rea på tröjor och jag köpte på mig en snygg Colombus tröja, jag har ju en Colombus pinta cykel. Och ja, den sitter lite snyggare när man har cykelbrallor som liksom fastar till en lite ;-)
 
 
Efter CykelCity satte vi oss på en pub och mötte upp Cicci och lisa för en öl. Trevligt att slappna av och liksom komma i stämning inför helgen. Jag och brorsan drack varsin Smithwick som är ett trevligt minne från vår resa till Dublin för en herrans massa år sen.
 
 
När ölen var uppdrucken begav vi oss till Mamas and Tapas för lite käk. Totalt 15 tapas beställdes in och 2 kannor sangria......guda gott och vi fick inte i oss allt. Däremot fick Cicci och Micke ut en halv kanna med is på bordet när dom skulle servera den sista sangrian. Inte helt enkelt det där tydligen :-)
 
 
Efter maten tog vi en drink på Gondolen...jag tog en drink som hette Silvia och som visserligen var gudagod men som verkade vara lite av en tjejdrink för vi såg en 4-5 tjejer som alla drack den.....jaja who cares :-)
 
 
En toppen kväll var det hur som helst och Sigge sov hos mamma och pappa så jag och Cicci fick sovmorgon.
 
Idag är det lördag och jag ska ut till Lidingö för att se på Lidingöloppet.

Fredag

Kategori: Allmänt

Vi har Q3 bokslut så det är mycket på jobbet nu. Min förkylning sitter i så jag har inte sprungit på 2veckor. Normalt skulle jag ha ångest för det men jag litar till min grundkondition nu. Åland kommer inte bli något fantastiskt lopp där jag går sub 4 utan mer en kul grej för att få en mara till i benen.
 
Idag blir en bra dag, fredag och efter jobbet ska jag tillsammans med Cicci, Micke och Lisa gå ut och käka lite tapas och dricka lite drinkar. Sigge får vara hos mina föräldrar, där lär han ha det bra. Han och mamma delar syn på livet....nämligen att Sigge ska få ha det så bra som möjligt :-) Sigge tycker det är helt rätt inställning.
 
Annars hoppas jag kunna ta en löprunda på söndag kanske, jag känner mig bättre och bättre och är inte lika snorig längre och den där kittlande känslan i halsen är nästan borta. Om inte annat blir det nog lite löpartights inköp i helgen. JAg vill ha ett par 2XU tights.
 
Annars är det ju Lidingö, jag hade gärna sprungit men nu får jag titta på istället och det ska bli kul.
 
 

Sigge

Kategori: Allmänt

Inatt vaknade Sigge först 04:18 och sen 05:12. Ibland undrar jag vad det är för fel på honom? När man sen går upp blir han tokigt glad, nöjd med livet allt är super...tills vi kommer till dagis. Då känner han sig lurad och ger mig arga blicken.
 

Bra helg

Kategori: Allmänt

Det har varit en bra helg, även fast jag fortfarande inte varit helt kry. I fredags kom Micke och Lisa över, jag gjorde en ost och skinkpaj och Micke fixade lite sallad. Vi drack en flaska halvtorrt vin till det och sen spelade vi spel. Tyvärr vann Cicci och Lisa, jag och Micke var mer dåliga förlorare.
 
 
På lördag drog jag, Micke och pappa till Bollstanäs för att se Gurra lira fotboll. Gurras Enebyberg krossade BSK med 4-1, ingetmål för Gurra men en grym frispark i ribban.
 
På kvällen kom Hanna och Christian förbi. Vi käkade pizza och såg på Avatar och snackade skit. Mycket trevligt. Söndagen började med promenad ner till Edsviken för att mata ankorna, sen har det mest blivit soffhäng då jag fortfarande försöker vila upp mig och friskna till inför jobbveckan.
 
Snart dags för mat och en film innan sängen kallar.
 

Morotskaka

Kategori: Allmänt

 Eftersom jag var sjuk i veckan blev jag rejält uttråkad efter ett tag. Vad göra annat än att baka. Jag bakade en morotskaka och den blev...om jag lite ödmjukt får säga det.....gudomlig. Jag är helt enkelt grym på morotskaka.
 
Så här såg skapelsen ut i ugnen, tyvärr blev jag så tagen av slutresultatet att jag glömde ta en bild :-)
 
 
 

Det här är löjligt

Kategori: Allmänt

Jag är fortfarande sjuk.....det här är löjligt. Jag har inte varit hemma från jobbet en hel vecka sen dackefejden. Men jag mår verkligen inte bra. I början av veckan gjorde halsen bara så brutalt ont. Nu är näsan som en vattenkran, jag hostar hela tiden och huvudet känns som någon slagit det i väggen.
 
Nu ringer jag vårdcentralen och fårgar om dom har några jävligt starka grejer att knapra för så här kan vi inte ha det.

Sjuk

Kategori: Allmänt

Sen halvmaran i lördags har jag varit sjuk. Åkte på en dunderförkylning och kände första täcknen direkt efter målgång. Märkligt egentligen hur jag kunde göra ett sånt lopp om jag hade en förkylning i kroppen.
 
Hemma från jobbet alltså och det är väl lite så där. Sigge är naturligtvis toppenglad. Han har hunnit med att käka tepåsar som Cicci lämnade på bordet när hon gick till jobbet, och en penna, även den låg på bordet. Sigge hade helt enkelt inget att göra när Cicci gick till jobbet och jag sov så han käkade den istället.
 
I övrigt är jag fortfarande oförstående till min tid på halvmaran. Jag gjorde 3 av 4 femor så att säga under 5min per km. Endast en, den mellan 15-20 gick något över 5tempo. Sista km var dessutom troligen min snabbaste.
 
Nu hoppas jag bara att den här förkylningen släpper så fort som möjligt så jag kan komma igång med träningen igen inför maran på Åland.

Skor

Kategori: Allmänt

I vår lägenhet har vi ett värdelöst utrymme i hallen som liksom är dåligt planerat. Proppskåpet sitter ovanför så det finns inte så mycket att göra med det. Förutom att sätta upp hyllor att ha saker på. Ciccis ide och det vi ska ha där är skor. Perfekt faktiskt för vi behöver mer plats.
 
Ray hjälpte oss få upp själva konsolen, Cicci gav sig på hyllorna men behövde lite hjälp av min pappa då vi behövde borra hål först. Sen åkte skorna upp och detblev riktigt bra.
 
Vi kan konstatera en sak, jag har 8 par skor....Cicci har några fler........eller nej, hon har 40 par....yes 40par skor...och jag tror inte ens det är alla.
 
Hur som vi har nu även satt upp som en gardin och det blev grymt bra.
 

Sthlm Halvmarathon

Kategori: Allmänt

Det var inte riktigt tänkt att jag skulle springa snabbt på halvmaran. Jag har inte haft så värst bra träning på sista tiden. Ingen fart direkt men jag sprang 3mil för en vecka sen och en mil i måndags, så jag räknade med sega ben.
 
Planen var ändå att våga köra hårt för att få ett tufft pass och i bakhuvudet tänkte jag att om jag har en sån där bra dag så kanske jag kan gå sub 1.50. Sist jag sprang halvmaran var innan klassikern och då sprang jag på ca 1.55. JAg är alltså klasser bättre tränad idag så jag visste att jag skulle slå 1.55. Men ska man gå sub 1.50 krävs ca 5.14 min/km, en tid jag kan springa men inte i 2mil...trodde jag. I måndags när jag tog 10km sprang jag ca 7.5 i 5:16 och det var jobbigt. Då insåg jag att det blir inge sub 1.50 på halvmaran den här gången, men det gör inget, jag tränar för en mara yada yada så det finns förklaringar.
 
Jag valde att köra 4 vitargo dagarna innan, tyckte det kändes onödigt med 7. Jag laddade upp kvällen innan med cola och godis....kanske inte värdsbäst men gott :-) På lördagen så käkaj ag i princip bara mackor, var inte hungrig och tyckte inte det behövdes pga vitargon.
 
Kl 15:00 mötte jag upp Henkan och hans bror Daniel i kungsan. Solen strålade och det var perfekt temp. Vi lämnade in våra väskor och begav oss mot starten. Jag körde lite lätt jogging och kände mig laddad. Det här skulle bli kul.
 
Starten gick och efter 2-3km kändes tempot bra, jag gick ut hårt men inte så att det kändes jobbigt. Jag såg på min klocka efter bara någon km att jag låg i 5.37 tempo....va så långsamt, jag som tyckte det gick fort. Jag blev lite besviken och kände att jaja det blir väl en sån här dag då.
 
Så jag slutade kolla på klockan och fokuserade på att få ett bra träningspass. När jag kom till 10km passeringen vid norrmälarstrand tittade jag ner och insåg att min snittfart var 4.53.....que! Har det gått så fort....nu började det snurra i huvudet på mig. Om jag hållit det här tempot i 10km så har jag en bra buffert till sub  1.49, och jag är ju inte ens trött!! Jag blev så sjukt taggad att jag nötte på ännu hårdare. När man kommer tillbaka mot starten och upp mot slussen fick jag en liten dipp. Det kändes tungt och jag kände att nu jävlar tappar jag. Men så kom en vättskedepå och efter 2 klunkar sportdryck kände jag hur jag bara flöt fram. Det var stört vilken känsla. Mit på södermälarstrand så jag en blå flagga lite längre fram och insåg att det var farthållaren för 1.45. Jag fick återigen sån energi och tänkte att den där ska jag ifatt. Kan jag hålla mig där gör jag ju 1.45, helt stört.
 
Det tog dock längre tid än väntat att komma ifatt men till slut låg jag i rygg på farthållaren. När vi kom in till vättskedepån vid Tantolunden klev jag förbi. Det här händer inte tänkte jag...det måste vara något fel....jag kan inte kliva förbi farthållaren för 1.45...jag kan väl för fan inte springa sub 1.45....jag som inte ens trodde på sub 1.50!!
 
I det här skedet värkte mina ben och vader något enormt men det spelade liksom ingen roll...jag var som i trans och det fanns inte på världskartan att jag skulle vika ner mig nu. Jag njöt verkligen av varje steg och jag visste att farthållaren för 1.45 aldrig skulle få passera mig. Upp mot slussen, ner mot sista km och det var bara så stört att kunna pressa på och inse att man skulle få en tid som man inte ens funderat på tidigare.
 
På bron in mot mål hörde jag någon skrika mitt namn och där stod mamma och pappa. Jag trodde ingen skulle åka in och kolla, vilken perfekt timing :-) Jag passerade mållinjen på 1.43.41 och mitt bästa lopp ever var avslutat. Vilket lopp från star till mål. Det var jobbigt, det var riktigt jobbigt men det är ju det som gör det så underbart.
 
Efter loppet så åkte jag med Henkan hem till honom och Minna, där Cicci mötte upp. Vi käkade en otroligt god middag och tog några öl.....perfekt avslut på en riktigt bra dag.
 
Så här dagen efter är livet inte lika roligt. Jag har åkt på en förkylning och har riktigt ont i halsen. Men men det var det värt för att ha sprungit 21km på 1.43.41
 

1.43.41

Kategori: Allmänt

Ja vad ska man säga.....jag nöjer mig just nu med att konstatera att jag sprang sthlm halvmarathon på 1.43.41 igår. En sjuk tid som jag aldrig trodde jag skulle vara i närheten av.
 
Det kommer ett längre inlägg om gårdagen senare.

Lördag och dags för halvmara

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag och det betyder sthlm halvmarathon. Det ska bli roligt men jag tar det inte på så superstort allvar. Visst skulle det vara roligt att slå sitt rekord men jag sprang 3mil för en vecka sen och är ju i maran träning så jag har egentligen inte den speeden i benen. Det här är helt enkelt ett roligare sätt att ta 2mil än att göra det själv hemma.
 
Jag laddade upp igår med film, tyvärr föll jag återigen för Ciccis vädjan om att hyra vad hon kallar för en "thriller". Women in black var naturligtvis ingen thriller utan en skräckfilm. Cicci var nöjd där hon satt i soffan med Sigge som skydd och tittade på filmen. Själv satt jag mest och tittade på vårt vitrinskåp eller möjligen med vår svarta filt över huvudet. Jag gillar helt enkelt inte såna filmer.
 
Uppladdningen inför halvmaran startade sen kl 06:00 när vår kära Sigge ville gå ut och lufta sig lite. Var egentligen Cicci som skulle ta det men hon har haft en hård vecka, är lite sjuk så hon sov som en koma patient. Så jag tog det.
 
sen fick jag sova till 8 innan damp hunden tvingade upp mig. Cicci hon sov som en stock. Efter loppet sticker vi ut till Henrik och Minna för lite middag och trevligt umgänge. Det ser jag fram emot.
 
 

Hockey

Kategori: Allmänt

Igår var det som sagt DIF vs Almtuna på Hovet. Jag pappa och Micke var på plats. Vi träffades efter jobbet på Bishops Arms för lite käk och en öl. Matchen var väl helt ok fram till slutet där DIF slog av på tempot å slumpen gjorde det mer spännande än det borde ha blivit. Men men tre poäng blev det ändå.

Bonde söker....

Kategori: Allmänt

Gårdagen var lugn. Jag ska springa sthlm halvmarathon på lördag så jag tog inget löppass utan ser lördagen mer som en chans att få lite längre snabbdistans kan man säga. Jag kommer nog inte kunna göra 1.49 tyvärr men persa ska väl gå iallafall.
 
Jag tog en promenad med Micke och Sigge istället och sen var det soffhäng för hela slanten. Tyvärr buggade de flesta av våra kanler så vi fick nöja oss med 1,2,4 och 6. Detta till Ciccis stora glädje för då fick hon se Bonde Söker Fru. Inte direkt mitt favoritprogram men vad ska man göra.
 
Ser förövrigt ut att bli perfekt väder på lördag. Strålande sol och runt 14-15 grader. Tyvärr blir det blåsigt och det är aldrig kul men förhoppningsvis har jag vinden i ryggen på rätt ställen.
 
Idag är det hockey, DIF ska försöka vinna sin premiär i allsvenskan mot Almtuna. Osexigt värre men till skillnad från solna och bajen är DIF överallt även i de lägre serierna så vi går dit och kolla :-)
 
 

Sol vind och vatten...

Kategori: Allmänt

Igår tog jag en kortare runda på prick 10km och det var en runda med variation. Till en början var det skönt, tempot var lagom och det varmt och skönt men ändå inte så där strålande sol Efter ett tag ökade jag tempot och ca 5km in på rundan kom allt på samma gång. Vind, sol, regn som fullkomligt bombade ner samt åska. Det var ett rätt bissart väder att löpa i, allt på en gång liksom. JAg sprang verkligen med solen strålande rakt framför mig, det var varmt och skönt men ändå öste regnet ner och blixtar och krafti åska dundrade. Jag pinnade på i ett ok tempo och kom imål på ca 54min. Bra pass helt klart så här två dagar efter 3milarn.
 
Nu blir det nog mestadels vila inför halvmaran på lördag, ett kortare lunkpass på onsdag för att hålla liv i benen blir det nog.

Fredag

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag avhandlat lör och sön lite men jag kom på att fredagen ju var trevlig oxå. Cicci hade gjort sin första jobb vecka så vi tog det lugnt med lite kött, tända ljus å gott vin som vi fått från Alicia och Gustav. Första fredagsmiddagen av många i höst å vinter :-)

Söndag

Kategori: Allmänt

Det var lite halvsegt att kliva upp i dag men Cicci tog både 7turen och 9promenaden med sigge så jag fick dra mig lite och njuta av en sovmorgon. Efter snabb frukost begav vi oss till K-Rauta för att handla hyllor och konsoler vi ska ha på väggen för skor. Därefter bara det av mot city för lite shopping.
 
Vi startade på Stalands möbler där en soffa inhandlades. Den vi haft i år och dar är sunkigt och nersutten. Dessutom behöver vi en bäddsoffa så alla våra vänner kan sova som kungar när dom kommer på besök. Vi köpte modellen metro BIG. Micke och Lisa har en likadan och den är verkligen bekväm att sova i, och toppenskön att chilla i framför tvn. Om 6-8 veckor kommer den och det ska bli spännande att se hur den passar in.
 
Här är en bild fast det här är en något mindre modell. Dock skiljer det bara 40cm i bredd, i övrigt är den likadan. Ja förutom tyget också som vi valde.
 
Sen shoppade Cicci ett par nya byxor till jobbet och även en ny fin jacka. Jag tittade på löparprylar, jag måset ha en ny vindjacka och även en ryggsäck för transportlöppning.
 
Det blev en lunch också, vi käkade burrito på något spanskt ställe.....supergott och det satt verkligen perfekt.
 
Helt färdiga begav vi oss hem för att inta lite kinamat och sen ligga medvetslösa i soffan fram till läggdags. Snart börjar en ny vecka.
 
 

Långpass och födelsedagskalas!

Kategori: Allmänt

Lördag visade sig bli en bra dag. Jag gick visserligen upp tidigare än jag hade lust med men det kunde inte hjälpas. Kl 9 drog jag iväg ut på långpass. 3mil senare var jag färdig. Det var inte den bästa rundan i mitt liv, jag vart uttråkad och fick kämpa långa stunder för att mentalt kunna köra på. Men det gick vägen och det var ett skönt besked för mig att ta mig igenom 3mil förhållandevis enkelt.
 
Nöjd och glad var det på kvällen dags för Marcus födelsedag. Visserligen fyllde han i juli men hans årliga grillfest blev av först nu. Det blev kombinerad kräftskiva och grillfest och det var toppen. Trevligt folk, bra kräftor och toppen tillbehör och överlag en sjukt rolig kväll.
 
Cicci visade på sjuka talanger när hon lyckades få in en plastsked hela vägen in i näsa. Såg sjukt obehagligt ut.
 
Runt 01:00 lämnade vi det vad vi kan kalla för dansgolvet och begav oss nöjda och glada hem för att sova.
 
De flesta i klassikergänget var där och många andra man inte ser så ofta och sånt är alltid roligt.
 
Helt klart en toppenlördag.
 
 
 
 

Löpning när den är som skönast

Kategori: Allmänt

Jag var inte sugen på att springa igår. Det var blåsigt och kallt och utan löparjacka blir det jobbigt. Så jag tänkte att jag tar en kort runda och sen fegar jag ur. Men så liksom kom jag in i ett sånt där läge där det bara rullar på, det är inte jobbigt och tiden liksom flyger fram. Jag tänkte knappt på vart jag sprang, jag bara rullade fram helt omedveten typ. Så när jag liksom vaknade till insåg jag att jag kört nästan 12km.....tänk om alla rundor kunde vara så här.
 
Idag är det fredag och det ska bli så galet skönt med helg.

Dagarna dom går...

Kategori: Allmänt

Bokslut betyder rätt långa dagar och en del stress. Jag har varit trött som ****** på kvällarna. I tisdags tog jag en rätt lugn 10km runda. Sprang åt ett annat håll än vanligt för att kolla in omgivningarna lite, finns bra backmöjligheter kna jag säga.
 
Igår blev det tacomiddag följt av en film. Cicci gillade inte Avengers speciellt mycket men mig föll den bra i smaken. Så där töntig action när den är som bäst.
 
Sigge har varit riktigt jobbig de tre senaste nätterna. Han vaknar först vid 04:00 och börjar morra, gnyla och skälla. Till slut får man honom att lägga sig ner igen och sova. Men så startar han igen runt 05:30. Så otroligt frustrerande när han liksom vägrar hålla tyst. När man sen går upp helt slutkörd och trött så är han så klart nöjd som fan och tycker att livet är toppen.
 
Lika kaxig är han dock inte när jag sen lämnar honom på dagis. Då är det min tur att triumfera.....HAAAH där har du, vad säger du nu då? Skadeglädjen är den enda sanna glädjen heter det ju.
 

Fickparkering

Kategori: Allmänt

Like a BOSS!!!!

Helgen som varit

Kategori: Allmänt

Det har varit en bra men aktiv helg. I fredags firade vi Ciccis nya jobb hos mina päron med bra mat å lite bubbel. Bea kom upp å hälsade på, kul att träffa henne igen. I lördags stack ja å bror upp till landet. Det regna konstant men var ändå väldigt skönt. Vi gick i skogen med sigge, grillade korv å tog en tur in till Öregrund. Vi valde att inte sova kvar utan istället åka hem. På söndag tog jag en löprunda men kom bara drygt 18km. Mådde inte bra så ja höö igen lite. Sen var jag å Cicci å tittade lite på soffor etc å sen fixade vi i lägenheten. Micke å Lisa kom förbi å käkade å sen var det i princip att dunsa ner i sängen. Helt färdig men ändå nöjd med helgen.