enkilometeritaget

Öppet Spår

Kategori: Allmänt

Helgen blev en lugn historia. En flaska vin och lite soffhäng i fredags. Lördagen bestod av träning och lite städning och så middag hos päronen. Klockan 03:40 natten mot söndag ringde klockan och kl 04:00 hämtade pappa upp mig och så begav vi oss upp mot Sälen - Mora för att titta på öppet spår.
 
Vi såg Ullis, Jonas och en kollega till mig i Mångsbodarna och Evertsberg innan vi styrde hem. Nästan 70mil blev det, enkelt för mig som satt bredvid och halvsov hela resan.
 
När jag kom hem var det tomt i lägenheten för Cicci hade tagit med sig Sigge och hälsat på hans bästa kompis Bobber. Dom var ute på isen och sprang åttor runt varandra. Jag tog faktiskt ett bad, något som inte häner ofta men det var riktigt skönt och jag klockade redan vid 21 tiden.
 
Ny vecka och på torsdag är det The Killers på Globen. Det ska bli stökigt roligt.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Gårdagen går inte till historien som någon speciellt märkvärdig dag. Sigge mådda bättre vilket inte är så konstigt då jag tagit kontrollen över alla beslut gällande hans hälsotillstånd. Torsk och ris skulle ju få vem som helst att vägra äta men Sigge....he LOVES IT!! Aldrig att han varit så jävla taggad på mat. Spelar ingen roll om klockan är 06:00,han trampar i golvet av upphetsning när han inser att dte är kokt kall torsk med kallt ris som står på menyn.
 
Det största problemet är att Sigges nemesis när det kommer till bordsskick helt klart är ris. Vet inte vad han gör men när hanäter ris hamnar hälften utspritt över hela golvet. Tror det har med hans skägg att göra :-)
 
I vilket fall sov han gott hela natten, bajsade två gånger igår och var överlag på bra humör. Så vi kör på med torsken ett tag till och smyger in torrfoder allt eftersom.
 
Själv var jag på friskis igår och körde ben, rygg och mage. Skönt men jag saknar löpningen lite. kan inte påstå att jag är så värst sugen på att springa ute just nu ändå.

Det finns dåliga måndagar och så finns det bra måndagar

Kategori: Allmänt

Igår var inte nödvändigtvis en bra måndag....iallafall inte till en början. Men så åkte vi efter jobbet ut till Åkersberga för lite trevlig middag och framförallt vedeldad bastu. Finns det något bättre en måndagkväll att sitta i en lagom skön bastu som liksom inte blir så där pruttvarm som vanliga blir. Vedeldad blir ju så där härligt skön....så en kall öl på det.
 
Sigge verkade må bra, han hade inte spytt på två dagar och bajsade till och med på kvällen. Tyvärr fick han ett bakslag i natt kl 05:00 ca då han kräktes igen. Får nog bli VaV imorgon...vård av sjuk valp.
 

Kräkig helg

Kategori: Allmänt

Helgen har inte varit så mycket att säga om. Lugnt i fredags där vi såg en film som var ok men inte direkt superbra. När vi gick och la oss fick dock Sigge för sig att kräkas lite. Shit happens tänkte vi och torkade upp. Sigge var dock inte färdig. 3 spyor senare och klockan var ca 03 på natten. Cicci sög upp Sigge i sängen och då äntligen fick han ro och somnade.
 
På lördag trodde vi att det var avklarat och drog iväg en snabbis på loppis, Sigge fick vara hemma och vila upp sig. När vi kom tillbaka insåg vi att han gjort precis tvärtom. Halva vardagsrummet och köket var helt nersölat med kräk. Det lilla livet hade producerat imponernade mängder för att vara så liten. Lukten i lägenheten fick till och med Cicci som normalt fryser när det är +25 att öppna fönstret.
 
Men inget ont som inte har något gott med sig. Nu fick vi städa och torka golven vilket inte var planerat och det kändes ju bra.
 
Spelkväll med Micke och Lisa följdes upp av 30års fika med Erik på söndagen. Sigge han börjar återhämta sig och igårkväll verkade det vara hyfsat normalt. Inget dagis för kraken dock, han fick följa med Sussi ut till Åkersberga. Kanske kan en dag med Bobber göra susen.
 
Ny vecka, nya utmaningar......bara och köra.

Måndag

Kategori: Allmänt

Veckan har börjat och det är väl lite som alla andra måndagar. Jag skulle inte träna pga dubbelpass i söndags men jag, bror och Sigge tog en promenad i snön.
 
Annars var målet för dagen att fixa biljetter till Beyonces konsert i Globen som släpptes idag. Inte till mig utan till Cicci. Jag räknade med högt tryck och så blev också fallet. Prick klockan 9 hamnade man i en kö som inte direkt gick fort för att komma in på ticnet. Cicci kom in först men hade ingen lycka så hon gav efter ett tag upp. Men som den biljett räv man är hängde jag kvar och sökte med ljus och lyckta efter dom biljetter som alltid faller tillbaka när folk som hållit på dom inte avslutar köpet. Så nu har jag 2 biljetter till konserten som Cicci ska få så fort hon fört över lite cash till moi :-)
 
Det kommer bli en riktigt bra konsert och en toppenkväll helt klart. Cicci är så taggad så man kan tro att hon är fyra år och det är dan före julafton :-)
 
Nu ska jag sova för imorgon är det tisdag....och tisdag denna vecka är spinning dag.
 
 

Bra februari helg

Kategori: Allmänt

Helgen startades med middag hos mina föräldrar som hämtat Sigge från dagis. Jag drog sen till Olearys för att ta några öl med Micke och Mange. Väldigt trevligt men helt otroligt att jag kan bli bakis av tre öl.
 
 
Lördagen blev därför fri från träning men istället blev det IKEAj där lite kuddfordral, ljus och annat köpte. Jag fixade även clips till mina cykelskor som passar till spinningcyklarna. På kvällen kom så Bobber på besök och cicci blev så här glad.
 
 
Bobber tog med sig matte Rebecka och Husse Johan. Vi åt en grym middag som mestadels Cicci fixat. Gratäng med fläskfile som vi fyllt med vitlöks och ört creamfraiche typ och soltorkade tomater. Johan och Rebecka hade med sig en fin tiramisu till dessert.
 
Det blev en hel del prat och även en omgång Carcassone som Rebecka slutligen stod som segrare i. Sigge och Bobber röjde i timmar runt runt, tog en liten paus, drack lite vatten och körde sen igen.
 
 
Till slut orkade dock inte ens Sigge och Bobber längre och då var det dags att avsluta kvällen. Mycket trevligt och alla var extremt mätta och belåtna.
 
 
Söndag och det var brunch på fotografiska som syster Denice bjöd på (julklapp). Mycket god mat, strålande utsikt och trevligt sällskap. Jag åt så mycket att jag hade ont i magen en timma efter. Det botades dock på gymmet där rygg och mage fick sig en omgång och sen en timmas spinning på det. Nu ligger man här utslagen i soffan och snart är det dags för sängen och en ny vecka.
 
 
 
 
 

Styrka och spin

Kategori: Allmänt

Jaha dagarna dom tuffar på.
 
Jag och brorsan kör nu en kombination av styrketräning och spinning. Styrka så fokuserar vi på rygg, bål och även ben. Spinningen kommer ju bli väldigt bra i vår när vi kan gå ut och cykla. Man märker verkligen att man tappat den typen av muskler.
 
Körde ett pass tidigare idag och det var riktigt jobbigt men helt klart grymt skönt efteråt.
 
I övrigt har helgen varit toppen, middag och spel i fredags hos Micke och Lisa. Stan med Cicci i lördags, lite shopping, lunch etc och sen Bio med Christian, Hanna, Emil och Johanna på kvällen. Vi såg Flight vilket helt klart var en bra film.
 
Söndagen har bjudit på promenad på isen i strålande sol, semla och även lite soffhäng.
 
Dags att ta sig an en ny vecka.