enkilometeritaget

Sommar

Kategori: Allmänt

Tänkte inte skriva något utan egentligen bara lägga upp lite bilder från framförallt landet som jag inte lagt in i datorn förens nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Babylycka!

Kategori: Allmänt

Det har nog inte skrivits så mycket i bloggen om graviditet och allt sånt men på slutet har det ju varit svårt att inte se på bilderna på Cicci att så varit fallet. Hela IVF grejen etc har väl inte varit något roligt ämne kanske vad vet jag.
 
I vilket fall var vi ju i dagarna i slutskedet och planerat kejsarsnitt skulle äga rum i onsdag. Dock var det en person som ville annorlunda.
 
Natten mellan mån och tis startade värkarna för Cicci och kl 03:40 ca fick vi åka in. När vi kom in var det lugnt och tyst på BB och vi fick snabbt ett rum där Ina tog hand om oss och konstaterade att barnet mådde toppen och att Cicci var öppen 3cm så det var inte läge att vända hem...bibban skulle ut. Ina informerade oss om hur allt skulle gå till och när överläkaren kom så fick vi veta att inom 20min skulle vi rullas upp till operation.
 
 

Vi fick flytta över cicci till en ny säng, jag fick ta på mig snygga kläder och sen rullade vi iväg mot operationssalen.


Allt sköttes väldigt proffsigt och alla var vänliga och innan vi han reagera var han ute. Jag fick hjälpa till att torka av och sen fick han ligga hos mamma och fundera på vad som just inträffat.
 


Vi körde Cicci till uppvaket där hon fick ligga med vår lilla kille i 2h. Han vägde 2925gram och är 49cm lång.
Efter ca 2h fick vi åka upp till BB igen där vi fick ett eget rum. Cicci fick ligga kvar i sin mobila säng i någon timma till innan hon kunde flyttas. Vi fick en fin välkomstbricka med lite cider och rostademackor som smakade super.
 
Cicci och Bibban började direkt jobba på amningen och det fungerad förvånansvärt bra. Timmarna flöt på och det blev dags för första besöket. Min familj kom förbi och lämnade lite grejer vi glömt i all hast. Bibban fick för första gången träffa farmor, farfar, faster, farbror och kusin Weimer.
 

Sen flöt 2 dagar på där vi träffade barnmorskor, tog det lugnt och mös. Nätterna var lite stökiga för Cicci då vår lilla pöjk inte direkt visste vad han ville så det blev inte många timmras sömn. Men Cicci hanterade det hela precis lika imponerande som hon hanterat alla andra prövningar under graviditeten.
 

När vi så fick åka hem var det väldigt skönt. Tyvärr råder tropisk värme vilket inte direkt är kanon i en liten lägenhet.
 
Första besöket stod tant Hanna för och hon bjöd också på en av de finaste presenterna vi fått. Hon hade virkat en filt till Bibbian. Hanna hade lärt sig virka bara för att göra filten och hon hade lagt ner timmar och åter timmar på den. Fantastiskt fin var den.
 

På grund av värmen har vi valt att hänga i rotebro där det finns svalare möjligheter. Vi har hängt med farmor och farfar samt Weimer, Micke och Lisa. Nätterna har vi spenderat i vår lägenhet för då är det svalare där. Han sover fantastiskt bra så vi har rent av kunnat ta igen lite sömn.
 

Man blir ju bortskämd, igår hade Micke och Lisa gjort en fantastiskt god sallad på jordgubbar och halloumi. Man har det bra när man fått barn :-)
 
 
 


 

Ligger lite efter

Kategori: Allmänt

Semestern rullar på och det gör att jag har svårt atth inna med att blogga om allt som händer.
 
I veckan var jag och Cicci på Thuns med mamma för att köpa nya tallrikar och fat etc. På vägen hem stannade vi för en räksmörgås på det cafe där jag och Cicci har funderat på att eventuellt ha ett framtida bröllop.
 
 
 



I onsdags fyllde mormor år och vi firade med middag på San Marco i Häggvik som mormor tycker om. Det var soligt och fint och väldigt god mat så alla var nöjda och glada...ja utom Sigge som fick sitta på andra sidan staketet på uteserveringen då dom tydligen ansåg att hundar inte får vara på uteserveringen då det klassas som matsal. Hur man kan få röka där när det är en matsal kan man ju diskutera.
 

När helgen kom så hängde vi i rotebro där vi latade oss i solen. Jag passade på att tvätta min cykel vilket gick bra tills jag skulle på med bakdäcket igen. Det är något som failar med växeln och kassetten så det sitter inte som det ska. Måste ta tag i det där men behöver se brorsans cykel så jag ser exakt hur det ska sitta.
 
 
Johan och Becka kom förbi på lite fika och grillning på lördagen och syrran kom ut på söndag förmiddag och hängde i solen.

Allting avslutades med grillmiddag med hela familjen och Sigge var nog nöjdast av alla för nu fick han uppmärksamhet av mamma.
 


Renault Megan

Kategori: Allmänt

Ja har glömt presentera nya medlemmen i familjen. Säg hej till Maggan!



Om ni undrar...

Kategori: Allmänt

Vart alla dom där musklerna kommer ifrån......det är härifrån dom kommer!



Semester

Kategori: Allmänt

Jaha här har man skrivit det bästa blogginlägget ever och så försvinner all text. Jag orkar inte skriva om utan konstaterar lite kort att semestern har börjat. Det blev grillning med Micke och lisa, det blev strandhäng på Ängsjö där jag även simmade drygt 20min. Det blev en tur till Eskilstuna där vi hängde på Beas pappas sommarställe. Vi badade, hängde i bubbelpoolen och gosade med Bosse 12 veckor och några andra söta hundar.
 




 










 





 




Landet löpning och bäbisdusch

Kategori: Allmänt

Vi tänkte dra till landet men valde att åka först på lördag. Därför spenderades fredagen i rotebro där vi grillade.
 
Tyvärr så missade vi en inbjudan att fira att David fått ny tjänst på Danderyd vilket var väldigt synd.
 
Lördagen börjades med en tripp till Thuns där jag köpte en ny Henry Loyd tröja. Sen vidare till landet där jag släppte Cicci på backlucke loppisen medan jag åkte ut och plockade iordning. När Cicci var klar tog vi en lunch i Öregrund innan vi begav oss ut till stugan. Det var soligt och ordentligt varmt men jag tog ändå beslutet att ta en löprunda. Jag hade lyckligtvis vatten med mig vilket var ett måste.
 
 


 
När jag begav mig ut så bestämde jag mig för att denna runda skulle jag pressa mig. Det var riktigt jobbigt men jag klarade av att hålla bra tempo och sprang 5km i 5:05 tempo, 7km i 5:14 tempo och 10km i 5:20tempo.
 
Varm och nöjd blev det så en dusch med slangen, innan det var dags för gräsklippning. Det visade sig bli jobbigt för en miljard flugor ville göra mig sällskap. Men kreativ som man är så hittar man en lösning. 
 
 
 
Trött som få var det så äntligen dags att koppla av med öl, grillning och bara njuta av lugnet. Att plocka egen färskpotatis och äta till grillat i den miljön är helt enkelt svårslaget



Sigge var så trött när vi till slut kom hem på söndagen att han somna rakt upp och ner på Ciccis mage.
 
Rebecka hade styrt en babyshower till Cicci som ägde rum på söndag när vi kom hem från landet. Tyvärr blev Rebecka sjuk och pga kort varsel uteblev ett par men det blev tack vare Mamma och Becka med hjälp från Sussi en toppen tillställning. Cicci var väldigt överraskad och nöjd.
 


Klättra

Kategori: Allmänt

Igår tog ja och Sigge en promenad till Hagaparken där vi gick upp och ner för den stora kullen två gånger. Superjobbigt men Sigge var peppad. Tills vi gick upp andra gången, då började han se trött ut. När vi kom upp tog ja fram en flaska vatten å hälde upp vatten i korken. Sigge stack in hela ansiktet i flaskan istället å sörplade i sig :-)

Så kan det gå.