enkilometeritaget

Mycket på en gång

Kategori: Allmänt

Det här har varit en strålande bra helg. Egentligen började det redan i veckan när jag och Cicci snyltade lite genom att äta middag hos mina föräldrar. Trevligt sommarhäng på altanen med toppen käk. Sånt gillar vi.
 
 
Helgen kom och fredagen blev en lite så där fixa saker man borde ha gjort tidigare dag. Jag städade av lite och diskade ett berg större än isberget som sänkte Titanic. Sen blev det lite tvättande och käk framför en film.
 
På lördag strålade solen så jag och Cicci styrde kosan upp mot Lindersvik och mina morföräldrars landställe.
 
Det var lite för mycket moln för att det skulle vara perfekt, men det gjorde inget. Vi åt en trevlig lunch i öregrund, vi badade och Sigge den jäkeln visade sig vara en riktig fisk. Sen låg vi i gräset och drack vin och öl och bara nöjt, allt medan Sigge sprang varv på varv och hade lite egen upptäcksfärd på tomten.
 
Efter lite grillning så blev det njutning på altanen med fågelkvitter och lite kortspel. Alla 3 stöp vi i säng runt kl 23.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag gick vi upp kl 9, utvilade och nöjda. En skön frukost i solen innan vi styrde bilen hem igen. cicci stack till berga för lite födelsedagsfirande, jag mötte upp Micke och begav mig in mot underbara sthlm Stadion.
 
Det var dags för Djurgårdens sista match på Stadion innan flytten till nya Tele2 arenan. Lite vemodigt. Tyvärr visade det sig att pappa inte kom in alls, han fick spendera 8 timmar på akuten med mamma , mormor och morfar då morfar ramlat och foten var svullen. Som tur var visade det sig inte vara något farligt.
 
Jag och Micke startade med lite öl, nachos och burgare på Bagpipers innan vi gick vidare till hummlegården. Därifrån tågade X antal tusen DIFare upp mot Stadion. När matchen väl drog igång fanns lite drygt 14 000 blåränder, de flesta i den finaste av matchtröjor på plats. Allt var på topp, tifot var magiskt, folk var helt galna och sången har aldrig låtit så bra. På planen dominerade DIF stort och 1-0 kom efter 21 min. 2an nickades in av hemmasonen Emil Bergström och partyt ville aldrig ta slut.
 
Bättre avslutning på en toppen helg går inte att få. Enda minuset var som sagt att pappa inte kunde vara med. Men vi har upplevt många otroliga matcher på plats och nu startar vi en ny tradition på tele2.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

midsommar och lite annat

Kategori: Allmänt

Så har midsommar kommit och gått och det är synd att klaga.
 
Men vi börjar från början. Någon dag i början av veckan och jag har faktiskt glömt bort vilken, så tog jag och bror några öl på vår kompis Magnus balkong. Det var ett tag sen vi sågs, även fast vi bor så nära varandra, så det var trevligt att ses. Att Magnus har en stor balkong med sol hela kvälle gör inte saken sämre.
 
 
 
I onsdags strålade solen så jag och Cicci tog en sushi picknick på berget vid Edsviken.Tyvärr hade solen tagit med sig sin elaka kompis vinden som inte var på bra humör. Men allt som allt ändå en mysig kväll.
 
 
Så kom torsdagen och jag tog ut en semesterdag som låg och drällde och började helgen tidigt. Tyvärr var vädret inte på min sida första delen av dagen så jag och Sigge fick underhålla oss själva innomhus till en början. Men allt eftersom kom solen och eftersom mina päron stuckit till landet redan på eftermiddagen, beslutade jag och Cicci oss för att åka över till dom redan på torsdagkväll. Så middag intogs i solen på deras altan.
 
 
 
Fredag och midsommarafton. Rebecka och Johan dök upp runt 11:30 och förberedelserna var i full gång. Vid runt halv två tiden kom Alicia och Gustav från Eskilstuna och sill lunchen kunde ta sin början. Solen strålade och det var hög klass på maten om jag får säga det själv.
 
 
Efter lunchen stack vi iväg till Ängsjö för lite bad. Bobber och Sigge tyckte det var helt ok i vattnet, övriga stod mest och mjäkade med vatten till knäna. Jag trottsade dom ca 18 graderna och kom iallafall i. Efter lite dricka och snacks på altanen var det dags för middag. Även här slogs det på stort och ingen blev besviken. Sigge och Bobber röjde som två dårar mest hela tiden, tog en liten paus och körde sen igång igen.
 
 
 
 
 
 
Efter maten hade killarna lekstuga med tjejerna i kubb och vann med förkrossande 3-1 i matcher, innan det var dags för lite kort, mer dricka och socialt umgänge.
 
Trötta men väldigt nöjda rullade alla 6 plus 2 hundar i säng.
 
Dagen efter bestod av en lååååång frukost innan gästerna började bege sig hem till sitt. Jag och Cicci fortsatte dock vår mini semester med att sova även en 3e natt på Grindgårdsvägen. Det fanns rester så det räckte och blev över så en mini midsommarmiddag avnöjts under kvällen innan det fick bli filmkväll i soffan.
 
 
 
 
Nu sitter man här igen, söndagkväll och en ny vecka står för tröskeln. Känns som jag varit ledig i en evighet vilket på ett sätt är skönt. Men nu ser man ju fram emot semester och ännu mer ledigt. Typiskt att den kommer först i aug. Jaja den som väntar på något gott.
 
Tack alla inblandade för en toppen midsommar!!
 
 
 
 
 
 
 

Cykla till jobbet

Kategori: Allmänt

Så har jag då gjort min premiär tur till jobbet. Det blev lite stökigare än jag tänkt mig då det är så förbenat mycket vägarbeten och strul i Solna.
 
Jag hittade ingen smart väg och hamnade ute i trafiken där bilister tyvärr har noll överseende med att man ibland faktiskt måste cykla. En idiot tutade på mig när jag låg precis snett framför vilket är bra korkat eftersom en sån grej, om jag inte är med på det kan få mig att snubbla till och då är det rätt kört.
 
Jag var tillräckligt omogen för att kommunicera tillbaka med det universella tecknet för "dra åt helvete din idiot".
 
Jag lyckades även med konststycket att trilla när jag stod still vid ett rödljus. Det lutade lite så däcket veg in vänster och rullade i sidled och jag höll i mig i lycktstolpen så jag var inte bered och åkte i backen. Klantigt och säkert humor för den bil som stod i korsningen. Men men sånt får man bjuda på.
 
Så rundan i sig blev väl inte så mycket njutning när det mest blev start och stopp, kryssa mellan olika cykelvägar och arbeten etc. Men men skönt att komma fram och få duscha.
 
Lär nog bli en 2 såna här rundor per vecka iallafall.
 
 
Fina Pintan fick en morgon promis idag.....hon var nästan lika glad som Sigge är på morgonen.
 

Man kan ha bra helger och så kan man ha......

Kategori: Allmänt

Fantastiska helger. Det här har helt klart varit en av dom bättre helgerna jag haft iår.
 
Det kickstartade i fredags med att jag och brorsan hängde lite hos erik i årsta. Cicci var extra snäll så hon kom och hämtade oss när vi skulle hem så man slapp buss och tåg.
 
Lördag och det var ingen vanlig dag...nej det var världens bästa Ciccis födelsedag. Jag gick upp ca 08.15, helt säker på att Cicci var vaken och visste vad jag höll på med. Det gjorde inget hon är ju ändå 28 och har lärt sig vid det här laget att det blir frulle på sängen. Jag gjorde lite mackor, äggröra, tea och så hade jag köpt jordgubbar som man kunde dippa i lite vaniljyogurt. När jag och Sigge stormade in sjungandes så var Cicci helt yrvaken och hade inte ens koll på att jag gått upp.
 
Dagen fortsatte sen med lite loppisar med Micke och Lisa. Först i Sundbyberg där vi även tog en fika i solen, sen vid Täby Gallopp. Cicci hittade dels en pryl man kan ha tidningar etc i som nu står vid vår soffa, samt även 6 fina vinglas.
 
Efter några vändor i Väsjöbacken så var det ryggläge i soffan i någon timma innan det var dags att bege sig in mot stan för middag. Vi skulle äta kl 20 på Gondolen tillsammans med Hanna och Christian.
 
Vi möttes upp utanför och alla var så där peppade på riktigt bra mat och en trevlig kväll. Och jag tror inte någon blev besviken.
 
Fantastisk utsikt, trevligt sällskap och maten var verkligen så bra som man kunde hoppas. Fördrink följdes av hummer till förrätt med toast, aioli och äve pepparrot. Till huvudätt åts det lite olika men min reninnanlår eller vad det nu hette var toppen. Vi klarade inte av dessert så det fick bli lite mer dricka istället.
 
Nöjda och glada rullade jag och Cicci ner i sängen ca kvart i två på natten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndag och det var dags för födelsedagsmiddag med båda våra familjer. Totalt skulle 14 personer ha mat och få sittplats. Cicci hade gjort ett strålande jobb med att redan i fredags göra en laddning Chili Corn Carne, under söndagen gjordes en laddning till, plus ris, och två tårtor. DEt städades och fejjades och kl 17 knackade det på dörren.
 
Allt blev superbra, alla fick sitta, alla var glada, maten smakade bra, Sigge och Bobber röjde som vanligt och Cicci fick fina presenter.
 
 
 
 
 
 
 
Trötta och nöjda vart det sen soffläge med en film, Oz the great and powerfull innan det var dags för sängen.
 
En bra helg var så till ända men om 4 dagar drar nästa igång. Midsommarhelgen......jag är redan laddad :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Desolation of Smaug

Kategori: Allmänt

Så har teaser trailern till nästa del i The Hobbit serien kommit. The Desolation of Smaug och jag tycker det ser väldigt trevligt ut.
 
Man försöker vinna lite på Sagan om Ringens framgång genom att dra med karaktärer som inte är med i boken The Hobbit, tex Legolas men i mitt tycke spelar det mindre roll.
 
Trailern lovar gott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så var det löpning igen

Kategori: Allmänt

Klockan ringde 05:15 imorrse och jag drog på mig skor och mr Garmin igen för första gången sen nov förra året.
 
Planen var 5 lätta km för att liksom kicka igång löpningen igen. Efter ca 500meter kändes det som om jag skulle dö. Jag har öppnat för fort tänkte jag och tittade på klockan. 06:20 min per km....ridå.
 
Någon km senare hade jag ändå lyckats ta mig upp i hastighet och låg runt 5:30-5:45. Ingen patetisk fart....om man springer 10-20km...men när man ska lubba 5 är det direkt pinsamt.
 
Inte gick det enkelt heller...jag flåsade, svettades och allt var mest en pina.
 
Vid runt 3km insåg jag att tempot nu var nere under 5min per km. Bra jobbat men så höll jag återigen på att dö så jag fick sänka.
 
På slutet var jag faktiskt rent av trött, orkade inte en meter till över 5km så jag stannad och promenerade dom sista 200metrarna hem.
 
Summa summarum är att på några månader kan man gå från att springa marathon till att knappt överleva 5km. Bra utveckling Danne.
 
Suck.....
 
 
Det var inte så länge sen man slutförde en marathon...mycket har hänt sen dess och tyvärr inte till det bättre.
 
 
 

Morgonpromenad

Kategori: Allmänt

Eftersom jag är ur form grande, väger för mycket och en generellt är lat och jävlig ska jag få igång mig själv med morgonpromenader. I måndags kickade jag igång det med att gå upp 05:20 och gå ca 30min. Jag vet 45 är bättre men man måste börja någonstans.
 
Det sista Cicci sa innan vi somnade var "jag följer med på promenad imorgon" men när klockan ringde och jag ställde mig upp så rörde hon inte en fena. Jag frågade om hon skulle med men fick till svar...."naaaeeeäää".
 
Igår vid middagen lät det annorlunda. Imorgon SKA jag med. Sagt och gjort klockan ställdes på 05:20, ringde och jag ställde mig upp. Gick in på toa, började byta om och tittade in i sovrummet. Där ser jag hur Cicci är i full färd med att......ställa om klockan!!! Du ska inte med va frågade jag.......naaaeeeääää.....
 
Sigge hänger på iallafall men han är mest jobbig. Antingen drar han i kopplet och vill fram, eller så vill han inte att vi ska gå alls, så han blir som ett ankare. Aldrig får man vara riktigt nöjd.
 
det jävliga är också att båda mina par löparskor nu är slut. Dom svarta lite mer anpassade för vintern börjar ge mig skoskav då jag nött sönder dom. Inte så konstigt dock då jag haft dom i 1.5år och under den tiden sprungit 2 maror i dom, en halvmara samt plöjt runt 120mil.
 
Dom gröna däremot har jag mest promenerat och sprungit kortare sträckor i. Men dom är helt enkelt inte bra. Jag får nötningar på utsidan av hälen och det håller inte. Blir till att köpa nya.
 
 

Veckan som gått

Kategori: Allmänt

Det har varit både en stressig men ändå skön vecka som gått. Tack vare nationaldagen så fick vi ju en fyradagarsvecka. men pga bokslut blev den ändå rätt stressig.
 
Jobbet och bokslutet gick ändå förhållandevis smidigt så inget att klaga på.
 
I torsdags när vi var lediga åkte jag, Cicci och Sigge till Ängsjö för lite sol. Det var tyvärr lite för kyligt i vattnet för att vi skulle våga oss i. Vi lyckades dock få i Sigge lite även om han inte var superpepp.
 
 
 
På kvällen stack jag över till Micke och Lisa för lite kött, sallad och öl på deras ballkong. Solen var dock stekhet så ett parasoll står högt på deras inköpslista.
 
 
På fredag efter en liten sladdag på jobbet så att säga stod helgen för dörren. Jag och Cicci hade en riktig fixar dag. Cicci slipade och målade bordet en omgång till. Jag diskade och skalade färska räkor vi köpt. Det tog ungefär ett år. Till det avnjöt vi en kall red stripes var. Sen blev det räksmörgås och öl innan det var dags för tvättstuga. Mellan turerna ner till tvättstugan kollade vi in Jack the Giant Slayer. En enligt mig helt ok rulle, Cicci delade kanske inte helt den uppfattningen.
 
 
 
I lördags var det återigen dags för strandhäng, den här gången hängde brorsan med. Efter stranden körde jag och Micke en kortare cykeltur mest för att känna av lite efter min förkylning. Det kändes inte helt hundra och var ganska jobbigt men nu har man tagit första steget mot att komma igång igen. Det var ruskigt skönt att få köra i korta cykelbrallor samt enbart en kortärmad cykeltröja. Jag provade för första gången min nya Columbus tröja jag köpte förra året. Den satt inte lika snyggt som då, men man får tyvärr acceptera att man gått upp lite. Som tur är har jag ingen bild från den turen så jag får bjuda på en från förra året när jag köpte tröjan.
 
 
Efter cyklingen tog jag och Cicci en snabb städning då Cicci fick besök av Bea, Alicia och Julia från Eskilstuna. Dom skulle ha lite tjejkväll så jag och Sigge begav oss ut till Nacka för lite grillning med Henrik och Minna. Det bjöds på grillad, haloumi, majskolv, sparris, lök, choritzo och kött. Till det en sallad på färskpotatis, bladspenat, rödlög och lite olja och vinegrette. Trevligt sällskap, bra väder om än lite mycket mygg. Runt 23 på kvällen begav oss så jag och Sigge hem för att sova hos mina päron.
 
 
 
Så kom söndagen som mest handlat om att ta igen sig. Jag har dock fått iväg båda mina cykeldäck på min nyinköpta cykel till cykelringen. det blev ju punktering direkt när jag fick hem den på båda. Jag har inte kommit mig för att fixa det men nu skruva jag loss dom och körde till affären. Lyckligtvis har jag kvar kvittot för det visade sig att ramremmen eller vad det nu hette hade gått sönder på båda däcken så jag får det fixat gratis.
 
mmmm gratis är helt klart gott :-)
 
Imorgon är det måndag och laddningen börjar inför en av årets största dagar. Den 15:e Juni...vet ni inte vad som händer den 15:e juni är ni inte med i matchen!!

Rökare

Kategori: Allmänt

Rökare är fan den värsta sortens människor. Det stinker om dom, de dödar inte bara sig själva utan folk runtomkring, dom är egoistiska eftersom dom anser sig ha rätten att röka var dom vill och förpesta tillvaron för alla andra. Och dom verkar tycka att det är helt rimligt att dom ska få skräpa ner var som helst bara för att dom röker.
 
Maken till människor med komplex får man leta efter. Jag har aldrig sett en grupp tycka så synd om sig själva som rökare.
 
Varje dag på centralen är det minst 2-3 pers som ogenerat tänder en cigg och står där och blåser ut den där vedervärdiga röken mitt bland alla andra. Och när folk ger dom irriterade blickar ser dom så där förbannade ut ungefär som att dom tänker.....JA MEN JAG HAR JU FÖR FAN RÄTT ATT STÅ HÄR OCH RÖKA, VART SKA JAG ANNARS TA VÄGEN!!!!
 
Den dagen man förbjuder rökning överlag på allmän plats så ska jag dricka skumpa och dansa segerdans.
 
 

Förkylt

Kategori: Allmänt

Det är lite stört men imorgon är det exakt 1månad sen jag fick feber och gick hem från jobbet. Jag har med andra ord i 4 veckor varit mer eller mindre sjuk. När det kändes som att jag började friskna till så tog det liksom ett varv till. Troligen för att folk på jobbet varit sjuka och ändå varit på jobbet. jag kan dock inte klaga eftersom jag själv gör precis samma sak.
 
Men i tider där man vill springa, träna och cykla etc så är det så förbannat irriterande när man liksom inte blir av med skiten.
 
Bokslut igen och här sitter man tung i huvudet och hostig.
 
Och mamma du behöver inte skriva en kommentar och påpeka att det kanske är allergi. Jag vet att jag är allergisk och att det gör det värre, men det här är inte enbart allergin.
 
Och en sak till.....BUUUUUUUUU för CICCI!! Jag och sigge tänker ta med Bobber i vår evil plan. Cicci tror att midsommar kommer bli trevligt. Vänta bara tills hon har dessa två knagandes i hälarna. Och när Bobber råkar gå in i Cicci så där som Sigge gör, ja då kommer Cicci stå på öronen. Det är som att bli överkörd av en lastbil när Bobban kommer springande.
 
 
Här är dom, mina två torpeder!! Ser ni blickarna, ser ni fokuset.......det är Cicci dom är ute efter!! Du kan börja springa!!!

Buuu för Cicci

Kategori: Allmänt

Cicci är inte bara världens bästa sambo och en otroligt duktig och kunnig lite rackare. Hon är även en usel bloggare. Tidigare författade hon, vad jag tyckte var en av dom bättre bloggarna man kunde läsa på nätet. Men så slutade hon.
 
Nu går hon runt och gnäller på att jag bloggar för lite när hon själv inte ens bloggar alls. Sånt gillar inte vi. Jag har i helgen pratat med Sigge om det här och vi kom fram till att han ska straffa Cicci genom att konstant gå precis bakom henne, och om han får läge, slicka henne på vaden. Det gjorde Sigge som en riktig BOSS igår. Som bonus gick han även in i henne varje gång hon stannade för att han råkade kolla åt något annat håll och inte var med.
 
Han gick verkligen Cicci på nerverna. Jag och Sigge fnittrade lite varje gång Cicci blev irriterad och tittade på varandra och tänkte lite....där fick hon he he.
 
Jag och Sigge kommer fortsätta försöka gå Cicc på nerverna, samt uppmana alla andra att också göra det tills hon börjar blogga igen.
 
Vi är sluga vi..jag och Sigge!!
 

Sthlm Marathon

Kategori: Allmänt

Var inne igår och tittade lite på sthm marathon. Det var nästan perfekt löpväder med enda minus att det var något kvavt. Det var många att följa så det blev ltie svårt att hinna se alla. jag lyckades ändå se Ullis, Henkan, Tobbe och en kollega från jobbet.
 
Alla sprang bra och kämpade på så starkt jobbat. Tyvärr fick Ullis bryta vid 25 pga smärtor och det är inget annat än ett klokt beslut. Det går inte att springa en mara när man har ont, så enkelt är det.
 
Men satan i gatan va sugen jag blev på att springa själv. Jag känner verkligen att jag måste ha den där utmaningen nu. Tror att jag ska anmäla mig redan i veckan till maran om det går.