enkilometeritaget

Jaha

Kategori: Allmänt

Jag älskar Bruce Springsteen och har sett honom live flera gånger. I sommar kommer han återigen till Göteborg och jag tänkte att jag skulle upplysa min kära sambo som aldrig riktigt upptäckt Springsteen. Så hon ska med och för att förbereda henne har jag gjort en playlist på spotify. Idag frågade jag henne vilken som var hennes favorit låt än så länge.

Hon började smånynna på en låt, få ut några textrader och jag kunde fan inte känna igen den. Hon satte sig på spotify och började leta men hittade den inte. Till slut sken hon upp och utbrast...NU VET JAG! SEn spelade hon upp Bryan Adams sumer of 69......ridå....

Gah så bra jag är

Kategori: Allmänt

Skryta är inte fint, iallafall inte i svenebanan, jantelagslandet brunsås. Men ibland, när man gjort något man är verkligen nöjd med så måste man ju få vara lite nöjd.

Idag är en sådan dag. Jag har inte sprungit en mara eller så, men jag är störigt nöjd över att jag på isigt och jävligt underlag ha sprungit 13km och dessutom gjort det fort. Att fixa det på 5.29 tempo på vägar som helt var täckta med is ser jag som en bedrift. Frågan är bara hur fort hade det gått om det vari barmark?

Snart är ännu en arbetsvecka slut

Kategori: Allmänt

Det har varit en bra vecka det här. Efter superhelgen med fest och brunch drog jag igång veckan direkt med 12km löpning i trevligt vinterväder. Jag följde upp det med 13km i onsdags, dock var det besvärligare med all snö men det gick. Planen var sen att jag skulle varit i sthlm idag och åkt lite skidor med min bror men så blev det inte. Istället ska jag och lilla Sigge ha lite myspys medans matte är på bio.

Helgen blir lugn men på lördag blir det långpass, iallafall 15km men förhoppningen är 20minst.

Mycket trevlig helg

Kategori: Allmänt

Helgen har spenderats i sthlm. I fredags var det aw time med några polare. Var länge sen vi sågs vilket gjorde det extra trevligt. På lördag var det sen uppstigning kl 8 för att träffa brorsan och två kompisar från vårt klassikergäng för lite trevlig längdåkning. Det blev 1.2mil och gud va segt det var. Man inser hur jobbigt det är när man inte åkt på ett år och jag sitter med en saftig träningsverk i både lår och triceps idag.

Lördagen fortsatte sen med en 40års fest gånger 2 då min halvbror och hans fru firade tillsammans. Trevlig middag med bra underhållning och massor av riktigt bra tal.

Idag var det sen brunch på rival med familjen och det kan bara inte bli dåligt. Sen lite mys med Sigge hemma hos brorsan och Lisa där det bjöds på färskpressade juicie.

Och nu sitter man här i soffan helt slut men extremt nöjd.

Imorgon drar en ny vecka igång där bland annat minst 4mils löpning skall avverkas.

-21 grader

Kategori: Allmänt

Ja riktigt så kallt var det inte idag, men däremot inatt kl 00:00 när jag och Cicci gick ut med Sigge sista gången för natten. Jag bad till vädergudarna att det inte skulle vara så på morgonen när min planerade långrunda skulle gå av stapeln.

Och som tur var, hade temperaturen letat sig upp till -11grader ungefär. Helt ok så jag begav mig av. I början var det lite segt, jag hade för mycket kläder på mig och överlag kände jag mig inte så bra. Men det släppte och efter 9km kom jag in i ett riktigt skönt flow och de 2 milen klarades av utan några större problem. Kylan märkte jag inte så mycket av förutom i ansiktet, det är där det är som jobbigast.

När jag kom hem hittade jag min kära sambo och min kära lilla hund i soffans halvt sovandes. Dom höll inte med om att 2mil i -11 grader var så värst smart när det var så varmt och gosigt i soffan. Jag måste ju hålla med om att det såg klart mysigare ut än min runda.



Brrrrr

Kategori: Allmänt

Man kan inte säga att det är varmt och skönt ute direkt. Igår var det -18grader. Jag spenderade därför kvällen inne i soffan med Sigge. Vi tog dock en miniroadtrip för att hämta Cicci i västerås.

Idag strålar solen och man blir bara så sugen på att springa. Eller ja mest på att åka längdskidor faktiskt. Jag har inte åkt längd sen vasaloppet förra året. Jag minns känslorna, spänningen och varje staktag och jag vill få spänna på mig skidorna igen i strålande sol och ta en sån där njutningstur bara för att minnas allt igen.

Det ska jag nog göra, men inte förens nästa helg. Tills vidare får jag nöja mig med långpass imorgon.

Idag blir det lite städning, hänga med Sigge och sen spelkväll hos Alica och GB.

Vi avslutar med lite bilder från Vasaloppet förra året.