enkilometeritaget

2020

Kategori: Allmänt

Långt uppehåll i bloggen av lathet och ointresse. Tänkte kicka igång det här 2020. Mycket har hänt och även om det finns massor med roliga saker som hänt så tänker jag inte blicka bakåt utan bara framåt. 
 
Det som är värt att ta upp är ju det största som hände och det var ju att Ruben föddes den 8e aug 2019. En söt liten kille med starka röstresurser. Man kan enkelt konstatera att de första 6mån inte varit de enklaste.
 
Ruben fick kolik direkt och hade det i 2mån. Redan andra natten hemma skrek han i princip oavbrutet och vägrade till och med amma. kl 03 ringde vi BB som sa att han måste få i sig mat så Cicci fick pumpa manuellt så att säga och jag mata med sked.
 
Efter det var det i princip vakna timmar varje natt. Bärandes och vaggandes. somnade han fick man inte röra sig för vaknade han till började han skrika. 
 
På dagarna var han pigg och glad men kvällar och nätter var inte lika roliga.
 
Efter 2mån var koliken över men Ruben hade problem att bajsa och få ut gaser. och då han svalde mycket luft när han ammade var det ett konstant problem. Magmassage, vaggande, pysventiler var en del av vardagen. Utredning om mjölkproteinallergi var en underhållande period för Cicci.
 
Efter drygt 5mån började det ljusna. mindre skrik på nätterna och mer sparkande med ben och vilja att ha närhet.
 
6mån in har bajseriet löst sig och likaså gaserna. Ruben är numera en mer normal 6månaders bebis. pigg och glad på dagarna och sover bitvis bra på natten men vill gärna ligga nära eller på och ofta måste man klappa i rumpan och stoppa in nappen igen.