enkilometeritaget

Motvind - Danne 10-0

Kategori: Allmänt

I går var det dags för långpass och planen var 3mil. Jag ville inte springa kuperat men har ingen bra koll på vart jag ska springa om det inte är i spåren. Så jag tog beslutet att springa ut till Sundbyholm, tillbaka och så en liten extra tur i krokarna får att få ihop totalen.

Första 12km gick bra men jag visste hela tiden att det var pga en sak. Medvinden. Det blåste som ****** och att ha den i ryggen var sjukt. Jag behövde knappt lyfta på benen. Med oro kom jag ut till strålane fina Sundbyholm och sprang ut och runt viken. Superfint och det gjorde att jag slapp tänka på vad som skulle komma.

Sen var det dags att springa tillbaka. Det var tungt...det var jävligt tungt. Efter 15km var jag trött. Efter 20 började jag få ont i benen. Vid 23km var jag färdig.

Jag var orkeslös, trött, seg och slut. Jag kom till 28km sen fick jag stanna. Där bestämde jag att jag springer till 29 och sen får det räcka.

JAg hade absolut inget mer att ge, inga krafter kvar, jag hade inte klarar 1km till ens om jag velat. Jag var som ett lik fram till kvällen.

Svaret på floppen är många. Dels säkerligen det faktum att jag har sprungit kanske 4 seriösa pass sen mitt uppehåll pga förkylning. Dels också pga motvinden som verkligen sög ut krafterna ur mig. Men framförallt för att jag laddade för lite. JAg underskattade 3mil och min orutin på distansen. JAg borde ha laddat mycket mer.

Det får bli en läxa helt enkelt.





Världens bästa Cicci

Kategori: Allmänt

Att skryta är ju inte så snyggt i jantelandet Sverige, men jag känner ändå att jag vill skriva en liten hyllning till världens bästa Cicci.

Ibland undrar jag vart hon får sin energi ifrån. För tillfället skriver hon X-jobb, jobbar, uppfostrar en liten valp och håller ordning på en ibland lite förvirrad pojkvän.

För 2-3 veckor sen hade hon på samma dag 2 tentor, plus att hon kort efter hade några inlämningsuppgifter. Ja förutom det x-jobb hon också höll på med och sitt vanliga jobb. Till det kan läggas att en av tentorna är en sån där som runt 70% av alla kuggar varje år. Cicci var inte hoppfull efter tentan men när resultatet kom....VG!! Tjejen är smart och jag e verkligen stolt över att hon kan ha så många bollar i luften och ändå prestera så bra resultat.

Hon ligger mil före mig på den biten den saken är säker.

Så hyll hyll HYLL till dig älskling!! :-)



Oj vad det blåser

Kategori: Allmänt

Fredag och ännu en vecka har gått. Det har varit en stressig vecka med mycket på jobbet eftersom jag slutar på måndag. Jag har fått in 2 bra löparpass och imorgon stundar långpass. Men mer om det sen.

Det har varit väldigt bra väder hela dagen, men när jag kom hem från jobbet så såg molnen hotande ut. Jag hoppade in och köpte sushi och när jag kom ut så regnade och blåste det som f....n. När jag cyklade över bron så kom en sån kastvind att jag i princip stannade och nästan blåste omkull. Nu strålar solen igen så det är ju lite märkligt väder. Jag hoppas bara det är fint imorgon.

För då ska jag nämligen försöka mig på 3mil. Det ska bli spännande men lite nervöst. Mycket hänger liksom på dom här passen och jag har inte så många chanser på mig att få till dom. Att känslan är bra är a och o inför maran. JAg menar om jag inte kan springa 3mil med en ok känsla, hur ska jag om en månad klara av att springa 4.2mil?

Men jag har laddat upp med lite energi som jag ska ha med mig, min nya fina camelback kommer bli ett lyft och motivationen är på topp.

Så nu kör vi.

En vanlig måndag

Kategori: Allmänt

Måndagar är i väl inte världens bästa dag. Men det blir lite extra speciellt när jag får sällskap i spåret av Cicci och Sigge. Vi har börjat springa 5km slingan i Vilsta. För mig blir det en perfekt uppvärmning, för Sigge blir det perfekt motion och träning i att gå fot och för Cicci ett perfekt sätt att komma igång med löpningen igen.

Idag stack vi iväg och det gick riktigt bra. Cicci har stenkoll på Sigge och för det mesta springer han fint bredvid henne. Cicci hänger på bra i spåret också även fast hon hela tiden måste ha koll på Sigge.

Det här var 4e rundan för mig med mina nya fina gröna skor. Dom börjar verkligen kännas bra nu, man märker att foten liksom har börjat passa in bra med skon. Dessutom prövade jag min camelback för första gången. Det funkade perfekt och det här kommer bli en supergrej för mig på långpassen. Att slippa ha med massa småflaskor och att kunna ha telefon och något smått i en väska som knappt känns istället för i fickor etc.

Så nu sitter jag nöjd och belåten i soffan.

Stolt över mina fina gröna skor och min nya camelback.

Bra helg

Kategori: Allmänt

Jag hade en väldigt bra helg. Fredagen började med att jag och 3 jobbarkompisar gick hem och körde lite ps3 kväll och käkade. Väldigt roligt även om jag som ligger i maranträning fick hålla mig borta både från öl och godis. Ett återkommande tema skulle det visa sig.

Lördag började med långpass. Lite lätt ångest då jag bara sprungit två korta pass sen tokyoresan och min förkylning. Efter ca 5-6km med håll och sega ben släppte det och totalt blev det 21km.

På kvällen var jag och Cicci barnvakt åt min halvbrorsas barn, Gustav och Viggo. Vi kollade kvällen är din och barnen inklusive Cicci käkade godis. Jag fick titta på.

Söndag var hemresa men när vi kom hem blev det en spontan tur till Taxinge som har världens bästa fika. Det lassades upp tårtor och kakor i direkt brutala storlekar. Men den här gången gick jag inte lottlös, jag fick en fantastisk skagensmörgås så jag var nöjd.

Sen var det bara att åka hem och inte ryggläge i soffan i väntan på ännu en vecka.

Liten tårtbit på Taxinge.

Min skagensmörgås

21km

Kategori: Allmänt

Jag har varit förkyld och bortrest så det har blivit sparsamt med löpning de sista 2.5veckorna. Sånt ger ångest när maran kommer allt närmre. Den här veckan inhandlades ett par nya löparpjux på runnerstore och dessa testades under två väldigt lugna och korta pass i veckan. 5 resp 6 km i lugnt tempo, med tanke på att jag varit förkyld och jag var osäker på om jag var helt frisk.

Idag var det dags för långpass. Mest för att jag helt enkelt måste. Lite osäker på hur kroppen skulle reagera. Till en början gick det väldigt dåligt. Jag var seg, trött och hade dessutom håll som vägrade släppa. Det höll i sig första 6km. Men sen började det allt eftersom bli mer och mer trivsamt. Mot slutet gick det riktigt bra. Det positiva är ju att jag höll nere farten vilket gjorde att jag fick mer tid ute än om jag kört lite hårdare. Negativt var att mina ben var helt färdiga efter 21km.

Men men nu är man igång igen, de nya skorna känns bra och slutspurten mot maran kan inledas.

Jag sitter här...

Kategori: Allmänt

Och vill tillbaka till Tokyo. Inte så konstigt kanske, speciellt inte för mig som alltid blir nostalgisk efter en resa och längtar tillbaka. Förkylningen är nästan över, jag har lite skit kvar i halsen så jag vågar inte börja jogga ännu. Det här är en sån där grej som gör att jag helt tappar tron på Sthlm Marathon. JAg har sprungit över 40mil iår och verkligen nött på. 2.5veckas uppehåll och jag tror att det är kört. Vi får se helt enkelt.

Snart kommer cicci och då ska vi äta och sen blir det nog spelkväll med E-tunaligan. Ska bli kul. Imorgon tror jag dessutom att jag ska passa på och köpa nya löparpjux. Det om något kan få en på bättre humör.

En sån där dag

Kategori: Allmänt

Igår var det söndag och jag och cicci kom tillbaka till lägenheten efter Tokyo vecka och två dagar i sthlm. Det blev en sån där dag då man liksom måste fixa allt. Vi städade ur kylen som hade på tok för mycket mögglig mat. Vi duschade Sigge, tvättade fönster (cicci gjorde ett grymt jobb) packade upp, tvättade allt, bäddade rent osv osv. Då är det inte konstigt att det blir hamburgare och kebab i soffan framför Lost in Translation. SJukt kul att se den filmen igen när man varit i Tokyo och hängt på precis det hotellet.

Nu väntar en ny vecka, tillbaka till rutiner men jag kan inte springa ännu. Det ger mig ångest men vad fan ska jag göra. Hoppas hoppas förkylningen släpper nu. Jag måste bara dricka tillräckligt med honungste :-)

Tokyo

Kategori: Allmänt

Så var man hemkommen från Tokyo. En fantastisk resa om än med några minusposter. Tyvärr blev jag förkyld precis inför resan så jag har fått spendera veckan i Tokyo med att ha ont i halsen snorat och hostat. Det har gått bra ändå men det blir ju tuffa dagar när man går runt så mycket. Ingen löpning alltså på två veckor nu och jag har ångest grande över det. Tyvärr släpper inte förkylningen så jag måste gå till doktorn imorgon för att kolla vad det är.

MEn Tokyo var verkligen fantastiskt. Vi prickade dessutom in både Sakuran (körsbärsblommningen) och solen. Det var 20grader och strålande sol. Vi promenerade runt på stan, shoppade, åkte ut till fiskmarknaden och åt snuskigt färsk sushi. Maten överlag var riktigt bra och vi åt på många bra japanska resturanger.

Karaoke hans det så klart också med och allt som allt kan man inte vara annat än nöjd.











Veckan som gått

Kategori: Allmänt

Ännu en vecka har gått och den har varit händelserik. Men mer om det senare. I övrigt har det varit en ganska lugn vecka. Jag har sprungit mina standard pass, 10km i tisdags, 14km i torsdags och så blev det bara 20km i dag. Igår åkte jag med bror och pappa till Borås för att se DIF spela fotboll mot Elfsborg. Det var en roliga resa även om DIF tyvärr förlorade med 2-1. Imorgon börjar ännu en arbetsvecka men det är fyra dagarsvecka och på fredag flyger vi till Tokyo. Det ska bli otroligt roligt och jag är riktigt taggad.