enkilometeritaget

16km och hipp hipp HURRA!!

Kategori: Allmänt

Gårdagen var en sån där bra dag med inslag av lite dåliga saker också.
 
Först och främst var det en toppendag eftersom Cicci har fått jobb. Hon har ju nojjat lite för det men en vis och klok person har försökt säga till henne att sånt här tar tid, man kan inte räkna med att det ska lösa sig direkt, och att plötsligt händer det. Och plötsligt var ju precis det som skedde. Huxflux satt hon där med en heltidstjänst på jobbet hon hela tiden har velat haft. Hon slipper pendla och allt stök och bök och saker bara löser sig fin fint just nu.
 
Stort grattis till världens bästa Cicci som förtjänar det här, hon har jobbat stenhårt i 3år och slitit mer än vad som förväntas av henne. Och hon har gjort det kanonbra rakt igenom. Det dröjer nog inte länge innan jag kan slå min plan i verket. Att ligga hemma med Sigge och löka hela dagarna och leva på Cicci som kommer bli framgångsrik. Jag ska bli en lyxman helt enkelt.
 
Mitt i allt så tog jag en löprunda. Stack ut på järvafältet och planen var ca 12km. Visade sig att så blev det inte alls för man kunde liksom inte korta av den som jag hoppats. Så det blev 16km istället. Men 16 grymma km i fantastisk miljö och perfekt löpartemp.
 
Helt nöjd kan man dock aldrig vara, när allt går bra för Cicci går det mindre bra för andra i familjen. Även om det egentligen faktiskt nog är bra ändå i långa loppet. Men det är en annan historia som jag nog hoppar över för den här gången :-)
 
 

Snabbdistans

Kategori: Allmänt

Igår var en sån där stökig dag där jag bara kände mig så tung och seg i huvudet. Cicci är i E-tuna och jobbar så jag har ansvaret för den lilla tigern. Kom iväg sent från jobbet och fick hjälp av pappa att plocka upp Sigge. Sen ut till Akalla för att hämta mammas bil som varit på service, ut till rotan och lämna bilen sen tillbaka till Häggvik. När jag kom hem hade jag inte ätit sen halv tolv så pass före middag var uteslutet. Dessutom behöver Sigge få middag och även gå på toa innan jag kan springa. Så kvart över sju var jag klar och inte alls sugen. Dessutom var Sigge lite surig över att bli lämnad då Cicci inte var hemma heller.
 
Så jag tog beslutet att istället för att hoppa över rundan som jag gärna ville, så skulle jag köra ett kortare men lite hårdare pass.
 
Jag gick ut och drog igång direkt, orkade inte med uppvärmning och sånt larv. Sprang ut mot järvafältet men sprang längs ravan sjön istället och tillbaka. Det blev korta 6km men bitvis är dte rätt kuperat och några jobbiga stigningar så jag var nöjd över tempot på 4:52 min/km.
 
Kort och intensivt, kanske inte världens bästa pass med tanke på Ålands Marathon men bättre än ingenting.
 
Sen blev det soffläge med Sigge innan sängen.

Årets sista dopp?

Kategori: Allmänt

Det är synd att påstå att jag badat mycket i sommar. Lite ledigt å dåligt med sol har stoppat mina planer på att få simträna. Igår fick dock ja å Micke för oss att pröva. Det har ändå varit varmt senaste tiden å värmen ligger kvar längre i vattnet. Så vi stack ner till Rösjön. Det var helt tomt på folk å vindstilla. Vi drog på oss våra våtdräckter å hoppade i. Lite kyligt så klart men verkligen inga problem. Sen blev det grymt skön crawl med lite spurter för att få upp pulsen innan vi gick upp. Bra för kroppen men framförallt terapi för själen.

Lämna Sigge på dagis....

Kategori: Allmänt

Ja det är nu min nya uppgift på morgonen. Jag försöker hitta en rutin för det men det är en knepig ekvation. Jag gillar att vara tidigt på jobbet så jag inte behöver jobba så sent. Men Sigge vill inte vara för tidigt på dagis heller för då får han sitta i en bur (låter värre än vad det är) tills första dagisfröken kommer och släpper ut dom i hagen vid 9. Men det kan inte hjälpas.
 
Det gör så klart lite ont i hjärtat att lämna Sigge, han ser så besviken ut och säger typ "nej jag vill inte gå på dagis". När man sen går mot bilen hör man ett ynkligt litet skall.
 
Men men det här är bra för Sigge och han kommer tids nog att älska att få hänga med sina hundkompisar.
 

När man nu har ett badkar....

Kategori: Allmänt

Ja cicci har ju längtat efter ett badkar i hundra år eller så. Själv har jag alltid föredragit att duscha. Men om man nu har ett badkar måste man ju se what all the fuss is about så att säga. Det var.......trevligt!

Blöt helg.....och inte pga alkohol

Kategori: Allmänt

Helgen har varit riktigt bra. I fredags kom Micke och Erik och hälsade på, vi käkade lite pizza och då deltog även Lisa. Sen körde vi lite games och snackade skit, väldigt trevligt.
 
Lördag hade jag tänkt springa långpass men då Cicci var borta och jag inte ville lämna Sigge ensam så länge i och med att vi precis flyttat så stod jag över. Det blev en rejäl slappar förmiddag istället. Skönt det med. Solen strålade och vid 16 var jag, micke och farsan och såg DIF spöa Helsingborg med 3-1 i strålande sol och värme. Så jäkla skönt. Därefter var det hem och käka med Rebecka och Johan. Rebecka hade fått lite hjälp av Cicci att räkna matte som hon ska plugga upp.
 
När så söndagen kom och det var dags för långpass så var det mörka moln, och regn som mötte mig. Men det var bara att köra på. Till en början var det uppehåll och behaglig temperatur. MEn efter ca 7-8km började det småregna. Så där strila ner som är så skönt. Jag sprang på i ett skönt tempo och njöt av tillvaron. Så mitt ute på järvafältet kom bomben  form av ett bar tusen liter regn på 10minuter. Det var som krig med stora regndroppar som liksom smällde upp grusvägen. Det var ju dock varmt och skönt så förutom att jag blev genom blöt så var det super att springa i sånt regn. När det kom såna åsk skurar som höll i sig i 10min för tredje gången tyckte jag dock att det kunde räcka. Jag fick ihop 22km i lugnt tempo vilket kändes toppen. EFter ett par veckor utan långpass var det här precis vad jag behövde.
 
Sen fika med Hanna och Christian som kom förbi och kollade in våran nya lya. När dom åkte cyklade vi med Micke och Lisa till Sollentuna Centrum och käkade lite på Olearys. När det var dags att cykla därifrån så öppnade sig himle igen. Jag och Cicci som inte hade regnkläder på oss blev genomblöta. Verkligen varje plagg på kroppen var blött.
 
Men nu för tiden har man ju ett badkar och om man någon gång ska pröva så var det ju nu. Så jag tog ett skumbad och det var ju helt ok, även om jag blir rastlös efter 10min och vill gå upp.
 
Sen kollade vi en film innan det var dags att sova. Nu väntar ny vecka så bara köra på.

Snabbdistans

Kategori: Allmänt

Det var ju Bellman idag. Jag var taggad och såg fram emot att få lite tempo igen efter en segare period. Jag ville så klart springa fort och även om jag inte hade någon större förhoppning om att slå två av mina team kamrater så finns ju ändå alltid hoppet där.
 
Svårt att veta tiden när personen före kommer in för växling så någon vidare uppvärmning blev det inte tal om. När jag så fick stafettpinnen i handen så var det bara att bränna på. Jag la mig i ett högt tempo och pulsen gick upp. Jag kände att fan det här är jobbigt men ganska snart planade det ut och jag hittade mitt flow. Sen var det bara att kriga på. Kom in i mål på 22:45. För mig en väldigt bra tid med tanke på förutsättningarna och träningen senaste veckorna men jag är ändå lite missnöjd. Den tid jag fick på min garmin var 22 prick. då var det 90meter kort men jag starta och stoppa vid dom stationer där det stod start och mål. Jag vet ärligt inte vart 45sek kommer ifrån. JAg sprang i princip kanske 50-100 meter där det skulle kunna gå tid men det tar inte 45 sek.
 
Men men hur som helst är jag väldigt nöjd. Jag blev tredje snabbast i mitt lag, helt ok då dom två som var snabbare är bättre löpare än mig. Överlag gjorde vårt lag en stor insatts, alla kom under 25min.
 
Nu sitter jag i soffan efter en dusch och känner mig nöjd. Sigge som går på dagis nu med ca 40 andra hundar är så slut nu för tiden att han bara sover. Så här ser det ut för det mesta och han reagerar inte på något.
 

Bellman

Kategori: Allmänt

Jag började ju i maj på Trygg Hansa och det tog inte lång tid förens jag smittat av mig med löpningshysterin. Sakt och gjort lades en anmälan in till Bellmanstafetten. Idag är det dags och vi har ett starkt lag på 5 som ska springa. Tyvärr har semestrar förstört formen för dom flesta men vi bryr oss inte så mycket. Det tråkiga är vädret. 1-5-5mm regn ska komma idag och det är liksom inte samma sak att stå i regn i 2h och vänta på sina lagkamrater, speciellt inte om man springer 4 eller 5 sträckan. MEn inget att göra något åt.
 
Bara tugga på och se det som ett bra tempo pass.
 
 
Så här kanske det regnar idag när vi springer Bellman.

LÖPNING

Kategori: Allmänt

Ja så var det ju det här med löpning. Den här bloggen ska ju ändå främst handla om det. Men av den varan har det varit sparsamt senaste tiden och jag kan erkänna att Ålands Marathon känns så där.
 
Men igår, efter stök och bök med flytt så begav jag mig återigen ut. Jag sprang 12km och det gick bra. Höll ett stadigt 5.30 tempo och det var perfekt. Inte för hårt men inte heller så där lätt och mjäkigt. Märkligt dock hur rundan kändes längre än den 12km jag brukade springa i Eskilstuna. Sån är psykologin. Nu är det inget fel på min runda, den är varierande och trevlig, helt klart en bra vardagsrunda och den kommer jag springa fler gånger.
 
Planen nu är att köra så långa pass som möjligt kommande tid för att liksom få upp milen inför maran. Någon fart träning känns inte aktuellt, det är för kort tid kvar.
 
Men ändå skönt att vara igång igen.

Tillbaka på jobbet

Kategori: Allmänt

Ja så har man kört första jobbmorgonen från nya lägenheten. Rutinen sitter inte, man vet inte riktigt vad man skall göra med all tid. Men jag har köpt mitt månadskort som inte kostar 3600kr utan måttliga 790kr :-) och åkt tåget som för visso är lite trängre och inte lika bekvämt men som tar 18min till centralen och inte 65min.
 
Det känns riktigt bra kan jag säga.
 
 

Kent....dom regnade bort

Kategori: Allmänt

Igår skulle vi på Kent. Vi stack ut i hyfsad tid och solen strålade. Men när vi gick mot sjöhistoriska började mörka moln torna upp sig. Inte fan kunde det väl börja regna, vi hade ju inga regnkläder med oss. Men jorå, det började dugga och sen huxflux så släppte någon östersjön rakt ner över oss. Det regnade bara i ca 15min men den mängd vatten som kom ner under den tiden gjorde så att inte en centimeter på kroppen var torr. Med 2h kvar till konsert och sen 2h av konserten innan hemgång gav vi upp och drog. Inte en chans att man kunde spendera 4h när man var helt dygnsur.
 
Så det blev till att åka hem och torka sig. Nu gjorde det inte så mycket, Kent känns lite smådryga och jag har sett dom tillräckligt många gånger redan. DEt var söndag och att gå på 21 känns löjligt. Vi hade flyttat hela helgen och var totalt slut så det passade bra med tidigt sängång istället :-)

Då var man flyttad

Kategori: Allmänt

Så Eskilstuna är no more. I lördags gick flytlasset och även om det så klart kändes vemodigt ser jag fram emot att börja min nya vardag i Stockholm. Flyta är dock aldrig roligt. Så bökigt med lådor och prylar precis överallt och bärande upp och ner. När man väl är klar står man i en hög av lådor, prylar och saker som måste fixas. Vi är långt ifrån klara men tack vare våra fantastiska familjer så har allt gått väldigt smidigt.
 
Vi har kommit igång bra, det var skönt att både jag och cicci var lediga idag så vi fick en extra dag att få upp allt. Speciellt som vi hade kräftskiva hos min familj i lördags efter flytten. Negativt var ju att stället vi köpt paj ifrån ( alla äter inte 1kg kräftor själv som Cicci) hade gjort en kantarell paj istället för ost och skink som jag var grymt sugen på. Jag deppade och ersatte maten med flytande föda istället......och med det menas alkohol. Kanske var det känslan av att ha klarat av flytten men jag fick nog i mig lite för mycket till dom andras roande. Men det bjuder jag på.
 
Idag har jag även hunnit med att besöka vårdcentralen för att ta bort en mysko leverfläck jag upptäckte i helgen. Läkaren trodde det var pga en blödning som den svällt. Vi får la se som man säger i göteborg.
 

senaste tiden

Kategori: Allmänt

Bloggvilan är över, dags att summera den senaste tiden. Det har varit mycket och det är fortfarande massor kvar att göra men det har även varit superkul. Tyvärr har det här haft en sjukligt negativ påverkan på min träning. Och jag hittar liksom inte tiden för tillfället men så får det vara.
 
Allt började förförra fredagen då jag tog min sista tågresa hem från jobbet. Sista gången jag åker tåg till Eskilstuna...eller ja iallafall pendling till och från jobbet. Jag firade det hela med en cola zero och en kanelbulle.
 
Helgen och de närsta dagarna spenderades sedan åt packning och passande av dampig hund. I torsdags rullade bilen återigen ner mot Göteborg. Den här gången för att gå på Way out West. Jag, Cicci, Micke, Lisa och syrran hade en grym långhelg. Jag kan inte sammanfatta den tillräckligt kort så jag nöjer mig med att den innehåll strålande sol, galet bra spelningar, massor med öl, bra mat, fika och även ett par nya gummistövlar åt moi. Det var mest en säkerhetsåtgärd då det ösregnade en förmiddag men det klarnade upp. Dom var ändå bra att ha då gräset blev rätt mjukt och lite lerigt. Bra band vi såg ar bland annat Blur, Florence + The Machine, Deportees, Hot Chip, Bon Iver mfl.
 
Göteborg som ju är den mest efterblivna staden att köra bil i levererade som vanligt. Det går inte att köra rätt där, inte ens när man vet vart man ska och har GPS. Helt otrligt.
 
Alla var rejält trötta och sega när vi körde hem så söndagen spenderades i viloläge. Måndag och tisdag har sen spenderats med att låta Sigge börja vänja in sig på sitt nya dagis. Ett toppenställe som jag återkommer till i ett annat inlägg.
 
Vi har även inspekterat vår nya lägenhet mer noga och konstaterat att dom som bott där tidigare är riktiga sluskar. Så ostädat och äckligt det var.....helt otroligt. Men vi hade en andra inspektion med fastighetsskötaren och fick igenom alla våra krav. Taken skall målas om, även köket tapetseras och målas, spisen byts ut mm mm. Grymt skönt.
 
Nu sitter vi återigen i Eskilstuna i ett berg av flyttlådor. På lördag kör vi och då är det tack och hej Eskilstuna. 3år har det blivit och det känns tråkigt att lämna. Men så är det ibland och jag kommer tillbaka. Det finns ju lite trevligt folk här jag vill hälsa på :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dåligt med inlägg

Kategori: Allmänt

Det blir lite dåligt med inlägg nu. JAghar semester och är i flyttartag så det kommer bli lite glest. men jag har ändå mycket att sammanfatta. Sista tågresan hem från jobbet är avklarad. Det kändes bara så jävla skönt att från och med nu slippa det. Jag firade med bulle och en cola :-)
 
Löpningen går så där. Fixade inte långpasset i helgen, hade onti magen och var seg så det blev bara 13km. Känner mig sjukt opeppad och mer sugen på cykel för tillfället. Vet inte hur det blir men får försöka tuffa på bara.
 
Flytten närmar sig och packningen går framåt. Jag får återkomma senare.
 
Nu en jobbdag och sen Way out West på tor-sön.

Nycklar och kalas

Kategori: Allmänt

Onsdagen bjöd på blandad kompott. Jag fick smita lite tidigare från jobbet för att sticka ut till Sollentunahem och hämta nycklarna till vår nya lägenhet. Kollade även in den och kan väl konstatera att flyttstädning inte var dom tidigare hyresgästernas starka sida. Det ska vi garanterat klaga på.
 
Sen tillbaka in till stan och tåget hem till E-tuna. Snabbt ombyte och sen över till Gustav och Alicia för lite kalas. Gustav fyllde år och det bjöds på bubbel, delicatobollar och framförallt en supergod smörgåstårta. Dom hade gjort den helt själv och det både smakade bra och såg riktigt proffsigt ut. Tyvärr tog jag ingen bild för jag var upptagen med att gluffsa i mig.
 
Sen stöp man i säng och somnade på 3sek. Två dagar kvar nu till 2veckors sem. Tyvärr ser det ut som jag kanske måste skjuta på 3 dagar och jobba mån-ons. Ska försöka undvika det men ser mörkt ut. Mina två veckor blir överlag inte så mycket vila. Flytten kommer ta upp all tid. Men men jag får väl slappna av och vila ut när jag blir pensionär.

Löpning och lite grillning

Kategori: Allmänt

Stannade i sthlm igår och tog en löprunda med Micke. Vi körde ca 10km i 5:30 tempo och det var överlag en skön och bra runda. Efter löpningen tände vi grillen ( vi var hos päronen ) och kokade lite färskpotatis. Lisa och Denice kom från träning på SATS och så blev det lite käk. Väldigt gott och väldigt trevligt.
 
Idag ska jag ut och hämta nyckeln till min och Ciccis nya lägenhet i häggvik. Spännanden men lite stressigt för jag måste tillbaka till E-tuna då det är födelsedagskalas hos GB. Ska bli kul.