enkilometeritaget

Sista passet

Kategori: Allmänt

Igår gjorde jag min sista runda inför maran. Synd dock att kalla det runda. 4.5km mest för att få igång benen. Planen var att göra det långsamt och skönt men jag ville känna att jag kunde hålla ett ok tempo utan att det skulle ta död på mig. Sen var det någon slags utflyckt igår för på rakan vid Eskilstuna Golfklubb var det bara en stor massa med tjejer som var ute och promenerade. Alla i bred och ingen hänsyn togs till andra människor som var ute och sprang, cyklade eller tog en kvällspromenad. Man fick en del kommentarer när man sprang förbi, tjejer i grupp brukar ju kunna bli lite flamsiga och den teorin stärktes rätt ordentligt igår.

Hur som helst kändes det skönt att titta på klockan och se att man sprang i kanske 5:45 tempo när det kändes som att man sprang en bra bit över 6. Sån känsla vill jag gärna ha hela maran.

Vitargo 3 är precis uppdrucken och jag riktigt känner hur kroppen fylls med energi och laddning. Imorgon skall nr lapp hämtas och sen är det bara att börja fokusera.

1 av 7...check!

Kategori: Allmänt

Klockan är strax 8 och jag sitter på jobbet och dricker den första av sju Vitargoladdningar jag ska få i mig innan mara. Just nu smakar det gott, och minnen av vasalopp, vätternrundor och Lidinöloppet kommer smygande och man minns hur det var. Det känns bra och är peppande inför lördag. Det är ju något extremt läskigt med att springa en mara, eller cykla 30mil, åka 9mil skidor osv. Men samtidigt är det lite den där rädslan, den där otäcka känslan för att man ska göra något man vet kommer göra ont och vara extremt jobbigt som triggar en.

Man behöver det där adrenalinet.

Så när nu nr 1 av 7 är uppdrucken. Längtar jag redan efter att få ta nr 2 ikväll.

Här var det laddat!!

Kategori: Allmänt

Stack ner till Runnerstore på lunchen idag för att köpa på mig lite gott gott som jag ska snaska på inför och under maran. Tyvärr var all vitargo slut....ALL!! Många som hade samma plan som jag med andra ord. Nu var det inte värre än att bilen med en ny leverans dök upp precis i rätt läge så jag fick med mig vad jag behövde hem.

Som uppladdning blir det 7påsar vitargo. De första fyra är de gula, vanliga carboloader. De sista 3 är de gröna som innehåller electrolyter. Innan start ska jag även knapra några GT tabletter. De innehåller mycket salt och magnesium som hjälper till att hålla krampen borta. Något som kan bli extremt viktigt med tanke på underlaget.

Det som sen ska ta mig hela vägen in i mål är 4 geler från enervit. Eller 3 och en liquid, jag får se. Det härä något jag kört under hela klassikern och därför fortsätter jag med dom märken jag är van vid och tycker smakar bra. Jag köpte även en bar som jag ska tugga lite på innan.

Så nu är jag laddad och klar och tror nog inte ens att jag behöver springa på lördag med allt det här i magen :-)

Kallt kallt kallt

Kategori: Allmänt

Hallå vart tog värmen vägen? Satan i gatan va kyligt det var igår när jag cyklade hem från tåget. Visserligen är det skönt att det inte är så där kvalmigt och varmt när jag ska springa maran på lördag men det ska ju inte vara iskallt heller. Just nu ser det ut att bli runt 10-14grader med mulet och stora risker för regn. Regn bryr jag mig inte om....så länge det är varmt. Men 10 grader och regn........tråkigt tråkigt.

Men jag har sprungit hela vintern i både snö, vind och regn och då har det varit minusgrader. Det är skönare än att det är tokvarmt för klä på sig kan man alltid göra men i extrem hetta går det liksom inte att springa i mindre än shorts och linne.

Perfekt vore så klart om det blir runt 14-15grader och lite lätt duggregn i perioder. På fredag får det gärna vräka ner så pollen försvinner så mycket som möjligt.

Sol, Bad och en Bal på....Gästis!

Kategori: Allmänt

Det har varit en riktig toppen helg måste jag säga. Man kan nästan inte bli mer nöjd.

Allt började i fredags när jag kom hem till Sigge och lagade Carbonara. Vi var själva då Cicci var i V-ås och käkade med kompisar. Innan jag åt stack jag ut på en lättare 8.5km runda för att hålla benen igång lite inför kommande helg. Sen blev det myspys i soffan där jag kollade på Mission Impossible Ghost Protocol och Sigge sov. Filmen var helt ok.

Lördag morgon och solen strålade. Jag tog Sigge på en promenad och sen blev det lite städning och undanplock innan jag stack ner på stan för att köpa nya löparshorts och en tröja. Vid runt fyra tiden kom Bea, Robin och Erika förbi oss och det blev lite bubbel och jordgubbar innan det var dags att bege sig till Ciccis examensbal.

Vädret var verkligen strålande och vi stod och njöt nere vid kanalen innan det var dags för mat. Väldigt god och trevlig middag följdes av party och dans fram till stängning vid 01:00. Då gick några hem till oss för lite avrundning. Tror jag kom i säng vid 02:00 så inte så farligt.

Söndag och kan man börja en söndag bättre än med hotellfrulle med Cicci, Alicia, GB, Robin och Bea? Sen hämtades Sigge som övernattat på dagis. Han hade delat rum med 2 andra hundar och det hade funkat bra.

Resten av dagen låg vi i parken och spelade fia med knuff och frågesport. Runt fyra-fem tiden kände alla att det nog var läge för årets första dopp. Så vi styrde ut mot Skjulsta badplats. Det var så klart grymt kallt men i kom vi och efteråt kändes det toppen. Jag tog en löprunda hem från Skjulsta som nog landade på någonting mellan 7-9km skulle jag tippa.

Efter en sallad på balkongen och en halvtaskig rulle så var det tack och godnatt. Nu är det måndag och nedräkningen inför Sthlm Marathon har börjat.....









Parkhäng i solen

Kategori: Allmänt

Planen var att åka hem efter jobbet och ta en löprunda. Det blev inte så. Istället köpte jag sushi och yakiniku och hade skönt parkhäng med cicci, bea och robin. Imorgon är det fredag och det är mer eller mindre bara en vecka kvar till sthlm marathon.

Jag är laddad och nervös. Det finns bra och dåliga sidor inför maran. Det ska inte förnekas att jag haft problem på sista tiden och att jag är medveten om att jag sprungit för lite på asfal. Med problemen jag har med mina fötter kommer 42km på hårt underlag bli mitt stora hinder. Det kommer göra ont....jävligt ont och huruvida jag kan hantera smärtan eller inte blir avgörande för om jag kan gå med huvudet högt nästa lördag.

Men jag har sprungit över 70mil iår, jag har farten och orken i kroppen och får jag bara till en bra dag, adrenalin av publiken så kan det här bli en trevlig lördag.

Den som lever får se helt enkelt.

Lägenhet

Kategori: Allmänt

Så har det äntligen hänt.....jag och cicci har hittat en lägenhet i Sollentuna. I häggvik närmare bestämt. Så från Aug någon gång styr vi kosan från Eskilstuna till Västervägen 25 där vi mellandlandar på obestämd tid.

Det är en 2a på 60kvm som ligger i ett trevligt litet hus som bara har 2 våningar och inte så värst många lägenheter. Sånt gillar vi, nackdelen är avsaknaden av balkgong men sånt får man väl leva med.

Nu ska vi bara få tag i ett hunddagis åt Sigge så är saken biff.

Väldigt lång helg

Kategori: Allmänt

Jag har haft lång helg. Det var ju röd dag i torsdags och vi hade ledigt på fredag så det var riktigt riktigt skönt. Har gjort massor av saker och åkt fram och tillbaka.

I torsdags passade jag Sigge. Vi tog promenader, tränade lite och hade det överlag mysigt. Mellan det så städade jag lite och handlade jag lite mat. Det blev till och med efterrätt till Cicci och sen en film i soffan.

Fredag så åkte jag till sthlm och sen vidare med mina päron till landet. det var lugnt och skönt att grilla i solen. Sigge tyckte det var supertrevligt att få springa runt i gräset och busa och han sov som en stock på natten sen, helt slut stackarn.

I lördags åkte vi hem till sthlm där jag tog en ca 4mil lång cykeltur i solen. 'Så grymt skönt och jag känner verkligen att jag njuter av att få cykla. Tror löpningen börjar ta ut sin rätt och även om det är skönt e jag sugen på lite omväxling nu.

Sen bar det av hem till e-tuna för lite middag och film med Cicci.

Gårdagen blev en klassisk söndag. 12km löpning som tyvärr inte kändes så bra som jag ville. Skoskavet jag dragit på mig kändes inte alls men jag var trött och sliten i benen och det bådar inte gott inför maran. Sen blev det tacos och ett par avsnitt av New Girl innan sängen.

Allt som allt en väldigt solig och skön helg. Nu e det bara tugga på i veckan så väntar en bal till helgen och sen e det slutspurten inför Sthlm Marathon......huha.

Fantastisk helg med tråkigt bakslag

Kategori: Allmänt

Det blev en riktig toppenhelg med en tråkig detalj. Mitt skoskav jag dragit på mig blir värre och värre. I fredags på jobbet hade jag svårt att gå och det kändes inge vidare på kvällen. När jag dagen efter gick ut och sprang klarade jag bara 1.5mil innan jag gav upp. Den bistra sanningen är att så länge jag har skavsår på det stället kan jag inte gå i några skor utan att det gör ont. Att springa är alltså out of the question. Jag måste vila tills det är läkt och sen antingen köpa nya skor, springa i mina vinterdojjor eller hoppas att skorna jag har inte ger mig nytt skavsår. Maran känns helt klart långt borta just nu.

I övrigt var helgen toppen. Först trevlig middag i Åkersberga hos Sussie. Sigge fick promenera nere i centrum bland massa otäcka barn, roslagsbanan och annat hemskt. PÅ lördags sprang jag som sagt och såg sen DIF vika ner sig mot Åtvidaberg och bara få med sig 1-1, uselt.

Sen var det grillfest hos päronen som båda fyller år nu i maj. Oxfile och massa annat gott serverades.

Idag på morgonen cyklade jag och bror ut till roslagsvåren för att kolla på våra kompisar som körde. Dom var tyvärr för snabba så vi kom till vårt ställe 10sek för sent och han bara se dom på avstånd köra förbi. Men cykelrundan var iallafall trevlig.

Så får man sammanfatta ännu en helg, trött som få men nästa vecka innebär iallafall bara 3 arbetsdagar. Det ska bli toppen.

jobb jobb jobb

Kategori: Allmänt

Jag har ju bytt jobb och det är tuffa tider just nu. Massor med nytt som ska in, nya rutiner, nya kollegor, nya system osv. Jag har möten möten och åter möten och skallen fullkomligt exploderar snart för att det inte får plats mer information.

Det är så klart roligt också men det infinner sig en lätt ångest över att det är så stort, systemen är så annorlunda och överlag att mängden är så stor och komplex. Man känner att kommer man klara det här? Folk som jobbat i 2-3år säger att dom fortfarande kan känna sig förvirrade och pressade över vissa saker. Förstå då hur lång tid jag har kvar innan jag kan känna mig bekväm.

Men det är det här som utvecklar en och om man inte kan stå rakryggad och anta utmaningen så kan man lika gärna ge upp och lägga sig ner och dö. Det är inte min plan så nu är det bara att rulla upp ärmarna och jobba hårt.

Jag var annars i sthlm igår och träffade lite folk. Först fika med några kompisar från mitt förra jobb, och sen brorsan, erik och japan marcus. Det var trevligt värre.

Det negativa är ju att jag inte träffat cicci på ett tag nu och det är aldrig roligt att vara ifrån henne. Men om några timmar är den här dagen slut och jag kan åka hem så det är något att se fram emot.

Nytt försök på 3mil

Kategori: Allmänt

Gav mig på 3mil idag igen, en vecka efter föra fiaskot. Hade laddat som fan den här gången så att jag inte skulle dö som sist.

Blåsten och brist på bra löpväg gjorde att jag tyvärr sprang i skogen 27 av de 30km. Visserligen kuperat men klart mjukare underlag. Överlag gick rundan klart bättre än senast. Jag körde på bra, behövde inte alls lika mycket vatten och klarade mig till 22km innan jag kände behov av en gel. Sista 2km började jag få ont i benen men i övrigt inga problem.

Så långt allt bra men det finns ett stort men här. Det gick så SATANS långsamt. När jag kom upp till 22km tittade jag på klockan och fick en smärre chock. Jag hade hållit en bra bit över 6min per km i tempo. Jag kunde bara inte begripa det. Ok jag höll nere tempot för att undvika fiasko som förra helgen, och det är jävligt kuperat där jag tog det ännu lugnare för att inte bränna mig. Men på slutet tyckte jag att jag höll ett ok tempo. Jag började kolla klockan när jag sprang och när jag tyckte det gick helt ok så låg jag lik förbannat långt över 6min tempo.

Det var först på slutet när jag kom ut från skogen och sprang på hårdare underlag som tempot gick ner mot 5:20.

Jag vet inte riktigt vilka växlar man ska dra av det här. Jag väljer att ta det som att jag tränat hårt sista tiden, hade ett sjukt tungt pass för en vecka sen och att det helt enkelt sänkte min kapacitet.

Det som oroar mest inför maran är att jag får ont. På den hårda maran banan lär det bli ännu värre och att då springa 12km till känns ju just nu omöjligt.

Vi får se helt enkelt.

Första dagen på nya jobbet

Kategori: Allmänt

Igår gjorde jag min första dag på TryggHansa. Det var spännande och roligt men samtidigt lite läskigt. Det är ju så att börja på ett nytt jobb. Det var massor med information och allt känns väldigt överväldigande. Men det är trevligt folk och bara jag kommer in i det lär det bli superbra.

Jag var så trött och sliten på vägen hem med skallen proppad av information och intryck. Vad passar då bättre än att världens bästa Cicci hade bokat bord på Grappa och bjöd mig på super middag. Det var verkligen precis vad jag behövde och en toppen överraskning. Hon e bra hon min älskling.

1 Maj

Kategori: Allmänt

1 Maj började bra. Sigge var helt slut efter gårdagen med nya människor och fyrverkerier så han sov till 09:40. Succe. Sen vart det frulle på balkongen innan jag begav mig upp till Årby spåret för en extremt lugn återhämtningsjogg. Det var så otroligt skönt att vara ute i skogen och springa i ett lugnt tempo.

När jag kom hem stack jag och cicci in till centrum med Sigge. Planen var att låta honom promenera runt där det är mer folk så han vänjer sig. Efter ett tag satte vi oss på kaffe kakas uteservering. JAg tog in en cesarwrap och cicci en kopp Te. Det var ungefär så långt det var lugnt och trevligt.

Sen insåg vi att det skulle vara en marsch för något gäng Nazister och givetvis var motståndarna där. Nazisterna ställde sig i en rondell kanske 10meter från där vi satt. Genast kom ett gäng motdemonstranter och tog sig förbi polisen och försökte sig på en attack. Nazisterna vevade dock ner dessa rätt fort med sina flaggor dom hade med sig och som dom använde som vapen.

Polisen fick kontroll men då började motdemonstranterna och NAzisterna kasta glas och flaskor på varandra. Och oss som satt på uteserveringen. Alla fick fly in på kafet allt medan man försökte undvika att träffas av en flaska eller ett glas.

Efter ett tag kom vi därifrån och tog oss till andra sidan kanalen och satte oss i parken. Efter ett tag hör vi hur folk skanderar något och huxflux kommer Nazisterna gående på gatan 50 meter ifrån oss. Inga poliser är närvarande då dom håller motdemonstranterna kvar på andra sidan kanalen  genom att blockera broarna.

Problemet e att ett gäng på kanske 30pers med mestadels folk med invandrarbakgrund har samlats. Dom har inte deltagi i motdemonstrationen men förmodligen sett nazisterna komma gående. Dessa gör nu en rusning som Nazisterna möter och jagar bort dom. Vi ser nu alla komma rusande mot oss och folk i parken får lägga benen på ryggen.

Nazisterna stannar upp och gänget dom jagar samlar upp sig och gör en ny rusning men vänder innan dom möter nazisterna. Efter det försvinner nazisterna bort och vi går hem.

Det är ju bara tragiskt att folk ska hålla på. Och det från båda sidor. Hur man kan tro att man stoppar nazismen genom att kasta glas mot dom förstår jag inte.









Valborg

Kategori: Allmänt

Valborg betyder halv dag men igår också min sista dag på SIX Telekurs. Det har varit 3 bra år, jag har lärt mig mycket och träffat många trevliga personer. MEn det har också varit mycket negativt så därför kändes det skönt att kliva ut från dörrarna och veta att nya äventyr väntar mig. Imorgon gör jag min första dag på TryggHansa.

När jag kom hem väntade jag in Cicci och sen gick vi över till Alicia och GB där vi skulle grilla. Bea och två kompisar till Alicia var även med.

Solen strålade och det var bra stämning. Grabbarna grillade och tjejerna fixade sallad och höll ett vakande öga på potatisgratängen.

Det vart verkligen en superbra middag. Vi stack sen ut till Sundbyholm och kollade in brasan och fyrverkerierna där. Sigge var mindre nöjd men han var superduktig även om han så klart blev livrädd när det smällde.

Kvällen avrundades runt tolv och då var det riktigt skönt att få sova lite.