enkilometeritaget

2.7.....Miiiiiiill!

Kategori: Allmänt

Lång pass idag. Jag brukar köra långpass på lördagar då jag inte vill skjuta upp det till söndag. Men i och med sthlms resa och besök så fick det bli söndag. Inte perfekt uppladdning med godis och även lite alkohol men men. Vädret strålade iallafall och jag laddade med att faktiskt häva i mig en halv påse carboloader till frullen och ta med mig resten i två av mina vattenflaskor.

Målet var minst 25km då jag ofta bara tar 2mil och känner att jag måste få ut mer snart. Årby skogen var strålande torr och härlig och jag planerade för 2varv runt 10km banan och sen ta det lite som det kommer.

Det gick strålande bra, jag lyckades till och med hålla nere tempot. När jag började närma mig slutet på andra varvet hade jag avverkat 22km och jag visste att springer jag hem landar jag på lite över 24. Men jag tog i det här läget höger istället för vänster då jag hade pigga ben och tog en liten extrarunda. Vid 25-26km började jag känna mig sliten i höfterna framförallt så det landade på 27km. Men 2.7mil är stökigt bra så här tidigt och uppladdningen inför maran går verkligen helt enlit plan.

Nu sitter jag trött men nöjd i soffan efter våffelmiddag som bästa cicci bjöd på, redo för ännu en vecka.

Härligt torra stigar  Årby!

Helgen!

Kategori: Allmänt

Ännu en helg är över och den har varit bra, om än lite stressande. I fredags var jag och cicci med lilla sigge i sthlm och sov hos mina föräldrar. vi var ute och provade en bil som vi ska köpa. Det blev middag och lite mys innan sängen. På lördag åkte vi tillbaka till Eskilstuna med Micke och Lisa som skulle hälsa på. När vi kom ner vart lite fika i solen och Cicci lyckades sälja sin bil och fick bra betalt för den så då krävdes ju lite firande. Vi promenerade runt i stan med sigge och satte oss till slut på en uteservering. Eller rättare sagt en brygga där vi tog ett glas i den strålande vårsolen. Supernice måste man säga.

Mysmiddag med lite dricka och sen en film på kvällen.

Idag har solen strålat ännu mer, även om det nu inte varit supervarmt. Jag har sprungit, vilket jag tar mer om i ett annat inlägg och cicci har pluggat. En sån där tråkig men nyttig söndag. Helgen är slut och imorgon ska jag förmodligen avsluta vårt bilköp och kanske rentav köra hem bilen.

Micke och Lisa i solen

Sigge e nödig och inte helt nöjd med att husse tar sån tid på sig att bli klar.

And I am back

Kategori: Allmänt

Lite dåligt bloggande från min sida men det är fullrulle hela tiden. Har kollat på bilar denna vecka då jag och cicci måste införskaffa en ny. Das Auto har varit oss trogen men sjunger på sista versen. Jag kan dock med gott samvete säga att jag inte kommer sakna den där skakande smurfbilen.

Löpning har det också blivit, tyvärr bara 10km i tisdags då jag var i sthlm och kom hem sent. Käkade thaimat och hade inte tänkt springa men så när jag ätit upp tänkte jag att...ähh fuck it why not. Så jag tog 10km med ett ton thaimat i magen. Jag var bara nära att få upp det en gång så det var toppen.

Igår tog jag 14km i årbyskogen. lugnt och fint, inget stök utan ren njutning. Kände mig dock seg och tom liksom efteråt. I helgen kommer bror och Lisa på besök. På söndag ska det förhoppningsvis bli långpass och jag vill klämma minst 2.5mil.

Jag kanske missade det men i lördags körde jag och brorsan ett långpass. jag fick till 2.2mil och det kändes riktigt bra.

Det börjar ta sig

Kategori: Allmänt

Kom hem lite tidigare idag då jag var på jobbet redan tio i sju så jag kom ut strax efter fem. Det sköna då är att det fortfarande är ljust.

Jag tog en runda på 13km i Årby skogen och överlag var det isfritt och bra. Några ställen var väldigt blöta och det gillade inte mina vanliga joggingskor som jag valt att för dagen köra med.

Men inget att sura över, allt som allt var det en toppenbra och trevlig runda i behagligt tempo. Det känns verkligen motiverande att vi börjar få tillbaka ljuset och värmen. Det gör stor stor skillnad istället för att springa i mörker, minusgrader och is.

Lite bilder

Kategori: Allmänt

Eftersom jag fått in lite bilder från min iphone lägger jag upp några från helgen. Dels på den goda pizzan från i fredags, självklart på den fantastiska löprundan från i söndags och sen kanske någon mer bild från myspys med sigge på balkongen.

Förövrigt tog jag 1.2mil idag. det kändes bra men jag var lite sliten i benen.









Trevlig Helg

Kategori: Allmänt

Så sitter man här söndag eftermiddag och ännu en helg är snart över. Jag hade tänkt ta 2mil i lördags men min mage strulade till det så det fick bli städning av lägenheten istället. Min syster kom på besök. Vi tog en skön promenad i solen, lekte med Sigge. Sigge som i början var livrädd för syrran även fast han träffat henne. Han är lite så men han vande sig så klart.

På kvällen laga vi fin middag och sen var det schlager och godis för hela slanten.

På söndag sken så solen ännu mer och jag kände mig redo för en löptur. Det blev 2 soliga mil på torra och fina skogsvägar i Årby. När jag kom hem satt syrran och Cicci och sola på balkongen så jag hakade på.

När syrran åkt hem fick jag, cicci och Gustav en åktur med nyblivna körkortsinnehavaren Alica. Vi åkte ut till Sundbyholm och tog en glass i solen med Sigge.

Så allt som allt en supermysig helg.












Klockan är...

Kategori: Allmänt

Åtta på morgonen och jag har varit uppe sen halv sju i stort sett. Det är så det blir när man har en liten Sigge som tycker det är supertråkigt när husse och matte vill sova. Nu ligger han här bredvid mig i soffan och .....ja vad tror ni, sover så klart. Och dessutom fiser han så man får kväljningar.

Om ca en timma ska jag pröva att gå ut och ta ett långpass men min mage har varit lite strulig senaste dagarna så jag vet verkligen inte hur det kommer att gå. Den som lever får se helt enkelt.

Igår prövade jag och cicci ett panpizza ställe som ligger nära oss. supergott men fy satan så onyttigt. Så ångesten för den pizzan fungerar som motivation för mig nu att ta mig ut och springa.

Kvällen spenderades annars hos Alicia och GB. Vi såg på J Edgar. En bra film om än lite seg mot slutet. Leo Dicaprio var som vanligt bra i huvudrollen. Klart sevärd.

En sån där dag

Kategori: Allmänt

Idag var det inte roligt att springa. Jag kände mig trött och sliten redan från början. Höll otroligt lågt tempo och då var det väl ok. Men när jag hade kanske 5km kvar av mina 12km så fick jag sån panik ont i magen så jag var tvungen att stanna till. Sen blev det till att plåga sig hem. Nu har jag suttit i soffan och värmt upp mig och magen börjar kännas bättre.

Ibland är löpning helt enkelt inte så värst roligt.

Sigge

Kategori: Allmänt

Sigge då? Min lilla hund som svept in som en tornado i min annars så lugna vardag. Jorå han mår toppen och man märker verkligen att han dag för dag utvecklar sin personlighet. Vi tränar rätt hårt med honom och man märker verkligen hur mycket han lär sig.

Löpningen då?

Kategori: Allmänt

Har det blivit någon löpning då? Jorå helt ok har det varit på den fronten. Jag skall erkänna att helgen när vi åkte upp till sälen och mora så vart mitt långpass på lördagen lite förstört. Det var helt enkelt på tok för isigt, blåsigt ohc jag kände mig helt ur slag. Så de planerade 2milen blev bara 1. Men ibland måste man få lugna ner det lite också.

I förra veckan hade jag ett bra pass när jag tog mig 12km i 5.05 tempo. I övrigt har jag fått ihop ca 4.4 mil i veckan. Helt ok för att vara mig.

Mycket nu!

Kategori: Allmänt

Ja det har varit lite si och så med uppdateringen av denna blogg men det har varit mycket mest hela tiden.

En rolig grej som jag gjort var att jag, brorsan och pappa stack upp till Sälen-Mora för att se när halvsyrran och hennes kille åkte öppet spår. Resan startade klockan 03:00 natten mot söndag och vi kollade in skidåkarna vid mångsbodarna, evertsberg, hökberg och så klart, vid målgången. Sen åkte vi hem igen. Det var en strålande solig och härlig dag och superkul att få gå runt och se allt igen med tanke på att jag själv åkte öppet spår förra året. Både syrran och hennes kille Jonas gjorde mycket bra ifrån sig och kom i mål på bra tider.

Tyvärr fick jag aldrig någon bild på syrran för jag vart för upptagen med att skrika saker när hon väl körde förbi. Men här är lite random skidåkare för känslan iallafall.