enkilometeritaget

03:36

Kategori: Allmänt

Vaknade Sigge i köket och började lite så där små gnyla och skälla lite lågt. Han gör så av två anledningar. Den första är att han helt enkelt är pigg och tycker livet är en pina för att ingen annan vaknar och går upp. Eller för att han behöver gå på toa. Igår när jag gick sista promenade med honom så gjorde han inte nr 2. Så blir det ibland och han håller sig ändå oftast på nätterna. men det finns ändå den där chansen att om man då i ett läge som inatt, säger åt honom att vara tyst och somnar om, så vaknar man till en rätt kladdig present på köksgolvet på morgonen. Ingen bra start på dagen.
 
Så jag gick upp och gick ut med Sigge och mycket riktigt gjorde han både nr 1 och nr 2 och sen sov han som ett barn. Men husse var inte helt nöjd över promenaden strax före 04:00 på morgonen.
 

Springsteen, Cykel, mat, öl, bra sällskap....bästa helgen!

Kategori: Allmänt

Ja vart ska man börja, det har verkligen varit en toppen helg. Jag tar det från starten. I torsdags stack jag ut till rotebro för att ta ett cykelpass med min bror. När jag tog ut cykeln såg jag att bakdäcket var punkterat. Men perfekt att få öva lite på att byta slang. sen körde vi en skön runda på 3.5mil, verkligen superkul.
 
Efter det stack jag ut till Åkersberga och hängde med Ciccis familj. Rebecka och Johan har skaffat mops, Cicci är så klart galet avis och visst....det var en söt rackare det där.
 
 
På fredag var det tidig uppgång för färd ner mot Göteborg. Jag och Cicci åkte med Micke och Lisa och det blev en solig och trevlig resa. Väl nere checka vi in på vårt hotel och sen mötte vi upp mamma och pappa i hotelresturangen för lite mat innan konserten. Jag, pappa och micke tog entrecoute och jag måste säga det....det var ta mig fan den bästa köttbiten jag ätit på bra länge. Jag kan ärligt inte säga när jag fick en så bra bit kött sist. Sjukligt mör, perfekt stekt och smaka gudomligt. Kanske överdriver jag lite men who cares :-)
 
 
Springsteen är alltid bra och han svek inte denna kvällen heller. Ok nästan 4h är kanske i längsta laget men jag var otroligt nöjd. Lite bitter eftersmak blev det dock när jag idag inser att han kvällen efter har lirat säkert 6-7 av mina absoluta favoritlåtar. Det är därför man ser båda konserterna och inte bara en....men men.
 
Kvällen avslutades i hotelbaren innan sängen kallade. Lördag bjöd på lite shopping och fika innan det var dags att åka hem. Starbucks bjöd på bästa mjölkdrinken. Det skrevs även en arg lapp i parkeringsgaraget när en bil bredvid oss parket så snett att vi inte kom in. Lisa författade våran lapp på ett ypperligt sätt och Cicci styrde bilen föredömligt ut från Sveriges sämsta stad att köra i.
 
 
En perfekt helg avslutades med att jag och Cicci med stor hjälp av Ray köpte ett badkar i Hägersten. Det blir perfekt i vår nya lägenhet och som Cicci har längtat.
 
Sen åkte vi hem och jag tog en 20km runda. Skönt att få komma igång lite även om det var lite segt. Nu sitter jag i soffan väldigt nöjd med helgen. Det bästa av allt är ju att jag har en vecka kvar på jobbet innan det är dags för semester. Mycket att göra dock inför flytten men det ska bli skönt att få det gjort.

Eiger wall of death!

Kategori: Allmänt

Jag vet, nu har jag snöat in fullständigt på bergsklättring men så blir det ibland. Jag såg ju filmen Nortwand för något år sen om kampen att bli först att bestiga Eiger mountains nordsida.
 
Här är en BBC dokumentär om Eigers nordsida, från de första försöken fram tills idag. Fruktansvärt intressant, spännande och obehagligt. Klart sevärd.
 
Sen postar jag också ett CBS 60min inslag om Alex Honnold. Killen är min idol, hur kan man göra så och ändå vara så fruktansvärt cool. Helt makalöst.
 
 

Alex Honnold

Kategori: Allmänt

Alex Honnold....världens coolaste snubbe. Det går inte att vara annat när man klättrar lodräta klippor helt utan några säkerhetslinor. Imponerande att se och framförallt lite obehagligt. 
 

1000 Kilometer

Kategori: Löpning

Med gårdagens 10km runda markerade jag en liten milstolpe. Jag har iår sprungit 1000km eller 100mil om man så vill. Det är naturligt vis en fis  rymden om man läser alla äckligt överambitiösa bloggar därute med folk som springer 9mil i veckan eller mer och på några få månader skrapar ihop vad som tagit mig prick 7månader. Men för en 31årig skrupplig person som väger lite för mycket och har problem med både fötter och ben får det ses som helt ok :-)

Tungt i skogen

Kategori: Löpning

Mitt tisdagspass skulle bli intervaller. Men när jag kom hem hade jag en slående huvudvärk och kände mig helt kraftlös. Försökte käka lite yogurt och dricka vatten, och tog också med mig vatten ut på rundan. Tänkte att jag kör mysjogg upp till årby spåret, sen snabbdistansistället på 5km slingan och så 2km hem. Det gick inte. Huvudvärken ville inte släppa, det var så brutalt kvavt ute och jag kände nästan lite panik över situationen så jag fick till slut dränka min keps i vatten och liksom badda hvuudet för att få en sval känsla. Det blev istället 10km extremt långsam mjäk runda. Men men såna är väl helt ok dom också antar jag.
 
Gjort är gjort iallafall bättre det än ingenting. Kvällen spenderades sen i soffan, mer orkade jag inte. Idag känner jag mig dock lite piggare och värmen verkar vara här för att stanna. Alltid trevligt.

Arcade Fire

Kategori: Allmänt

Jag gjorde ett försök för ett tag sen att posta den här videon men då gick det dåligt. Nu tror jag att jag kommit på hur det skall göras.
 
Enjoy!!
 
 

Söndag och dags för långpass

Kategori: Allmänt

Dom fyra senaste veckorna har mina söndagar börjat på precis samma sätt. Upp runt 9 med Sigge för lite kissande. Sen frukost och så iväg på kurs med Sigge. Därefter långpass.
 
Idag var inget undantag. Jag hoppades lite att Cicci skulle vakna före mig och ta Sigge men hon hör så dåligt så när Sigge sover i köket är det kört. Jag vaknar och till slut kan jag inte ignorera honom. Undra om inte Cicci ibland kör en sån där Mia Skäringer från Solsidan.....alltså lottsas sova så att Alex får ta barnet när det skriker :-)
 
Kursen med Sigge gick bra, han far på sitt A-game om man säger så. Vi övade på att när vi stannar så ska han lägga sig ner. Vi började med att säga ligg och han svarade direkt på det. Så klart med hjälp av godis men ändå. Men på några minuter kunde vi bara stanna så la han sig ner. Väldigt imponerade var tränarna :-)
 
Sen var det långpassdags. Jag tog 2 varv i Årby skogen så totalt blev det lite över 22km. Det gick långsamt men backarna tar ju ner tempot men rundan gick överlag bra, inga svårigheter eller problem. Efter rundan prövade jag mina nya 2XU vadskydd som jag köpte i helgen. Ska bli spännande att se om dom kna påverka mina vader och göra det lite lättare och mindre stumma.
 
 
 

Trevlig helg

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Cicci i sthlm då vi på lördag skulle äta 80-års middag med min mormor. Jag hade tänkt ta en tur på cykeln innan cicci kom upp men det hans inte riktigt med så det blev en öl i solen hos päronen. När Cicci kom så grillade vi och lagom till maten så rullade åskan in över Rotebro vilket bara var supermysigt. Jag har druckit väldigt lite alkohol sista halvåret och har överlag aldrig druckit så mycket. Nu blev det ett par öl, en nubbe med pappa och lite rosevin och huxflux var man berusad. Men inte värre än att jag ändå var mer eller mindre i form på morgonen. Toppen att få sova utan Sigge som mer än gärna sov inne hos mamma och pappa. Jag tror att jag och Cicci fick sova störningsfritt fram till 9 och på lördagen hade vi passning när vi åkte runt och träffade vänner....toppen.
 
 
 
Idag har vi varit hos Pelle och Linnea och fikat, Hanna och Christian var där också vilket gjorde det hela väldigt trevligt. Innan var vi och handlade lite, jag köpte ett par vadskydd från 2XU som jag hoppas ska bira positivt på mina vader när jag springer långpass. Skall pröva dom imorgon. Vi köpte även en sån där tyggrej som man kan ha skorna i. Cicci hängde upp den nu när vi kom hem och fyllde den direkt med skor. Jag gjorde en snabbräkning och kom fram till att i hallen så har jag 8par skor, och Cicci har 20par.....yes ni hörde rätt 20 par skor.....och bara i hallen :-)
 
 
Sen var det dags för middag med mormor som fyllt 80 i veckan. Det var supertrevligt och väldigt gott. Efter middagen åkte jag och Cicci hem till Eskilstuna med Sigge och nu ligger vi här i soffan och äter godis och mår bra.
 
 
 
 
 

Torsdag!

Kategori: Allmänt

Torsdag och jag kunde återigen sluta hyfsat tidigt vilket alltid är skönt. Hem och snabbt på med löparkläderna. För dagen var det tänkt att jag skulle köra 12lugna km och det var precis vad jag gjorde. Jag tog med mig vatten bara för att då det var ganska soligt och kvavt. Allt flöt på i ett skönt tempo så allt som allt en väldigt skön runda.
 
Efter rundan gled jag och Cicci över till Alicia och GB och såg på film. Irion Lady om Margaret Tatcher, inte världens bästa film tyvärr. Fel fokus och lite dåliga vinklar för mig men men.
 
Idag blir det sthlm för mig och Cicci och imorgon ska vi käka 80års middag för min mormor. Hon vill inte ha något stort så det blir en lite mindre och lugnare middag men det ska bli trevligt.

Bra start på dagen!

Kategori: Allmänt

Först vaknar man vid 05:00 ca av att Sigge sitter och gnyler och lite halv morrar så där. Det betyder att han är pigg och inte vill sova längre. Eller oftast är det vad det betyder. För när klockan ringde 05:40 och jag var tvungen att gå upp så hade Sigge lämnat inte en utan två överraskningar åt husse. Bajs och kiss att torka upp det första man gör på morgonen.....tack för den Sigge.
 
Han är gudasöt och för det mesta extremt lydig och snäll men ibland önskar man bara att någon ville komma och ta honom. Så innan jag ändrar mig, är det någon som vill ha en bångstyrig liten petit brabancon som heter Sigge, säg bara till!!
 

Åska

Kategori:

Det åskar idag igen. Så här ser det ut från mitt jobb. Riktigt mysigt när molnen rullar in å det börjar blixtra å mullra. Mer sånt tack.

Tufft i solen

Kategori: Allmänt

Under gårdagen regnade och åskade det väldigt mycket i Sthlm. Jag tittade ut genom fönstret och tänkte att det här blir ju inte så trevligt att springa i. Men när tåget rullade in till Eskilstuna station så var molnen på väg att fösas bort och solen började allt mer stråla.
 
Så när jag gav mig ut på min runda så var det i varmt och soligt väder. Dte negativa är att jag lämnat min löparkeps i sthlm hos brorsan. Jag kan verkligen inte springa utan keps. Jag svettas så fruktansvärt mycket om huvudet att det blir så bökgit när det rinner ner i ansiktet. I vilket fall tog jag 3 uppvärmnings km ut till Vilsta. Tanken var sen att köra 3*1.5km intervaller och så 3km hem ungefär. Jag startade klockan och drog iväg. Första 1.5km gick bra, flåset var högt men det kändes kontrollerat. Tror tiden blev 4.29min/km. Sen kom misstaget, jag startade aldrig klockan på andra etappen och kom på det efter ett tag. Så där vet jag inte exakt vilken tid jag fick eller om det blev 1.5km eller kanske mer eller mindre. Hur som inget att göra åt, jag avslutade med 1.5 på 4.34 tror jag och körde sen nerjogg i solen. Allt som allt landade passet nog på 12km då jag stannade klockan på prick 3km för att lätt kunna mäta intervallerna men då var det nog en 500meter kvar till där jag skulle starta mina intervaller. och den runda jag sprang gav 500meter när intervallerna var klara till utgångspunkten.
 
Så 12km med ca 4.5km intervaller vilket hölls i ett jämnt och bra tempo. Såna pass som är tunga innan, brutala under men ååå så underbara efteråt. Att det sen blev räkfrossa och öl i solen på åbryggan med bra sällskap satte ju liksom bara pricken på en bra kväll.
 

Räkor på Åbryggan

Kategori:

Igår var jag, Cicci, Alicia och Gustav på Åbryggan för deras räkfrossa. Jag är inte tokigt förtjust i räkor, mest för att det blir så kladdigt att skala. Lite mat för stor ansträngning skulle man kunna säga :-). Men det var super trevligt, fin miljö, bra mat och toppen sällskap. Helt klart en bra kväll.

På tåget hem

Kategori:

Sitter på tåget hem. Det ösregnar och åskar å e riktigt mysigt. Men så kommer en barnfamilj in i vagnen och huxflux var det slut på allt vad lugnt och skönt innebar. Gah varför kan barn aldrig va tysta eller iallafall inte skrika så högt? Och varför bryr sig inte föräldrarna? Och kag vet......ja e en riktig sur gubbe :-)

Dagens i-landsproblem

Kategori: Allmänt

Var nöjd idag för att dom i matsalen till lunch skulle servera pytt i panna med stekt ägg och rödbetor. Det är verkligen något jag gillar men aldrig äter. Men så kom jag ner och ........ jag vet vad ni tänker....det var slut. Icke picke det var värre än så. Dom serverade även LASANGE!!! Whaaat hur kan man göra så....hur kan man tvinga en person till det valet.....jag kan tänka mig att det är lite som att en förälder tvingas välja mellan sina barn ;-)
 
Haha närå men jag kunde så klart ta båda men nu fick jag ju mycket mindre av var och en av dom båda rätterna. Varför inte ha lasange imorgon istället och allt hade varit perfekt.
 
Nu lämnade jag lunchen både extremt nöjd över att ha fått både pytt och lasange, men samtidigt sjukt irriterad och deppig för att jag fått så lite av varje :-(

Helgen i övrigt + långpass

Kategori: Allmänt

Lördag var en sån där få saker fixad dag och faktiskt rätt seg. Jag och cicci slipade klart vårt bord och började måla. Det visade sig att mina färdigheter som målare tydligen inte höll måttet så jag blev utskickad med Sigge istället :-)
 
vi var också vid Tuna park där jag köpte ett par byxor och även kollade på lite skjortor mm. Det blev även en fika på wayns då Cicci behövde stilla sitt sug på en frappochino eller vad det heter. Dom har någon med hallon, kaffe och grädde på toppen, som en hel måltid.
 
Söndag och upp hyfsat tidigt, Sigge skulle på kurs och vi tränade på lite nya varianter vi ska testa för att Sigge ska lära sig lite hyfs. Sigge tyckte mest det var kul att sitta i gräset och käka myggor, inte konstigt att han inte är hungrig på kvällarna.
 
Sen var det dags för långpass och som vanligt får man väl säga regnade det. Dock inte lika mycket som dom två senaste långpassen då det öst ner. Jag körde på i ett rätt långsamt och lugnt tempo, tog vilsta milen och överlag var det skönt. Det som känns lite jobbigt är att jag återigen efter ca 17km stummnar till fullständigt i framförallt vaderna. Benen känns sega helt enkelt. Inför sthlm marathon kunde jag alltid springa mina 2milare förhållandevis obehindrat, nu känns det så segt de sista 2-3km. Det är ingen kul känsla att ha direkt.
 
Men men ska försöka variera träningen lite med cykel och kanske simning för att se om det kan få en positiv effekt fö rmig. Om inte annat så psykologiskt då jag just nu får kämpa för att ta mig ut på passen istället för att längta till dom.

Toppen fredag

Kategori: Allmänt

Fredagen blev verkligen en perfekt start på helgen. Jag, brorsan och syrran styrde bilen ner mot Eskilstuna där Cicci väntade. Vi tog oss till papas tapas för lite käk och gick sen vidare till pitchers för några öl. Kvällen avslutades i soffan med lite soffhäng innan vi alla slocknade.
 
Idag gick vi upp redan 8 då Sigge var på turbomode. Solen strålade och vi gick till Comfort Hotel för en grym frukost. Nu har Micke och Denice åkt hem och jag och cicci slöar i soffan och laddar för att slipa vårt bord och måla det.
 
 
 
 
 

Löpning i Stockhlm

Kategori: Allmänt

Jag stannade kvar i sthlm igår och tog en rund med brorsan. Vi körde totalt 11km i ett rätt lagom tempo för mig. 5:25 blev det och det kändes skönt hela vägen förutom sista km för då blev jag lite stel i vaderna.
 
Sen blev det en öl och lite pytt i panna vilket satt perfekt.
 
Nu har det annars börjat viskas om Vätternrundan 2013. Vi har sagt att vi skulle hoppa den och gå för sthlm marathon igen. MEn vi springer ju nu Ålands mara i okt och både jag och brorsan vill göra en bättre tid än den lite pinsamma vi fick senast. (11:57h). En kompis som bor i Tokyo är sugen på att köra och vi tror även att vi kan få med oss 3-4 andra som ligger på förhållandevis bra nivå med oss. Det vore helt enkelt väldigt kul att köra i en grupp så vi känner att man kanske borde passa på. Vi har ändå köpt dyra cyklar och prylar så varför inte använda dom.
 
Men det är lång väg tills vi spikat det här så för tillfället handlar det om spekulationer. Den som lever får se.

Ironman

Kategori: Allmänt

Såg en dokumentär igår om Ironman hawaii 2010. Dom följde täten och en rad olika amatörer med olika öden i loppet. Otroligt intressant och inspirerande att se. Tänk att få fullfölja en ironman på Hawaii.
 
Tänk att göra en i kalmar för den delen. Vad skulle krävas, skulle jag klara av det....nää...eller...?.....kanske......något att fundera på möjligen :-) 
 
 

Blöt runda

Kategori: Allmänt

Det blev en blöt runda igen. För andra passet i rad regnadet det ihållande hela vägen. Men så länge det inte är kallt är det bara skönt med regnet. Jag sprang min vanliga 12km runda i ett skönt 5:30 tempo. Ett stabilt och bra pass helt enkelt utan att på något sätt sticka ut. Den lilla biten i vilstaspåret är perfekt för att liksom få höja pulsen lite och jobba med benen i uppförslutet, och sen få återhämta sig skönt när det går nerför.
 
I övrigt är jag trött som få för tillfället. Cicci har jouren på sitt jobb och går upp 05:00. Tyvärr gäller inte samma regler för Cicci när hon går upp före mig som det gör när jag går upp före Cicci. Då får inte en knappnål falla till golvet. Nu är det mer öppna dörrar, tända lampor, ut med lådor, in med lådor, lämna dörren öppen till sovrummet även fast lampor är tända utanför och en morgonpigg Sigge dundrar in i rummet och gör allt han kan för att man ska notera honom. Va fan tänker jag normalt bryr han sig inte om mig men nu står han där och slickar mig på tårna för att jag ska vakna och busa med honom....nu duger man allt.
 
Ibland är livet helt enkelt lite orättvist :-)
 

Sigge

Kategori: Allmänt

Sigge som borde vara ett stort glädjeämne just nu ligger istället på minuskontot. För det första väckte han mig kl 04:00 i natt. Mest för att det var ljust ute och han tyckte det var tråkigt att sova.
 
Sen bryr han sig inte ett skit om mig. Eller jo om man ska gå ut, gosa i soffan, få mat eller slippa vara själv, då duger jag. Men är Cicci med så är jag inte värd luft ens. Sigges topp 10 lista är som följer.
 
1. Cicci
2. Cicci
3. Cicci
4. inget speciellt
5. Sova
6. Gå ut och leka.
7. Godis
8. Cicci
9. Cicci
10. Danne
 
Vi var ute igår och lekte lite. Cicci fick gömma sig och sen släppte jag sigge. Usain Bolt hade varit chanslös på den paniklöpningen Sigge gjorde. När vi vände på steken sket han i att springa efter mig. När vi tjata så småjogga han tills han såg mig då tvärvände han och drog tillbaka till Cicci. Ingen direkt inställning där inte.
 
Joråsåatteeeee tack för den Sigge :-)
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Måndag visade sig bli en riktigt seg dag. Kände mig mer trött från helgen än utvilad. Inte blev det bättre av att jag hämtade ut 4 skjortor från kemtvätten bara för att se 2 av ärmarna åka in mellan ramen och cykelhjulet så dom liksom gneds in med sot och olja......mindre saker kan göra en irriterad och förbannad.
 
Idag står löpning på planeringen och jag måste säga att jag är sjukt osugen. Peppen infinner sig inte. Jag vill men hittar inte suget. Jag känner mig tung och seg i benen och skulle helst av allt bara vilja ligga och dega i soffan.
 
Men men såna tankar tar en inte runt en mara och åland närmar sig om inte med stormsteg så iallafall i stadig fart. Bara att bita ihop och köra på.
 
 

Långpass

Kategori: Allmänt

Det blidde ju ett långpass idag också. Bäst för mig kan man säga med tanke på att jag missade passet i torsdags. Begav mig ut i ett molnigt men äckligt kvavt Eskilstuna. Jag tänkte att vart är regnet när man behöver det. Det tog dock bara ca 2km innan regnet kom.......och då öste det verkligen ner. Men det var så skönt att det spelade mindre roll att man blev blöt som ******.
 
Jag stack ut till vilsta, tog elljusmilen och sen tillbaka. Allt som allt 2mil där det gick toppen fram till sista 2km. Då blev jag så stel i vaderna att det blev lite segt. Men men varför klaga :-)
 

Fullt ös medvetslös

Kategori: Allmänt

Efter första Q2 bokslutsveckan var jag riktigt trött på fredag. Så det blev inte så mycket fart direkt. Jag och cicci gjorde lite trevlig middag och sen blev det slappande i soffan.
 
På lördag kom några kompisar ner varav två har två barn. Planen var att vi skulle sticka ut till en 4H gård men det visade sig att det inte var mycket till gård. 2 hästar och 2 halvdöda kaniner tycker inte jag räknas.
 
Så vi drog till sundbyholm och badade istället. kvavt och skönt i luften men ajaj så kallt i vattnet. Efter tacomiddag åkte gästerna hem och vi dog lite i soffan framför en film.
 
Eller på kvällen tog vi en promenad med Sigge. Vi gick i parken och passerade Åbryggans uteservering. När vi gick förbi där stod det en tjej med en lite större hund och pratade med någon som satt på utserveringen. Hennes hund var okopplad och den skällde till och sprang mot Sigge. Cicci stod lite i vägen så han kom aldrig fram men stack då bara iväg i parken med tjejen efter sig som högröd skrek på hunden. Vi lätt Sigge sitta ner som vi tränat på och han skötte sig bra. När vi började gå kom tjejen precis tillbaka med sin infångade hund och när hon var några meter ifrån sa hon något till sin hund i stil med "vad håller du på med du behöver inte skälla på en äcklig liten chiuaua".
 
Jag var inte 100% att hon sa så och jag var ju inte riktigt med på det heller så jag valde att inte säga något. Men i efterhand vart jag lite irriterad och ångrade att jag inte högg på läget. Det är knappast vårt fel att hon inte kan kontrollera sin hund eller har en aning om hur man ska agera mot en hund i ett sånt läge. Att hon slänger skit på Sigge när vi hör så där tyder ju också på att hon inte verkar förstå själv att det är hon som är problemet och helt enkelt är en dålig hundägare. Bitter verkade hon också vara förmodligen för att hon tyckte det var pinsamt.
 
Det finns så många usla hundägare ute som helt saknar kunskap om vad som faktiskt är bra för en hund. Flexikoppel, springa lösa och gå fram till vem som helst när som helst verkar vara melodin. Alla som faktiskt tränar sina hundar och har koll anser man vara dåliga eftersom en hund ju ska få göra som den vill, annars är den inte glad........suck säger jag bara.
 
Idag har Cicci sandpapprat vårt köksbord som sen ska målas. I övrigt hard det varit en rätt regnig söndag.
 
 

Det här med beslut...

Kategori: Allmänt

Ja det var ju det här med beslut......i tisdags var jag stark och tog 12km även fast jag kom hem 20:15. Igår var jag tyvärr inte lika stark. Eller på ett sätt var jag ju det. Jag tog det mogna beslutet att hoppa över löpningen igår. Det är Q2 bokslut och det är tungt, framförallt eftersom jag är rätt ny på jobbet. Det har blivit långa dagar och det är svårt att inte vara stressad även när man kommer hem.
 
Jag har umgåtts på tok för lite med Cicci den här veckan och sånt är aldrig roligt. Ska jag då springa över en timma när jag kommer hem så blir det liksom knappt någon tid över. Så igår valde jag att lägga ner planerna på löpning och siktade istället in mig på en middag och sen filmmys i soffan med världens bästa Cicci.
 
Det såg ett tag lite mörkt ut för min hemgång då jag lyckades med bedriften att vända 3.3miljoner kronor på fel period vilket kunde ha säkrat mig jobb till sent på kvällen. men som tur var valde chefen för den enheten det påverkade att låta det vara så. Aldrig kul att göra misstag, det är en del av spelet och man måste gå vidare men det ger en liten törn åt självförtroendet. Speciellt om det är ett onödigt misstag.
 
Men men shit happens, jag och Cicci käkade middag tillsammans och såg sen på En gång i phuket. Kan inte påstå att det är den bästa filmen jag sett, men heller ingen dålig film. Små trevlig så där med några roliga moment.
 
Idag är det fredag och det lär bli åka av men det känns ok för jag vet ju att det är en helg precis runt hörnet. Då vankas det långpass och besök från Sthlm. Jag ska försöka få in 2pass men vi får se lite när jag kommer hem idag och hur det känns efter långpasset som jag nog tar på lördag.

mitt i veckan

Kategori: Allmänt

Igår var det onsdag och vilodag. Det är en tuff vecka nu med långa dagar och jag känner mig rätt sliten och tung i benen efter tisdagens pass. Därför var det skönt att komma hem och få lägga sig i soffan och inte lyfta ett finger.
 
En annan toppengrej är att jag nu köpt ny cykel igen efter att den förra blev stulen. Så nu kan jag snabbt och enkelt ta mig till och från stationen och behöver inte gå. Nu tar det ju bara 15min att gå men framförallt på eftermiddagen är det lite segt. Det blir ju lite varmt att gå i kostym i solen om man säger så.
 
Idag står intervaller på programmet, får se när jag slutar bara och hur pigg jag är. Med tanke på farten jag höll i tisdags kan det bli så att jag byter ut intervallerna mot en mer lugn och fin distansrunda. Men det tar jag lite som det kommer.

Ibland måste man helt enkelt bita ihop

Kategori: Allmänt

Igår var en sån där dag när ens karaktär prövades.
 
Vi har Q2 bokslut och som ny på jobbet är det rörigt värre. Jag kom till jobbet 07:30 och tog 18:55 tåget därifrån. Hade jag missat det hade nästa gått 20:40, ja om jag inte vill ta 19:07 och spendera +2h på tåg och buss via köping. SJ är inte snälla mot dom som pendlar och ibland måste jobba sent, den saken är säker.
 
Hur som jag tog en halv sån där liten fjuttig wrap på wayns coffee med mg på tåget. Smakade inge bra så jag åt inte speciellt mycket men kände mig inte hungrig. När jag kom hem var klockan redan en bit över 20:00, jag kände inte för middag och stod i någon sekund och funderade på om jag skulle ta min planerade runda eller inte.
 
Hade det varit vinter hade jag nog hoppat av och lagt mig i soffan. Hade någon erbjudit mig att slappa på en uteservering eller en park i 2h så hade jag kanske hoppat på det också. Men så var inte fallet så jag snörade på mig skorna och gav mig iväg.
 
Planen var första 5km i lite högre tempo för att sen mysjogga ca 7km till. Jag kände mig förvånande pigg och klockade 5km på prick 25min. Helt ok ändå med tanke på förutsättningarna. Jag nötte på och kände att jag kunde ligga kvar i ett sånt där härligt tempo där man flåsar rätt bra men ändå orkar hålla i. Så jag tog bestlutet att göra det här till en lite längre halv snabbdistans.
 
Jag kom in på 1.01:32 på 12km vilket ger en snittid på ca 5:07 vilket så klart är väldigt bra för mig. Skönt att efter en sån dag med rätt lite mat klara att gå ut så sent och köra så fort. Det är ju dock toppen att springa efter 20. Lite folk ute och väldigt bra temperatur.

Toppen helg

Kategori: Allmänt

Jag var i stort behov av en lugn och skön helg. Och det kan man verkligen säga att jag fått.
 
Det var toppen skönt att verkligen inte ha några planer och bara göra sånt man själv vill. Film i soffan på fredagkväll. En lördag där jag och Cicci var nere i centum och fixade och trixade med massa ärenden och annat. Det blev en tidig spontanmiddag på papas tapas uteservering i strålande sol och sen ännu en film i soffan.
 
Igår gick vi på hundträning med Sigge och det var väldigt nyttigt. Vi har massor med saker vi måste jobba på med den lilla farbrorn. Efter det stack vi upp en snabbis till sundbyholm med Alicia och GB. Det blev inget bad för solen gick i moln och det blev lite kyligt. Men Sigge han tog sig i. Först var han tveksam till det hela och stod bara i med fötterna och glodde på oss. Men helt plötsligt så liksom vänder han sig om och vi tror att han ska gå upp. Men istället börjar han backa ner i vattnet tills han i princp är helt under. Haha såg så otroligt roligt ut. Sen simma han mot cicci.
 
Kvällen avslutades med grillning och helgen fick ett perfekt slut.
 
Jag fick ju till 20km lugn och skön löpning också. Tog vilsta spåret igen och det var ett bra val. Förutom ett par ställen där det var gegga och vatten så var det perfekt skuggigt och skönt.
 
Jag känner mig pepp nu och sugen på att få igång rutinen och dessutom få in mer fart. Halvmaran är första delmålet, där ska det gå undan, helst sub 1.50h.