enkilometeritaget

Summering 2012

Kategori: Allmänt

Dåligt med uppdatering här nu men men så är det ibland. Jag tänkte att det kanske är läge för en liten summering av 2012. Det var ändå ett förbannat bra år.
 
Början brukar ju sällan vara så värst rolig på året. Mörkt, kallt och väldigt lite att se fram emot. Jag fokuserade extremt mycket på löpning eftersom sthlm marathon väntade runt hörnet. Men precis i början så dök han upp. Sigge gjorde entre i mitt och Ciccis liv och vilken entre han gjorde. Jag var tyst i en vecka när han kom av ren chock. Men söt är han, hyfsat uppfostrad efter att Cicci drillat honom och nu klarar man knappt en dag utan honom.
 
 
Träningen flöt ju på bra, i vind, kyla, mörker nötte jag på. Våren kom och några dåliga långpass gjorde att jag kände mig tveksam. Innan sthlm marathon tog jag och Cicci beslutet att flytta tillbaka till Sthlm. Cicci var klar med skolan och det var helt enkelt läge. Vår lägenhet visade sig dock vara allt annat än bra, vilket helt klart gjorde sommaren lite tuff. Men lite färg och egen piff så har den förvandlats till en trevlig och mysig lägenhet. Det faktum att Cicci också fick jobb i sthlm gjorde inte saken sämre.
 
Under året har jag rent personligt haft 3 stora händelser....eller lopp ska jag säga, som egentligen fyller tre olika kategorier. Min största bedrift, min största utmaning och ett jävla bevis på pannben.
 
Min största utmaning var så klart sthlm marathon. Jag hade aldrig sprungit distansen, visste inte om jag skulle klara det ens pga mina fötter. Vädret var ju allt annat än bra men loppet gick ändå helt ok. Så farligt var det faktiskt inte. JAg frös inte och motvinden gav mig bara lust att gråta vid några tillfällen. I övrigt var ändå loppet helt ok och känslan att öka sista biten för att avsluta på tiden 4:12 i sin första mara var så klart fantastisk. Om jag inte frös under loppet frös jag ju som fan efter. Men den duschen jag sen fick ta var ju förmodligen den bästa jag någonsin tagit.
 
 
Min största bedrift var egentligen mer tänkt som ett träningspass inför Åland marathon. Jag hade lagt ner lite efter sthlm marathon, kände att jag inte direkt var i toppform. men räknade ändå med att sätta pers. Jag menar senast jag sprang en halvmara hade jag knappt börjat träna seriöst. sen dom där 1.55h så hade jag kört en klassiker och tränat för en mara. Men jag trodde inte jag kunde gå under 1.50 och då kändes det lite pointless.
 
Nu blev sthlm halvmarathon i strålande sol, mitt bästa lopp. Min bästa runda alla kategorier. Känslan att liksom pressa sig och aldrig ta slut är sjuk. Att springa in på 1.43.41 var verkligen helt galet.
 
Beviset på pannben kom så klart på Åland. Jag var fan inte redo. hade säkert gott upp 5kg sen sthlm marathon kändes det som. Hade sprungit för dåligt och borde verkligen inte ha ställt upp. Men jag räknade kallt med att min maraträning inför sthlm fortfarande skulle vara nog. Så jag körde. I -5grader, snö och is drog vi iväg. bristen på sandning eller salt gjorde att det var fördjävla halt. Man spänner kroppen vilket rätt fort leder till att man blir stel och får ont. 3mil pressade jag mig och sen var det kört. Sista 10km var ren plåga. Jag gav upp säkert 10ggr men klarade inte av att kliva av. Jag plågade mig imål och så här i efterhand känns det som en av de större bedrifter jag gjort. Det bevisade att jag inte ger upp även fast det är riktigt vidrgit. Sån bygger karaktär.
 
 
 
Så det är svårt att vara missnöjd med träningsåret 2012.
 
Året i övrigt har inte heller varit så tokigt. Jag har bytt jobb till TryggHansa vilket både varit en förbannad utmaning men också ett kliv upp för mig. Trevliga kollegor och en verklig utmaning.
 
Sommaren bjöd på en trevlig avslutning i Eskilstuna med räkfrossa och spelkvällar med bästa Eskilstuna polarna.
 
vi såg både Springsteen i Göteborg, samt besökte Way Out West för en toppen helg.
 
Jag och världens bästa Cicci firade 4 år tillsammans med lite bubbel och toppenmiddag på Edsbacka Wärdshus.
 
 
Det har även blivit lite spa, både med Micke och Lisa och även jag och Cicci själva.
 
 
Nä nu orkar jag inte skriva mer och ingen har säkert lust att läsa längre så det för sammanfatta 2012
 
Återstår att se vad 2013 har att erbjuda. Klart är iallafall att det är en massa bra konserter att se. The Killers, Mumford and Sons, Bruce Springsteen och Roger Waters är några.
 
 
 
 
 

Så var man igång

Kategori: Allmänt

Igår införskaffades det så....gymkortet. Jag och brorsan tog ett första pass där vi körde ben och rygg. Och jävlar va det känns idag. Jag höll inte igen för mycket då jag ändå sprungit endel och borde inte vara helt ofräsch i benen...men det känns idag.
 
Nu ser jag fram emot att träna och spinna för att bygga upp styrkan i bålen och benen inför vättern.
 
Annars var helgen rätt lugn. Jag, Cicci, Rebecka och Johan var och såg The Hobbit. 3D är verkligen kasst och inget som bör ses på bio men filmen i övrigt var bra.
 
I fredags träffade jag några gamla jobbarkompisar och tog några öl och spelade lite PS3. Väldigt soft fredag får man säga.
 
Ny vecka, årsbokslut så in i dimman och hoppas man kommer ut levande på andra sidan.
 
 

Gott Nytt År!!

Kategori: Allmänt

Så har vi avslutat 2012 och påbörjat 2013. Det gjordes med besök av Bea, Alicia och Gustav från Eskilstuna. Lugnt och fint och inget stök. Vi lagade mat, drack massa gott och spelade lite spel. Trelivgt och perfekt enligt mig. Maten blev riktigt bra. Vi gjorde en räk och avocado kompott kan man säga med lite rödlök och cream fraiche till starter. Sen oxfile som blev perfekt rosa med en gratäng och sås som main. Sen en chocklad suffle till dessert.
 
 
 
 
Det är mycket man kan summera nu från 2012. Det har varit ett riktigt bra år med några bra prestationer från min sida. Jag menar 2 maror, rekord på halvmaran och överlag ett jävligt bra träningsår rakt igenom. Ja förutom sista 2månaderna här då men men. Jag och Cicci har flyttat, bytt jobb och varit på trevliga span. Vi har umgåtts med många av våra fantastiska vänner och även med vår familj. Sigge kom in i våra liv och satte lite extra guldkant på tillvaron så kan man vara annat än nöjd?
 
 
Inför 2013 har jag stora förhoppningar. Vättern skall köras under 11h, jag vill komma i bättre form än det här året och jag ska kanske köra en mara i höst....eller iallafall en halvmara. Den som lever får se.