enkilometeritaget

2015

Kategori: Allmänt

2015 är över och jag tänkte sammanfatta det lite. Överlag var det ett mycket bra år. Första hela året med Harry och massor med roliga resor och annat kul. Visst mina lopp gick inte som planerat men det är inget att hänga upp sig över.
 
Jag tänkte bara dra upp några av dom bästa delarna med 2015 utan någon direkt ordning.
 
Bydalen var en klar höjdpunkt. Perfekt väder, bra sällskap och ett riktigt roligt och tufft lopp. Lite tråkigt att inte Harry och Cicci kunde följa med men samtidigt var det grymt värdefullt för mig att få sova ordentligt både inför och efter loppet.
 
 
 
 
 
 

Vidare Hade jag en fantastisk helg i Berling med Cicci, Harry och päronen. Även om själva löpningen inte blev som det var tänkt och jag och Harry hade en mindre rolig bajshistoria på en mörk resturang toalett så var det en toppen helg med bra mat, bra sällskap och överlag en trevlig weekend.
 
 
 

Vi spenderade även en vecka på Österlen som blev fantastisk. Bilresan hem var mindre bra men den lägger vi bakom oss och minns allt roligt vi gjorde under veckan. Det blev mycket mat och fika men också massor med fin natur och trevligt sällskap.
 
 

Och så klart avslutade vi året på bästa sätt med en solresa till Kanarieöarna med familjen. Sol, bad, god mat, lite öl är inget tokigt sätt att avsluta året. Kanske lite varmare i vattnet men det är i-landsproblem. Harry tyckte det var toppen och han skötte sig exemplariskt hela veckan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tapas!

Kategori: Allmänt

I fredags var det tapashäng i b-hammra. Vi var hos Anna och David och även Hanna och Christian kom oxå. 

Harry och Hannes lekte och vi smaskade tapas för fulla muggar. 

Det blev så sent att Harry och Hannes vaknade och fick vara med lite till. Vid 01:00 åkte vi hem och sov efter en väldigt trevlig kväll.











Pappaledig

Kategori: Allmänt

Imorgon gör jag min första dag på jobbet sedan den 8e maj 2015. Det känns konstigt både att gå till jobbet men framförallt att pappaledigheten är över. 

Jag ska erkänna att jag var nervös innan och jag ska erkänna att det funnits partier som varit riktigt tuffa. Men framförallt har det varit fantastiskt att få spendera nästan 8månader tillsammans med Harry och se honom gå från att vara en glad prick som kröp fram och mest gjorde ljud ifrån sig, till att nu springa runt och säga mer ord för varje dag som går. 

Vi har gått otaliga promenader, vi har lekt och badat ute hos farmor och mormor, vi har sprungit många mil i löpvagnen, vi har åkt till köpcentrum, vi har promenerat med Sigge, vi har lekt med Alma, skolat in på dagis, ätit, sovit, lekt. Men också varit suriga och griniga men alltid blivit vänner efteråt ändå. Och vi har väntat på att mamma ska komma hem, vi har lagat mat, läst fler böcker än vad man kan räkna till och mycket annat. 

Det känns som sagt lite konstigt att jag aldrig kommer kunna göra om det här med Harry och vi aldrig kommer få spendera lika mycket tid tillsammans som vi gjort. Nu blir det förskola istället och man får hänga på helgerna.

Men det känns bra att jag var hemma så länge som jag var, så att jag nu alltid har den här tiden med mig när Harry inte är pappas lilla gosegris längre utan en sur tonåring som inte får gå ut och festa  :-) 

Så tack Harry för den här tiden!!






















 










 

Star Wars

Kategori: Allmänt

Jag, Christian och David har väntat ett tag nu på nya Star Wars filmen. Vi har sen länge bokat biljetter på nya IMAX bion i Mall of Scandinavia.
Och igår hade dagen äntligen kommit.
 
Vi startade hos Christian för lite lunch och så klart att spela Star Wars på hans PS4.
 
Väl på bion kunde vi konstatera att nya biografen lever upp till hypen med bra plats för ben och dricka och duken är galet stor. Ljudet var riktigt bra det med.

Filmen var bra även om det går att säga det ena och det andra så tycker jag att det överlag är en jävligt bra star wars film.
 
Efter gick vi ut och käkade en burgare och tog några öl. Det blev även ett par partier shuffleboard innan kvällen avrundades.
 


Jul och nyår

Kategori: Allmänt

Jaha det har varit lite dött här på sista tiden. Det beror på bland annat lite datorproblem och även problem med inloggning. Samt att jag även hatar att skriva på min mobil.
 
Det blidde ju inte så mycket jul iår i och med att vi lämnade landet och stack till solen istället. Harry han dock med att bli magsjuk några dagar innan vilket gav mamma och pappa mycket oro inför resan samt lite obehag med kräk.
 
Men Harry frisknade till och vi  kom iväg. Tyvärr med en irriterande hosta som gjorde 6h flygningen ner till Kanarieöarna allt annat än rolig. Men väl framme var det inget som störde.
 
Med på resan var ju som bekant min familj samt även lisas mamma och hennes man.
 
Vi bodde väldigt fint med stor terrass och härliga gräsytor. Området vi i princip spenderade all tid på hade pool område, resturanger och även en stor vägg med bamsemotiv där man kunde ta kort. Harry blev förälskad i Bamse. Framförallt när björnen och hans vänner i stora kostymer gjorde entre vid poolen så barnen fick dansa med dom. Så nu pratas det inte om något annat än Bamse.
 
 
 
 
 
Maten var inte heller några problem. Det gick att få det mesta och fiskpinnar, korv, köttbullar var alla favoriter. Men det stod sig slätt mot Harrys nya nr 1...pommes frites.


Vi vuxna led inte direkt vi heller. Sol och bad även om tempen i poolen kanske var något kylig. God mat och mycket dricka blev det. Och när Harry och Weimer somnat kunde vi hänga på uteplatsen och spela spel eller bara hänga.

Om vi vuxna tyckte det var kyligt i vattnet var det inget som stoppade badankan Harry. Han badade troligen mest i vårat sällskap och verkade aldrig vilja gå upp.
 



I slutet av veckan tog farmor och farfar hand om kidsen så att jag och Cicci fick lite egentid. Vi åt den bästa middagen på resan och mötte sen upp med Micke och Lisa som också fått barnfritt samt lillasyster. Planen var drinkar men det blev istället fjortishäng på en norskbar. Men det blev en väldigt lyckad kväll.
 


Efter en skön och lugn vecka var det så dags för nyårsafton och hemresa. Trötta och lite slitna kom vi hem och tolvslaget blev mer en gäspning innan sängen.

Nytt år och nya utmaningar väntar.