enkilometeritaget

Kräftskiva

Kategori: Allmänt

Det var en händelserik helg som startade med lugn och ro i Rotebro där jag och Cicci spenderade helgen då päronen var i Kalmar.
 
Lördagen började med en mils löpning för mig medan Cicci kollade in Sollentuna Centrum.
 
Vi tog även chansen att leta lite bil genom att sondera terrängen på Hedins Bil i Sollentuna. När vi tittat klart begav vi oss mot Vällingby där det stod lite fotografering på menyn. Cicci hade fått gravidfoto i present så under 45min togs det kort så det stod härliga till. Om någon vecka får vi se resultatet och vi har höga förväntningar. Cicci agerade som ett proffs så jag tror det blir väldigt fina bilder.
 
 


När vi väl kom hem hade Cicci beställt kräftor och det fick hon. Ett paket senare var hon nöjd och glad. Vi avslutade kvällen med att se Monica Z vilket var en helt ok film.
 




 
Söndagen spenderades mest i en bil. Vi åkte runt och tittade på bilar och visst blir man sugen på många men det får inte kosta för mycket heller.
 
 


 

Midsommar

Kategori: Allmänt

Midsommar bjöd inte på något strålande väder men blev ändå en toppenhelg.
 
Vi begav oss på fredag morgon ut mot Gräddö där Christian har landställe och där han och Hanna bjöd upp till midsommarfirande. Totalt skulle vi bli 17 personer. Vi anlände i solsken men ändå stark blåst som var isande kall.
 


Innan lunch drog vi igång en femkamp som visade sig bli en 7-8 kamp. Vi delades in i lag och första grenen var luftgevär / luftpistols-skytte. Sen följde boule, krocket, pilbåge, kast med gummistövel, frågesport, musikquiz samt en avslutande kubbmatch. Allt som allt väldigt roligt och underhållande. Bör jag säga vems lag som vann :-) Dock förlorade vi finalen i kubben som liksom var en sista målet vinner grej men vem räknar sånt. Lag Länsstyrelsen var överlägsen etta inför kubben och delsegrare i femkampen
 






Mellan femkampen så åts det lunch. Sill och ptatis mixades med pajer och röror av olika slag. Godast var Emils pulled pork paj som verkligen var en fullträff. Efter femkampen var det dags för grillning och middag. Kött, majs, potatis och annat gott satte perfekt efter en dag med hårda tävlingar. Jag, Cicci och Anna var tröttast och gav upp runt kl 01:00. Övriga kämpade på till kanske 03:00. Mest badasspoäng får Emil som kl 03 får för sig att gå ner och bada, vilket han också gjorde. Tydligen inte så varmt....who would have guessed.






 
På morgonen sken solen och vi åt frukost innan det var dags för hemfärd. Allt som allt en fantastiskt trevlig och rolig midsommar


Hejdå Sparken

Kategori: Allmänt

Så är den såld.....min första bil. Ja kommer ihåg när vi gled på motorvägen på väg hem till Eskilstuna när ja köpt dig. Solen sken och du gled fram så tyst och smidigt jämfört med Das Auto. 

Sparken har varit en trogen tjänare men nu behöver vi större bil och då fick vi skiljas åt igår. Hoppas den nya ägaren tar väl hand om pärlan.


Arcade Fire

Kategori: Allmänt

I fredags var ja på Gröna Lund för att se Arcade Fire. Ja mötte upp syrran, Marcus, Björn och Jocke bland annat. Väldigt trevligt och konserten var toppen.







Cicci 29

Kategori: Allmänt

Söndagen den 15/6 är dagen då Cicci fyllde 29 år. Vi hade öppet hus villket innebar att vi spenderat helgen med att städa, handla och baka. Vi gjorde allt möjligt, det mesta blev bra inte allt. Det viktiga var att det blev en toppenbra dag där vi fick träffa familj och vänner. Cicci fick massor med fina presenter.

Nu sitter vi helt slut i soffan men är väldigt nöjda. 

Tyvärr tog ja inga bilder förutom en på ett av bakverken.





Helg på landet

Kategori: Allmänt

Så har det varit en sån där härligt lång helg på landet igen. Lediga på fredag och den här gången beslutade vi oss för att sticka till landet direkt på fredag morgon. Vi kom upp med moln men ganska snart sprack det upp och resten av helgen var härligt solig och varm.

Sigge njöt där han antingen sprang runt i buskar och snår eller när han låg med Cicci och vilade. Varmt blev det i solen för honom men det var inget som en svalkande vattenslang inte kunde råda bot på.
 
Pappa fixade kranen nere vid dasset och målade även om dasset invändigt så det känns ljusare och fräschare.
 
Det visade sig även att en packning gått sönder på huvudkranen uppe vid parkeringen. Men det löste sig bra då det var områdets styrelse som ansvarade för det och helt enkelt kom upp och bytte.
 
På lördag var Mamma och Cicci iväg på loppis så jag passade på att ta en löprunda. Varmt så in i bomben var det men ändå väldigt skönt. 10km avverkades i ett måttligt tempo men framåt gick det iallafall
 
På kvällen var vi bjudna till våra grannar Kåke och Gina på middag. Supergott var det och vi avslutade kvällen med en öl uppe på vår altan.
 
Söndag tog jag en simtur, om än bara 10 min men skönt att komma i och pröva våtdräckten igen. Efter det så klipptes gräsmattan och efter lunch var det dags att bege sig hem.
 
Trötta men nöjda även om man helst skulle vilja stanna och inte alls är sugen på en jobbvecka.
 
 
 
 














 

Cicci och Bibban

Kategori: Allmänt

Hon är bra fin Cicci.....och Bibban är säkert också superfin men det får vi inte se riktigt ännu...men snart snart.
 
 
 

Långhelg

Kategori: Allmänt

Det har varit långhelg och det har varit väldigt välbehövligt. Jag har gjort massor med nyttiga saker...som att tex sova till typ 10 varje dag vilket det var länge sedan jag gjorde.
 
Onsdagkväll var det lite slapp och middag hos Micke och Lisa. Weimer var på humör och hälsade glatt på kusinen som inte kommer förens i slutet av Juli.
 
Torsdag bjöd på regn, stormvindar och kyla så vi handlade blommor till balkongen istället. Superfint blev det.
 
Huxflux var det fredag och då Cicci och jag var trötta och sega blev det en film i soffan.
 
Lördag morgon och vi styrde kosan mot Lindersvik och landstället. Efter stopp på Thuns där bland annat ny pike tröja inhandlades kom vi upp till landet men beslutade pga vädret att käka middag i Öregrund. Alla var nöjda och glada över det och kvällen spenderades sen under inframvärmen med massa gott.
 
Just ja vi lyfte ut den rätt slitna bäddsoffan i lillstugan och bytte ut den mot Micke och Lisas gammla säng. Snacka om skillnad, jag och Cicci sov som två små prinsessor.
 
Så kom söndag och vilken söndag sen. Strålande sol och en klarblå himmel. Det blev en riktig påta i trädgården dag. Vi rensade ogräs, planterade lite blommor och klippte gräset. Sigge trivdes som fisken i vattnet och alla slet och jobbade. Men gud så skönt i solen.
 
Sigge vet precis vad som gäller när man börjar packa bilen. Och för att inte bli lämnade så lägger han sig helt enkelt i skuggan av bilen och väntar. Han vägrade till och med att gå in och dricka för att han vill inte riskera att inte få följa med.
 
Efter en glass i Öregrund begav vi oss till slut hemmåt.
 
Trotts att kl var halv sju när vi landade i lägenheten behövde jag få komma ut och röra på mig så jag tog en löprunda i hagaparken vilket kändes som en perfekt avslutning på en riktigt bra helg.
 
Nu blir det bildbomb.