enkilometeritaget

Skidsemester

Kategori: Allmänt

Jag och Cicci har äntligen semester. Gudarna ska veta att det var på tiden. Vi hade bara 2 veckor förra sommarn, cicci hade bara 1 och då flyttade vi.
 
Det var så skönt att stämpla ut i fredags och veta att vi hade en vecka i fjällen framför oss. I söndags mötte vi upp Rebecka och Johan och lyckades stuva in allt i pappas lånade bil och så begav vi oss. Man får säga att pappas bil går som en jävla pil.....det var idel imponerade medresenärer i bilen. Snabb lunch i Tönnebro, mathandling i sveg och sen äntligen uppe i Björnrike i Vemdalen.
 
Solen har verkligen strålat....tyvärr har minusgraderna varit rätt många och vinden också varit lite starkare än man velat. I onsdags var till och med liftarna upp till toppen stängda på förmiddagen.
 
Inget som stoppar oss dock, kan man inte åka skidor får man bada lite...vilket vi gjorde i Storhogna närmare bestämt. Kul att åka dit då jag och min familj brukade bo där någon gång på 90-talet.
 
skidåkningen har i övrigt varit väldigt bra även om det varit mycket isiga partier.
 
Idag (torsdag) tog vi en dag i vemdalen och åkte där. också väldigt kul då det var där som jag, bror och pappa mest körde när vi brukade åka. Det har hänt en hel del kan man säga.
 
Det har spelats skipbo, risk, lol, kollats film, lagats god mat och även egen gjord sushi....det är inte illa för en fjällsemester det.
 
Folk är det inte speciellt mycket heller så köa behöver man inte göra. En och annan afterski öl har det blivit och redan så här torsdagkväll kan man konstatera at semestern varit jävligt lyckad.
 
För att bevisa det måste jag så klart bomba lite med bilder.
 
 
 
 
 
 

Schlager, is och lite skippo

Kategori: Allmänt

Trevlig helg som vanligt. Träffade några kompisar på olearys i fredags för lite käk och några öl. Var ett tag sen jag träffade Fredrik så kul att se honom igen.
 
 
Lördagen spenderades med lite träning och mycket promenerande i solen. Vi var ute på isen vid norrviken och Sigge skötte sig perfekt. Efter det åkte vi hem till mina päron för lite fika. Sigge och mamma är dock två soldyrkare så dom satt utanför och mös.
 
 
 
På kvällen var det dags för lite schlager hos Ciccis mamma. Det bjöds på hundra sorters chips och dipp och faktiskt en bra låt också. Jag och Johan gillade den lite rockiga balladen men den föll tydligen varken juryn eller svenska folket i smaken. Jaja. Cicci satt med två hundar i knät och mös.....Moja är inte så svår att se men hittar ni lilla Sigge på bilden.....
 
 
Söndag och dags för promenad på isen. Sigge var återigen duktig men blev anfallen bakifrån av en lös hund som sprang vid sidan när husse åkte skrillor. Gubbfan hade noll koll när hans hund jagade sigge över isen och frågade oss " ska jag kalla in honom" det kom rök från Ciccis öron när hon bet ihop och svara att det kan nog vara en bra ide. Jag insåg att det var fara för gubbens liv och försökte få honom att lämna platsen. Innan idioten tog sin hund och drog fick han sig en avhyvling av Cicci.....hon e bra att ha när folk behöver få veta vilka idioter dom är :-)
 
Vi avslutade med att grilla lite krov.
 
Micke och Lisa har precis käkat middag här och kvällen avslutades med en bra film. Hitchcock.....klart sevärd.
 
Om en vecka sticker vi till fjällen.....gah jag vill åka nu.
 
 
 
 
 

The Killers

Kategori: Allmänt

I torsdags var vi på The Killers som spelade i globen. Jag har väntat rätt länge på att få chansen att se dom så jag var laddad. Mötte upp Cicci, mamma, pappa, Micke och Lisa på stan för lite mat och en öl innan. stämningen i Globen var laddad och jag tror ingen blev besviken. Det var riktigt bra helt enkelt med en mängd toppar, bland annat mina favoriter, Dustland Fairytail, For Reasons Unknown. Extra kul att nya låtar som Runaways och Battle Born funkade väldigt bra live.
 
Vi vände hem väldigt nöjda. Jag hade en skarpare bild men den verkar inte gå att ladda in så det får bli en lite suddig jag råkade ta med blixt.
 
Fredagen blev lugn men Bea kom på besök och det var superkul för vi har inte träffat henne sen nyår.