enkilometeritaget

Ännu en toppen helg

Kategori: Allmänt

Mycket nu. I torsdags åkte jag iväg på konferans med jobbet. Vi var tors och fre ute på Kolvik där TryggHansa har en lite anläggning. Supermysigt med lokal precis nere vid vattnet med stora fönster, bastu etc. Det var två bra dagar  där vi planerade för Q4 bokslutet som kommer bli en pers, men vi hade även superkul och åt väldigt bra mat.
 
När jag kom hem i fredags var det städning som stod på schemat.
 
Lördagen ägnades åt loppis där Cicci var ute efter en ny lampa som vi vill ha i hörnet vid soffan då det lätt blir lite mörkt där i brist på belysning. Hon hittade en lampa som jag var lite osäker på men Cicci fick förtroende och resultatet blev....ja lysnade :-)
 
På kvällen bjöd Micke och Lisa in till finmiddag. Jordärtskockssopa....heter det så....stavas det så? till middag en angussteak som fått gotta sig i ugnen och till dessert en vaniljpannacotta. Supergott men det kanske blev en aningens för mycket att dricka.
 
På söndag ringde nämligen klockan redan 07:00 och jag var inte i form. Men vad kan bättre bota en baksmälla än en super spa dag. Jag Cicci, Micke och Lisa drog ut till Skepparholmen. Damerna började med en behandling vid 09. När dom var klara gick vi och tränade lite innan det var dags för brunch vid 11. Super bra mat och speciellt dessertbordet. Efter brunchen var det så dags att ligga och pysa i den varma poolen inne, duschar, bastu, och framförallt en varm utepool som var toppen i det kyliga vädret. Riktigt mysigt och skönt för kroppen. Tjejerna avstluade dagen med en andra behandling innan vi styrde hem.
 
 
 
 
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Dåligt med inlägg från min sida men har haft svårt med tiden.
 
Löpningen lyser tyvärr med sin frånvaro, det är helt enkelt för svårt att motivera sig just nu när jag egentligen behöver stärka upp kroppen inför vättern.
 
Helgen blev väldigt bra iallafall. I fredags kom Micke och Erik över. Vi käkade lite, spelade Starcraft 2 och framförallt pimpade vi min och Mickes dator. Erik som är datagud hade hjälpt oss skaffa en SSD hårddisk som vi satte in i våra laptops. Den gamla hårddisken satte vi in i ett kabinette som gjorde att den nu fungerar som en väldigt liten och enkel extern USB hårddisk. Perfekt.
 
På lördag begav sig sen jag och Cicci ner mot TAxinge slott för julmarknad där vi mötte upp våra Eskilstuna kompisar. Bea och Robin som vi träffat när Bea fyllde år, och så Alicia och Gustav som vi inte träffat alls sen vi flyttade upp. Det var riktigt roligt att träffa dom igen och väldigt mysigt att gå runt på Taxinge julmarknad. Deras fikabord är ju som sagt storlek GRANDE så det svullades en hel del. En timma i kö för att komma in var dock inte så kul.
 
Vi åkte sen vidare ner till Eskilstuna där vi käkade på Grappa och sen blev det spelkväll hos Alicia och Gustav som vi även sov hos. Precis som på den gamla goda tiden kan man säga haha :-)
 
Hur som helst var det verkligen super kul att träffa dom igen och det är helt klart det jag saknar mest från Eskilstuna. Att ha så nära över till dom och spontant kunna träffas för spelkvällar, fika eller film etc.
 
Förhoppningsvis dröjer det inte 3-4månader innan vi ses igen, planen är att dom ska komma upp och hälsa på oss så det ser vi fram emot.
 
Söndag blev det frukost och lite soffhäng innan vi begav oss tillbaka mot Stockholm.
 
Någon större nostalgihelg där jag gick runt och filosoferade över Eskilstuna blev det dock inte. Vi han inte se så mycket och det var kanske tur det. Cicci hade bävat för det då jag är en person som gärna blir nostalgisk :-)
 
Men det kommer fler chanser till det.
 
Ny vecka, nya tag bara köra gärnet.

Lunchlöpning och Keane

Kategori: Allmänt

Igår körde jag och 3 kollegor en löprunda på lunchen. Det var andra gången som dom körde och första som jag hängde på. Vi sprang kungsholmen runt, en fruktansvärt fin runda som för dagen förhöjdes ytterligare av strålande solsken. Det här var min andra runda sen Åland Marathon, jag har i övrigt mest käkat godis känns det som så jag var inte i form för något direkt snabbt pass. Det var ju så klart precis vad det blev. Mina två kollegor Malin (chef) och Cissi utlovade en lugn och skön runda men sen la dom sig i runt 5min/km tempo och körde på med det i 9.5km. Jag kom flåsandes in i mål efter ca 47min löpning. Men i efterhand såklart ett väldigt bra pass och det var egentligen bara sista km som var jobbig då den sedvanliga tempoökningen startades. Men då släppte jag lite för jag hade exakt noll mer att ge.
 
Efter jobbet mötte jag upp Cicci och Denice för lite käk i stan innan det var dags för konsert med Keane. Ett väldigt bra band med många bra låtar. Tyvärr var ljudet riktigt dåligt långa stunder och det förstörde många bra låtar. Det vart bättre så det var fortfarande en väldigt bra konsert men allt som allt hade man nog förväntat sig mer.
 
Men nöjda och glada begav vi oss hem till syrran efter konserten. Lyxigt att ha typ 10min till jobbet :-)
 
 

Mumford & Sons

Kategori: Allmänt

Har inte gjort något mer löppass, är lite omotiverad och har haft mycket den här veckan så det har liksom inte blivit av. Tänkte dra av ett pass på lördag eller söndag dock.
 
Annars har fokus legat på att fixa biljetter till Mumford & Sons spelning nästa år på Cirkus. Biljetterna släpptes idag och på 4min hade dom 1800platserna i princip gått upp i rök. Folkrockarna från dom brittiska öarna har imponerat stort med sina två första album och konserterna på way out west för 2-3år sen och nu i somras på peace and love tror jag det var har hyllats.
 
Det är riktigt bra helt enkelt och inte en chans att jag skulle missa det. Jag var som en kobra när kl slog 10 och sitter nu och myser med 5biljetter bokade. Det här kommer bli fruktansvärt bra.
 
Fram tills dess underhåller jag mig själv med att ikväll se Band of Horses på Hovet, på måndag se Keane, den 2a Dec se Dry the River........ahh och så var det inge mer :-)
 
 

Löpning igen

Kategori: Allmänt

Igår gjorde jag mitt första pass sen maran på Åland. 8dagars vila då det inte blev något pass i helgen av olika anledningar.
 
Gick ut och tog en runda på ca 7.5km vilket kändes skönt. Benen var helt ok och överlag kändes det bra. Dock märker man att kroppen är sliten, jag tyckte jag tryckte på rätt bra men snittiden blev ändå mediokra 5:50. Inte mycket att ta av med andra ord men ändå skönt att vara igång igen.
 
Nu får vi se hur mycket löpning det blir i vinter. Jag ska fokusera lite mer på styrka inför Vätternrundan nästa år.
 

Eskilstuna

Kategori: Allmänt

 
Det är väl en 3månader nu sen jag och Cicci flyttade från Eskilstuna. Det känns så klart bra att komma "hem", att slippa pendla, att vara närmare familj och vänner som jag har här osv. Men visst saknar jag Eskilstuna. Det var mycket som var bra med att bo där. Jag saknar vår lägenhet som jag gillade, jag saknar löpningen där och då framförallt Årby och Vilsta spåret. Jag saknar närheten till allt, parken, centrum, cafeer och resturanger och jag saknar vår balkong som var så mysig att sitta och fika på. Det var fint och mysigt liksom.
 
Men allt sånt där spelar ju egentligen ingen roll och det är inte så att jag tänker på det ofta. Däremot var det nu 3månader sen jag träffade Alicia och GB. Ja även Bea faktiskt om vi räknar bort hennes födelsedag då vi sågs. Det är tråkigt att inte kunna hänga så mycket med dom längre, att köra spelkvällar eller baka lussebullar osv.
 
Men helgen den 17-18 Nov e det dags igen. Då drar jag och Cicci återigen mot Eskilstuna för ett besök. Det ska bli spännande, märkligt och väldigt roligt.
 
 

Höstpromenad

Kategori: Allmänt

Lördag och vad passar väl bättre än en höstpromenad ute på järvafältet med Sigge och Cicci.
 
Lite geggigt bitvis men ingen större fara, bra temperatur och väldigt mysigt. Sigge tyckte det var superkul, inte lika roligt var det dock när han kom hem och behövde duscha av sig lite. Men nu ligger han nöjd och belåten i soffan hos Cicci.
 
 
 
 

Å dagarna dom går

Kategori: Allmänt

Imorgon är det fredag och så var det helg igen. Skönt med kortvecka i och med att jag var ledig i måndags. Har återhämtat mig förvånande bra sen Åland. Normalt kan jag bli sliten efter tuffa lopp, få frossa och ligga i fosterställning och svettas. Men efter åland fick jag inget sånt. Jag var sliten i kropp och ben men var pigg och fräsch. Kunde utan problem käka och dricka bira vilket inte hör till vanligheten. Nu så här ett par dagar senare är kroppen också fräsch förutom höger vad och lite skavsår här och där.
 
Suget efter marathon har dock blivit större och även om det ska bli kul med Vätternrundan och lite vila från löpning så planeras det redan för framtida maror.
 
Men när vinden blåser och mörkret och kylan kommer smygande känns det rätt bra att slippa en vinter med löpning utomhus.
 
Men just nu blir det lite vila och att suga på karamellen som ju Åland ändå var.