enkilometeritaget

Löpning

Kategori: Allmänt

Hur går det med löpningen då kan man undra. Ja både bra och dåligt faktiskt.
 
Jag har fått till flera bra träningsveckor med över 4mils löpning. Flera pass på 15-16 km och på den distansen känner jag mig numera väldigt trygg och säker. Det är enkelt att springa 15km, och är inga större problem.
 
Det negative är att jag dels ofta får en vecka eller två förstörda av sjukdom eller något liknande så jag får inte tillräckligt med mil i benen...jag behöver mer helt enkelt. Och jag har bara gjort 2 pass på 20km vilket är galet för lite för att det ska vara bra.
 
Mina skor som jag haft i ett år har kastat in handduken. Stora hål på yttersidan av vänsterfoten. Vet inte riktigt varför men det var tvunget att bli ett par nya.
 
 


Och så här ser dom ut. Samma märke men jag tog ner storleken lite så till maran behöver jag ett par som är en halv storlek större annars blir det trångt när fötterna sväller. Men tillsvidare på distanser upp till 20km bör dom här fungera bra.
 

Så som ni förstår blir det inga rekordtider på Berlin Marathon och det kommer inte heller bli en trevlig njutbar upplevelse. Det kommer bli långt och det kommer kännas värdelöst. Men i mål kommer jag och det positiva är att det här börjar mer och mer se ut som ett riktigt bra uppbyggnadsår för mig rent löpmässigt. Jag kommer stå galet bra grundtränad inför nästa säsong och då kan man kanske gå för sthlm marathon eller liknande.
 
Det gäller bara att ha ork, tid och motivation att springa hela vintern :-)

Juni

Kategori: Allmänt

Det har varit full rulle som vanligt och mycket har hänt sen sist. Harry har tex varit sjuk. Väldigt ynklig var han över midsommarhelgen som spenderades i regn och rusk i rotan. Vi fick till slut uppsöka närakuten då Harry fått krupp. Men lite inhalationer senare så var han redan mycket bättre.
 


Solen valde att komma lagom till en playdate och lite häng i hagaparken med Harrys kompisar från mammagruppen. Kul lek i gräset och trevligt häng för mamma och pappa blev det innan det var dags att sticka till Annah och David för grillning.
 

Harry var till en början på bra humör och solen sken så det blev en moijto i solen. Harry strosade runt med mamma i gräset och bjöd även på några små steg vilket är första gången.
 
God mat blev det också men runt 23 tiden vaknade Harry väldigt ledsen så vi fick åka hem och sen spendera ett par timmar med en gråtande bebis. Kl 05 vakna dock Harry superglad efter bara några få timmars sömn. Mamma och pappa var inte lika pepp men man får vara glad att Harry iallafall var på bra humör.
 



Igår var det häng i hagaparken igen men den här gången själva till en början och sen med sällis från faster Denice. Harry ville mest promenera runt med mamma i gräset.
 


Smått och gott

Kategori: Allmänt

Var ett tag sen sist men så blir det ibland. Det har hänt lite av varje och jag kommer inte redogöra för allt i när var och hur så att säga.
 
Men lite smått och gott blir det.
 
Dels var vi på namngivningsceremoni för Marcus och Majas grabb John. Väldigt trevligt och fint var det. Weimer med päron var med också.
 



Det har gjorts lite utflyckter, både långa och lite kortare. Bland annat togs en tripp upp till landet i Lindersvik. Men det har även besökts lekparker där Harry fått gunga.
 

Senaste helgen har ju bjudit på strålande sol så solhatten fick åka fram för Harry. Ute hos mormor blev det jackpot när en liten badbalja åkte fram som fylldes med ljummet vatten. Harry som nog var en delfin i sitt förra liv älskar att bada.
 
Harry fick stanna hos mormor så att jag och cicci dels kunde gå ut och äta med Hanna och Christian med också för att vi skulle få lite sovmorgon :-)
 


På kvällen var vi som sagt ute och åt med Hanna och Christian på Ångbåtsbryggan. Bra mat, trevligt ställe men vår servitör hade inte en av sina bästa dagar så servicen blev tyvärr lite si och så.
 
Nöjda och trötta slängde vi oss i sängen runt midnatt.
 

Planen var att sova till runt 9 så vi kunde åka ut till min mamma där vi skulle hosta en liten tillställning för Cicci som fyller 30 imorgon. Vi skulle dekorera en smörgåstårta, fixa fram lite bakverk och ställa iordning bord etc.
 
Tyvärr havererade kommunikationen mellan mig och cicci så båda trodde att den andre ställt klockan. Så när Cicci vaknade 11:30 var paniken total. Men som tur är har man världens bästa föräldrar som fixat allt och inga gäster kom förens runt 13 så vi han få iordning.
 
Väldigt lyckat blev det till slut, Harry kom och kunde leka med sina kompisar från Ciccis mammagrupp.

Trötta men nöjda kan vi nu summera en bra helg och se fram emot nästa.........MIDSOMMAR!
 






 

Fin helg!

Kategori: Allmänt

Förra helgen blev en fin helg. På fredag hade jag köpt finmiddag, iallafall enligt min syn på saken. Schnitzel med gratäng och rödvinssås från percys. Cicci verkade nöjd hon med.
 

På lördag var det dags för att sprida askan efter Ciccis morfar ute på Ljusterö. Vi träffades hos Ciccis mormor för lite frukost innan vi körde ut till där vi skulle bli hämtade av en båt från sjöräddningen. Solen sken men det var lite blåsigt och regnmoln närmade sig. Precis när vi klev på båten kom en skur men lagom till ceremonin så sken solen. Det blev ett fint sista avsked men ändå lite tungt och jobbigt.
 
Harry var helt slut och sov sig igenom hela båtresan.
 
På söndag ägnades hela dagen åt att hjälpa Micke och Lisa att flytta. Det gick rätt smidigt men man somnade rätt gott på kvällen.