enkilometeritaget

Bilder från midsommar

Kategori: Allmänt

Jag hade ju inte tillgång till bilderna från midsommar när jag skrev om det, så det kommer några här istället :-)
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 

Ålands Marathon och DN Sthlm Halvmarathon

Kategori: Allmänt

 
Så kan jag äntligen officiellt meddela planen för sommar och höst. Jag har ju sagt att jag liksom behövt något som kan kicka igång motivationen igen.
 
Detta något blev alltså Ålands marathon, och som en uppvärmning till det, även halvmaran. Jag snackade löst med en kompis om att springa Växjös Mara, men det drog iväg till spekulationer om en resa. Berlin var fullt och i slutändan insåg vi att det blir lite väl dyrt och bökigt att rådda en Europa mara. Jag som dessutom är lite ovan får ju inte ut så mycket av en sån weekend då jag ofta inte är så pigg efter hårda utmaningar och det är inte så bra att gå runt i en storstad dagen innan man ska springa 42km.
 
Men Ålands marathon blir perfekt. Det är visserligen förmodligen den mest osexiga maran man kan springa. 21km rakt ut i den åländska landsbyggden, vända och så 21km samma väg tillbaka.
 
Men vi har gjort det till något bra. Jag, Micke, Henrik och hans bror Daniel (som ju sprang shtlm marathon också) hyr en villa på Åland från fre till mån. Vi tar med damerna och även hundar. Tyvärr ser det ut som att Lisa inte kan följa med och det är väldigt synd.
 
Så kan vi ha en lugn och skön weekend i en riktigt trevlig villa med plats för 10personer vid en sjö, det finns kanot, båt, bastu och allt är fräscht och snyggt. Så springer vi maran på söndag och kör lite fest på kvällen och sen åker vi hem på måndag.
 
Kan det bli bättre :-)
 
 
Här e jag och bröderna Östlund innan sthlm marathon. Den 28e Oktober springer vi återigen en mara men den här gången på Åland.
 
 

Torsdag kväll

Kategori: Allmänt

Planen idag var att jag, Cicci, Alicia och GB skulle gå och se Prometheus klockan kvart i sju. Problemet för mig var att jag blev tvungen att jobba lite senare än planerat.

Lägg till att SJ är såna riksmongon så att man ibland bara blir trött och jag gled in på bion precis 2min innan filmen började. Ingen middag och inget ombyte med andra ord. Att se på bio i kostym är ju lite si så där.

Filmen var dessutom inget att hänga i julgranen och Eskilstunas biograf är direkt pinsamt dålig. Men det är ändå alltid mysigt på bio så det blev bra ändå :-)

SJ orkar jag inte ens ta upp. Det är fantastiskt hur man kan tvingas betala så mycket för något som är så uselt och sen inte ha någon möjlighet att faktiskt välja något annat. Det finns bara SJ, ja om man inte vill köra bil eller cykla kanske.

Privatisering och konkurrans e ju så farligt enligt vissa men SJ är ett bra exempel på att så inte är fallet. Dom behöver inte ens bry sig om sånt som service eftersom det ändå inte spelar någon roll.

 

Arcade Fire

Kategori: Allmänt

Ett av världens bästa och framförallt coolaste band är Arcade Fire. Jag lyssnar på dom rätt ofta för tillfället och det blir aldrig dåligt! Den här videon från Reading festivalen som BBC sände är så grymt bra att det är löjligt. 5:44 in i videon är så snyggt och coolt att jag vill bli rockstjärna jag också :-)




segt segt segt

Kategori: Allmänt

Gårdagen var en sån där brutalt seg historia. Sov inte lysande natten till igår tack vare en hund som vaknar kl 04:00 och tycker att eftersom det är så ljust så är det dags att gå upp. Man får liksom lägga ner en hand till honom så lägger han sig på rygg och liksom brottas med den. Då får man sova lite till iallafall.
 
När jag kom hem så var det bara ställa sig och sno ihop lite pankakor. Dom blev rätt dåliga eftersom vi bytt ut stekpannan och jag har liksom tappat mitt flow nu :-)
 
Att springa med magen full av pankisar är inte att rekommendera, inte heller när kroppen är sliten efter 14 kuperat i söndags, intervaller i tisdags och lite löpstyrka för benen som satt kvar.
 
Jag fick ihop 8km i 5:30 tempo och det var ungefär vad jag klarade av. Sen dog jag lite i soffan innan jag gick och la mig.
 
Nu blir det nog vila fram till söndag eftermiddag då jag planerar att köra lite längre igen. Får se hur det känns då.

Riktigt bra tisdag

Kategori: Allmänt

Tisdagar är inte kända för att vara min favoritdag i veckan. Men gårdagen blev riktigt trevlig. Jag och Cicci sov hos brorsan och Lisa eftersom Cicci nu kl 8 ska skriva kontrakt med Sollentunahem. Medan Cicci körde upp från E-tuna passade jag på att köra ett intervallpass. Det var ju ett tag sen men jag vill komma igång med lite mer kvalité på passen igen.
 
ca 3-3.5km uppvärmning följdes av 5 intervaller. Planen var tusingar men det blev lite fel så de två första blev bara 800meter följt av 3st 1000meters intervaller. Sen lite nerjogg och totalt blev rundan 9km. Jag tog inte i max men körde ändå på väldigt hårt. 800ingarna gick i ca 4:30 tempo och tusingarna gick i 4:29 - 4:16 och slutligen 4:15.
 
Efter det hade vi inte handlat någon mat och eftersom alla var hungriga så tog vi beslutet att gå till en liten resturang som ligger nära och där dom har en uteservering så Sigge kunde få följa med. Så det blev en öl och köttbit i solen vilket var toppentrevligt. Kvällen avslutades i soffan med lite glass. Cicci och lisa körde lakrits medan jag och brorsan gick på det mer klassiska chockladkross....mmmmmmm

Något är i görningen

Kategori: Allmänt

Efter maran har jag känt ett osug på löpning och träning rent generellt. Det är inte det att jag helt lagt av men man har helt enkelt inte samma motivation. Det är så klart normalt, jag behöver den där fixen. Problemet är att tex Halvmaran hjälper mig inte längre och faktiskt inte ens LL även det ändå är en utmaning som nog skulle duga hyffsat.
 
Men en halvmara räcker inte. Jag kan springa 21km i princip när som helst och även om jag skulle behöva träna stenhårt för att springa fort så vet jag innerst inne att har jag en dålig dag så sänker jag bara tempot och joggar mig runt halvmaran utan att lida så mycket för det. Så springer man fort någon annan gång. Men en mara funkar inte så. På en mara kan man inte bara sänka tempot och njuta sig runt. Har man fuskat med träningen får man lida under 42km och det är den räddslan jag behöver.
 
Jag tror ni ser vart det här är på väg.....och något är på gång. I någon vecka nu har det tisslats och tasslats, planer har lagts upp, förslag har gåtts igenom och nu är allt nästan klart....men bara nästan så jag håller lite på det i någon dag till :-)

Måndag och ösregn

Kategori: Allmänt

Kanske är det en midsommardipp, kanske beror det på ösregnet och det faktum att sommaren inte riktigt kommit igång ännu. Men jag känner mig bara så där opepp. Inte deppig men inte heller speciellt pigg och glad.
 
Jag tog en löprunda igår. 14km i årbyskogen och det var så klart superskönt. Men det gick liksom inte fort. Jag tyckte inte det gick långsamt men det var precis vad det gjorde. Märklig känsla att tycka att det går helt ok. Det kändes lätt och hyfsat tempo och så kommer man hem och inser att man hållit en bra bit över 6min/km tempo. Hur funkar det undrar man då.
 
Men maran sitter troligen fortfarande i benen, midsommarfirande har säkerligen gjort sitt och jag har inte sovit tipptopp senaste dagarna.
 
När så klockan ringde och det var dags för ny arbetsvecka så öste regnet ner. Att promenera 15min till tåget, sen ha 15min från centralen till jobbet kan knäcka den bäste.
 
Jag har dessutom lite lätt stressångest över Q2 bokslutet som drar igång lite smygande denna vecka men kickar igång med full kraft nästa vecka.
 
Men det finns liksom inget annat att göra än att bita ihop, borra ner huvudet och liksom ta ett steg i taget. Precis som under sthlm marathon kan man säga :-)

Midsommarafton

Kategori: Allmänt

Eller ja vi startar dagen inna. Jag och Cicci sov hos mina föräldrar i Rotebro, dom hade dock redan åkt upp till vårt landställe nära Öregrund och planen var att vi skulle möta upp där på midsommarafton tillsammans med syster, brorsan och hans tjej.
 
Jag hade tänkt springa lite när jag kom från jobbet men det hans inte med då mina löparkläder låg i vår bil som cicci med säker hand styrde upp från Eskilstuna. Istället blev det lite mat shopping och ett besök till systembolaget och sen grillning med syster, bror och Lisa. Mycket trevligt och väldigt gott, om man nu får säga så när det är man själv som e kocken :-)
 
Fredag sen och solen strålade verkligen. Vi körde upp till landet och begav oss direkt in till Öregrund för lite glass.
 
Väl tillbaka så vart det lunch med sill och nubbe och det var verkligen gudagott. Med lite nubbe i benen kände vi oss redo för ett dopp, och tro det eller ej men vi fick sigge med oss. Efter lite övertalning följde han efter Cicci ut i vattnet och sprattlade efter henne. Han såg inte helt nöjd ut men inte heller missnöjd.
 
På kvällen blev det grillning för hela slanten och vi avrundade det hela genom att se killarna krossa tjejerna i kubb, och sen frågesport. Efter det sov man som ett barn.
 
Allt som allt en toppen helg, även om det blev lite för lite löpning och på tok för mycket av det goda. Men nystart imorgon så ska vi nog ta oss tillbaka upp på banan igen.

seg seg seg

Kategori: Allmänt

Midsommar var precis så toppen fantastisk som man hoppats. Jag sitter nu i Rotebro hos mina föräldrar som dock e kvar på landet. Jag och cicci pausar här en natt till innan vi åker tillbaka till E-tuna.
 
Det negativa är att det inte blivit någon löpning och på tok för mycket onyttigheter.  Men är det midsommar så är det och jag ska gå igång igen med löpningen imorgon.
 
Då kommer också ett mer detaljerat inlägg om hur midsommarn egentligen var och en rad bilder på det :-)

Stockholm Ultra Marathon

Kategori: Allmänt



Det ska vara ett Ultra Marathon i Stockholm 2013. Det kommer bli två distanser, dels 50km men också 100km. Det här är så klart absolut ingenting för mig i dagsläget, iallafall inte 100km. Men tänk va coolt att springa 100km. Det vore något det. Jag kommer iallafall med spänning att se fram emot att få kolla in den här tävlingen.

Intervaller i strålande väder

Kategori: Allmänt

Kom hem idag rätt sliten och seg och kände liksom inte för något längre pass. Jag ville ha en kort hård runda som var över fort. Så jag gjorde valet att köra snabbdistans. Det blev ca 1km uppjogg, jag vet i kortaste laget men men. sen körde jag 5km på runt 23min vilket gav ca 4.37tempo. Det var jag nöjd med för motvinden var rätt tung långa delar av rundan. Sen 1.5km nerjogg.

Inte världens bästa pass men skönt att få igång lite fart igen och inte bara mysjogg.

Jag känner dock att jag behöver den där räddslan, utmaningen för att pusha mig själv och den har dött lite efter maran. Lösningen på det känns enkel...jag behöver en ny fix och sthlm marathon nästa år ligger för långt fram i tiden. Så nu smids det planer och inte bara för mig. Jag återkommer när saker och ting är spikade och klara :-)

Tung morgon

Kategori: Allmänt

Det finns bra och dåliga sätt att starta en dag på. Imorrse....eller ja snudd på inatt kl 04:52 ringde något riksmongo till Cicci för att tala om att han minsan inte kunde gå till jobbet. Snubben lät snarare packad och hemkommen från krogen än sjuk. Cicci fick fråga 3 gånger för att han skulle få ur sig vart han jobbar.

Tack för den televerket. På tåget till sthlm tänkte jag ta igen lite sömn men i Strängnäs kliver det in 4 väldigt pigga damer som pratade oavbrutet och skrattade så där högt som bara 4 pigga damer kan göra.

Så nu sitter man här helt mosig i skallen och funderar på vad som gick fel :-)

Men men vem vad gör det om hundra år!!

Måndag

Kategori: Allmänt

Skönt med kortvecka och stundande midsommar. Den ska spenderas uppe på morföräldrarnas landställe vid Öregrund med lite sill, nubbe, färskpotatis. Och fan om man inte ska bada lite också, det är ju ändå midsommar :-)

Idag tog jag en promenad med cicci och körde lite löpstyrka i form av lite armhävningar, mage och ben. Sånt måste jag försöka bli bättre på för jag gynnas bara av att få en stabilare core styrka och framförallt vaderna.

Imorgon blir det nog intervaller, tänkte mig på att köra några tusingar, eller så kör jag 5km snabbdistans.



Det är så här man vill ha midsommar på landet....dock ser inte vädret ut att bli riktigt så bra men men.

Äntligen löpning

Kategori: Allmänt

Jag har ju tappat lite sen maran när det gäller löpning. Inte så konstigt så klart då man blir lite sliten och behöver återhämtning. men det har också varit väldigt mycket, som nu i helgen med firande och allt.

Idag öste regnet ner och när jag åt min frukost funderade jag på om man skulle gå och styrketräna istället. Men så lättade regnet en aning och jag kände att va fan det är såna här moment som dom svaga viker ner sig så det är bara ta fram pannbenet och köra.

Så jag tog 12km i kanske 5:30 tempo och det var skönt. Luften var så där ren och härlig efter allt regn och temperaturen var perfekt.

När jag ladda upp bilder från min kamera så hittade jag den här bilden som brorsan tog precis när vi skulle lämna hans lägenhet för att bege oss in mot maran. Jag såg ju väldigt glad ut även fast det var 4grader, ösregn och storm som väntade.

Björn och Simon......vilka kungar

Kategori: Allmänt

Dagens hyllning måste gå till Björn och Simon, två vänner till mig som igår körde Vätternrundan på 7h 43min. Det är så stört bra att det är löjligt. Med den tiden tillhör dom i princip eliten när det gäller motionärer i det här landet.

Jag och brorsan gjorde ju klassikern med 5 kompisar som gjort den året innan. Dom 5 var ju klasser snabbare än oss och när vi åkte vättern cyklade dom i en egen liten grupp in på 8h41min. EFter det tyckte dom att det vore coolt att försöka köra på sub 8 året efter. Tyvärr fick Marcus och victor inte tiden att räcka till för sån träning och Adde vart tvungen att bryta. Men Björn och Simon höll hela vägen in i mål på en galen tid.

Stort hyll.

Team Velorun i vätternrundan 2011. Björn har röd keps längst till höger och Simon sitter på huk.

Från vänster i bilden Victor, Adde, Jag, brorsan, Marcus, Björn och sittande framför är Simon!!

Bra helg

Kategori: Allmänt

Det har varit en intensiv men väldigt bra helg. I fredagskväll var det dags för bakning. Vi skulle få besök på lördag för att fira Cicci så vi hade planerat att baka en hel del. Vi hade redan gjort havrekakor med mörk och vit chocklad. Cicci hade fixat colakakor och en aftereight mousse kaka typ med marräng.

Så på kvällen gjorde cicci cupcakes och jag gjorde en morotskaka. Det blev väldigt bra, framförallt morotskakan så klart ;-)



På lördag stod så klart städning på programmet och jag fick aldrig tiden att sticka ut och springa. Lite ångest i bröstet men sånt får man offra ibland. Först kom Ciccis familj och när vi var klara med fikat så dök min familj upp. Ganska bra timing måste man säga. Det var supertrevligt, cicci fick väldigt bra och fina presenter och alla tyckte att vårt finfika var toppen :-)



På kvällen var vi supertrötta och inte så sugna på att handla och laga mat så vi gick ner till centrum och fick bord på Håpes. Det var ok men 3 brända potatisklyftor känns väl lite så där.

Vi mötte upp Bea och Robin som haft examens middag för Bea och tog några drinkar med dom. Man sov som ett barn när man kom hem :-)

Idag är det söndag och regnet öser ner. Löpning eller gym....det är frågan?

Cykel

Kategori: Allmänt

Stannade i sthlm igår eftersom jag skulle plocka upp en födelsedagspresent till bästa cicci. När jag ändå hängde kvar där var planen att jag och brorsan skulle ta en liten cykeltur. Han ställde dock in pga att han hämtade sin nya bil...eller ja sin nya begagnade bil så jag fick cykla själv. Det var lite så där, det blåste och regnmolnen hängde tunga så jag våga inte direkt dra iväg långt. Jag körde en kortare runda och sen körde jag backintervaller nära hem så att säga. Men det var skönt och slet bra.

EFter det blev det en öl framför fotboll med brorsan vilket var väldigt trevligt.

Idag fyller världens bästa sambo år. Cicci blir 27år och har dessutom mer eller mindre tagit sin examen. Det ska så klart firas stort hela helgen :-)

Skönt soffhäng

Kategori: Allmänt

Jag skulle springa igår...jag såg faktiskt fram emot det eftersom vädret faktiskt var bra. Jag hade planerat en skön runda i Årby skogen. Men så när jag ätit kom förslaget att gå över till Alicia och GB med en flaska rose och köra lite soffhäng istället.

Och jag kände bara att jag hellre ville socialisera och umgås än att springa solokvist. Så jag tog beslutet att har man sprungit en mara så behöver man inte kriga igång direkt. Skynda långsamt som det heter.

Idag har jag så klart lite lätt ångest för att jag skippade passet men samtidigt hade jag supertrevligt så vad gör ett missat löppass om hundra år :-)

Min cykel

Kategori: Allmänt

Min cykel har blivit stulen.....igen. Det är den andra hojjen som jag blir av med på Eskilstuna Station...denna brottets högborg! Det betyder att jag nu måste promenera till och från stationen varje dag vilket är lite segt. Speciellt på morgonen för då måste jag gå upp lite lite tidigare.

Det är både underbart och lite jobbigt att gå upp och möta en nyvaken och superglad Sigge i soffan. Först blir han toppenglad när man kommer men när man ser går utan att ta med honom blir han ledsen och det är lite tungt att stänga dörren framför hans vädjande blick.

Men sen sätter jag på den här låten i lurarna när jag promenerar genom att soligt och grönt E-tuna och då blir man snabbt på bättre humör.

Vilsta IK

Kategori: Allmänt

Det står ju klart att jag och cicci i slutet av Aug vänder tillbaka till Sthlm. Ciccis 3år på Mälardalens Högskola e färdiga och det är helt enkelt dags att åka hem. Jag kommer när det närmar sig skriva ett blödigt och längre inlägg om Eskilstuna och mina 3år här. Men nu tänkte jag mer gå in på Vilsta IK.

Jag har tyvärr tränat på tok för lite med Vilsta och det beror på lite olika saker. Första vintern skulle jag åka vasaloppet och hade helt enkelt inte tid för annat än skidåkning. Sen fortsatte jag med Vättern och Vansbro så simning cykel vilket gjorde att löpningen blev lidande. Sen hoppade jag på det inför Lidingö men det var inte så långt kvar på sommarn. När sen vinter tog vid igen så ville jag prioritera mängd. Det och att jag ärligt helt enkelt har svårt för 200meters velodromen. Inför maran sen när det blev varmare valde jag bort intervaller för fortsatt mängd.

Men det betyder inte att de pass jag löpt med Vilsta inte har varit toppen. Visserligen har jag inte dirket hunnit lära känna någon, men jag har verkligen fått inspiration och motivation till löpning av att bara hänga med gruppen. Och många av mina pass har jag verkligen pressat mig hårt.

Jag minns mitt första pass. Vi skulle springa gual 5km banan i omvänd ordning. Alltså att den som var långsammast skulle börja och tränare Kjell skickade sen iväg oss i en ordning som enligt plan skulle få oss att gå i mål samtidigt.

Först gick Hilding 76 iväg (wow) flera minuter senare en tjej jag inte minns namnet på. Sen var det min tur. Jag kunde inte banan och var livrädd för att bli jagad av alla maraton löpare som skulle börja jakten på mig.

Så jag gick ut hårt...stenhårt. Problemet var att jag inte visste att vilstas bana börjar med i princip 1km uppför. När jag nådde toppen höll jag på att svimma, så hög puls hade jag. men jag slet mig vidare och kom till slut imål på helt ok 24min. De flesta sprang om mig på upploppet.

Ett annat bra minne var när vi skulle springa flacka 5km. Jag har aldrig tagit direkt tid på den distansen och här tog jag i hårt och kom in på 22:30 tror jag. jag fick snittiden 4:29 iallafall vilket nog får ses som mitt PB på 5km.

Jag minns också när jag sprungit Lidingölopet. JAg trodde att det skulle ta ett tag att återhämta mig. Jag gick ner till vilsta för vad jag trodde skulle bli en skön mysjogg. Vi skulle köra milen och gruppen sprang iväg. Problemet är att alla är snabba, och tempot höjs mer och mer. Jag som är segstartad slet hårt i uppförsdelen men lyckades hänga med.

Medan alla andra sprang och pratade och verkade ha mysigt låg jag längst bak och slet som ett djur. Men jag tappade aldrig och hängde på hela vägen på en fin fin tid på 51min och det bara några dagar efter LL.

Som sagt har jag ju mest varit lite på sidan då jag inte deltagit så mycket men man har aldrig känt sig utanför. Då och då när man sliter som mest i en backintervall kan man få ett "kämpa på nu, bra jobbat" när man möter folk som e på väg ner. Sånt gör verkligen massor när det gör ont och man är trött.

Det är helt enkelt en härlig stämning över Vilsta IK och det är riktigt riktigt tråkigt att jag dels inte kört mer med dom, och framförallt att jag inte kan fortsätta. Det kommer helt klart bli negativt för min löpning i framtiden.

Men just därför kändes det så bra att dra på sig Vilsta linnet och representera under Sthlm Marathon. Nu finns det där på print for ever :-)

Sverige - Ukraina

Kategori: Allmänt

Sitter och laddar upp inför Sveriges premiär i detta EM. Värdnationen Ukraina ska förhoppningsvis få stryk. Får nog se matchen själv dock, cicci sitter i köket och skypar med Bea för att komplettera deras x-jobb. Sigge vill också plugga så han ligger i ciccis knä och ser lite så där förvirrad ut men ändå glad för att han får vara me.

Vart är sommarn?

Kategori: Allmänt

När man sitter inne och ser regnet ösa ner utanför så kan man inte låta bli att länga bort lite. Det var ett tag sen nu jag var på en seriös solresa. Jag hade ju inte varit på någon på många långa år när jag träffade Cicci. Men det rådde hon bot på väldigt fort. Först blev det ju Tunisien och sen för två år sen stack vi iväg 3veckor till Bali.

Dagar som denna kan man verkligen längta sig tillbaka dit. Jag sprang några kortare 5km rundor. det var så klart brutalt varmt men att springa på stranden är alltid grymt. Och bästa rundan gjorde jag på en strandpromenad längs massiva hotelkomplex. När jag kom tillbaka var jag så varm och trött så jag kunde knappt stå på benen. Att då sätta sig i en stor ej uppvärmd pool och stretcha....där snackar vi religös upplevelse :-)

Sjuk

Kategori: Allmänt

Idag e jag hemma sjuk vilket inte alls är roligt men min mage funkar inte alls som den ska av någon anledning. Så dagen för spenderas i soffan med förhoppning om att jag kan vara back on track imorgon.

My Morning Jacket

Kategori: Allmänt

Den här versionen av My Morning Jackets låt One Big Holiday gör mig glad.....varje gång jag tittar på det. Så fruktansvärt bra!




Jag ser det regnar

Kategori: Allmänt

Lördagkvällen blev bra. Varken jag eller Cicci var sugen på någon hardcore matlagning så det fick bli en liten variant av tapas. Vi köpte sånt vi kände för helt enkelt vilket blev lite olika typer av skinka, choritzo, halloumi, grillad kyckling, lite bröd och ost och så lite random plock. Det blev väldigt trevligt att äta framför en helt ok film.



Efter frukost idag söndag var det dags för löpning igen. Nästna exakt en vecka sen maran och jag skulle göra mitt första pass som inte var något 4-5kms uppmjukningspass. Jag tog min vinterrunda som jag kallar den. Rundan som tog mig igenom hela den mörka och kalla vintern. När jag sprang där i grönskan, 17-18grader och ett litet lätt duggregn så kunde jag inte låta bli att tänka tillbaka på alla passen i mörker, kyla och dåligt underlag. Jag minns hur jag tänkte när jag sprang där då och vilken otrolig skillnad det är mot hur det var idag. Vid ett läge när jag sprang i vilstaspåret så kom en sån där riktig störtskur, när himlen liksom bara öppnar sig. Men samtidigt sprack molnen upp och solen bröt igenom och det ljus, den känsla som blev när solen fick skogen att liksom glänsa i tusen nyanser av grönt, samtidigt som ett ljummet regn vräkte ner över en när man sprang i lätt utförslutning........ja om inte det är religöst så vet jag inte vad. Önskar att man på något sätt kunde få igenom den känslan till bloggen men sånt går ju inte.

Allt som allt blev det 12 bekväma km och kroppen känns bra. Ska erkänna att sista 2km kände jag mig lite stum och stel i benen men det är knappast förvånande. Det var bara 4år sen jag sprang min första halvmara och knappt kunde springa 5km på 4veckor efter det. Saker och ting förändras helt enkelt.

Nu blir det storhandling och sen får vi se......kanske kanske lite fotboll ikväll också...även om Cicci nog lär protestera.

Worth Waiting For

Kategori: Allmänt

Första på 2månader. Var inte alls sugen efter maran men nu sitter den riktigt bra. Danmark leder mot Holland med 1-0...vet inte om det är bra eller dåligt :-)

För vi har tagit studenten

Kategori: Allmänt

I fredags var det studentmottagning för Ciccis kusin Stefan. Långt ut på Ekerö bar det av men jag fick lift med Ciccis lillasyrra Rebecka och hennes kille Johan. Mottagningen var trevlig om än lite kylig när solen gick ner.

Lördagen började perfekt med brunch hos Rebecka och Johan som hade lagat supergod mat. Sen stack vi tillbaka till Eskilstuna för att gå runt med Sigge och se på alla Studentflak som åkte runt. Massor med glada ungdommar som nu är färdiga med skolan och man minns verkligen hur det var även om det var......ja hur lång tid var det nu. Jag tog studenten 2000, tack och lov för det, blir så mycket enklare att räkna då, så det är alltså 12år sen.

Nu ska det nog bli lite EM på tv och min första öl sen ett par månader. Jag höll ju igen inför maran.



Vi passade även på att ligga lite i gräset och mysa med Sigge. Nu blir det nog lite fotbolls EM och faktiskt en öl. Min första öl på säkert 2månader då jag slutade helt med alkohol inför maran. Det ska bli gott.

Sigge

Kategori: Allmänt

Jag hade tänkt köra en runda idag men tiden fanns helt enkelt inte. Lika bra var väl det för jag är både trött och fortfarande lite sliten. Jag känner mig inte sliten generellt men jag märker att jag är det när jag liksom anstränger mig lite mer. Det här var min första mara så det finns ingen anledning att stressa igång.

Istället åkte jag och Cicci ut till brukshundklubben och lät Sigge hänga lite med större hundar. Eller hänga och hänga, han fick observera från håll. Sigge är lite kaxig när det kommer till större hundar och vi måste försöka vänja av honom det beteendet.  När de stora hundarna försvan från agillity banan fick sigge pröva dom där rören man kan springa igenom. Han tyckte det var lite läskigt i början men snart spranghan fram och tillbaka.

Nu ska jag packa lite och sen se Criminal Minds. Imorgn blir jag och Cicci kvar i sthlm för att fira lite student och födelsedag. Men vi åker hem till Eskilstuna redan på lördag. Det gäller att ta vara på E-tuna nu för vi har inte så lång tid kvar i den här staden.

6:e Juni

Kategori: Allmänt

Dagen började bra med en sovmorgon följt av en kortare löprunda med Sigge för att liksom skaka loss benen lite efter maran.

Sen styrde jag och Cicci ner mot centrum för att titta lite i affärer. Jag har behov av en sommarjacka jag kan ha till jobbet. Något som alltså funkar till kaval och lite finare kläder och inte bara till jeans och sneakers.

Jag klev in på MQ och hittade inom loppet av 20sek en jacka jag tyckte såg väldigt bra ut. Provade och visst satt den perfekt. Och för att liksom toppa allt så var det 30% :-) Nu syns det kanske lite dåligt på bilden då det mer ser svart ut så man ser liksom inga detaljer. och jag hade tagit bort det skärp som satt på för att se hur det såg ut utan.



Jag hittade även ett par snygga shorts / badbrallor till sommarn och efter en liten lättare lunch på Wayns så var man nöjd och belåten.



Halvmaran eller Lidingö?...eller kanske.....

Kategori: Allmänt

Jag sitter och fnular lite på vad mitt nästa lopp skall bli. Jag är fortfarande inte helt säker på att jag vill dissa cykeln. Roslagshösten vore skoj men det känns mer troligt att det blir Lidingöloppet eller Halvmaran. Halvmaran var ju så jag kom igång med löpning och jag är sugen på att köra ett PB där. Speciellt som jag egentligen aldrig tränade speciellt bra inför någon av mina halvmaror. Det var först efter den 3e som jag sprang på 1.55 som jag började köra lite mer längre pass och intervaller här och där inför LL.

Men skogslöpning passar mina klena fötter lite bättre och backar ger mer utmaning.

Eller ska man kanske skita i båda och gå för Växjö Marathon :-) Haha no no no lugn och fin nu, kanske bättre att jag njuter lite av det jag just gjort.

Och det ska jag göra genom att gå ner på stan och kanske köpa lite nya prylar. Behöver bland annat en löparjacka eftersom min ligger någonstans vid strandvägen och skräpar :-)

En fika kan det nog bli också.

Nu börjar man bli sugen!!

Kategori: Allmänt

Jag är fortfarande lite stel och har en aningens ont i högerfoten.....men suget efter löpning börjar bli för stort. Jag var helt säker på att jag efter maran skulle vara less på löpning och behöva ett brake. Planen var att cykla i sommar och kanske rent av gå för Vättern nästa år.

Men nu känner jag mer att jag vill fortsätta springa och istället gå för att göra tider på antingen halvmaran eller Lidingöloppet.

Den som lever får se, det kan ju bli så att min första runda efter maran kommer vara allt annat än trevlig och så försvinner det där suget. Men jag tror inte det :-)

Stockholm Marathon 2012

Kategori: Allmänt

Så har det då blivit dags att summer Sthlm Marathon 2012. Jag varnar direkt känsliga läsare. Det här blogginlägget är förmodligen det längsta blogginlägg som någon skrivit....EVER.

Det skall sägas direkt att jag varit nervös en längre tid inför det här.  Men när så klockan ringde.....eller ja när Sigge kissade på Mickes och Lisas matta så var jag cool lugn. Jag vet inte varför men jag kände i princip ingenting. Väder, vind, val av skor, smärta, ork, äta inför, toapauser....allt sånt jag tänkt och oroat mig för i veckor kändes ointressanta. Jag vet inte om jag kanske förlikat mig med det faktum att jag skulle ställa mig på startlinjen trotts väder och vind, och sen kunde jag inte göra mer än försöka. 

Jag åkte in med brorsan och mötte upp Henkan och Dana vid t-banan. Vi stod där nere eftersom vädret var så motbjudande. Men med 30min kvar till start gick vi till starten. 

Så stod jag då där, i startgrupp D. Omringad av tusentals andra löpare, men ändå ensamast i hela världen. Så kändes det iallafall. Men när vinden blåste som hårdast, när kylan riktigt bet tag i mig och när regnet föll från himlen, så stod jag bara koncentrerat och tittade rakt fram, på ett hav av huvuden. Och där och då kände jag bara att om man ändå ska springa en mara, så kan man fan lika gärna göra det i värsta tänkbara väder. Det är ju extra badass poäng på det som brorsan sa innan.

Startskottet gick och massan började långsamt röra sig.

Planen var enkel. Gå ut i ett lugnt tempo men inte högre än 6min/km. Jag ville samla på mig en buffert till slutspurten så att jag skulle ha en så bra chans som möjligt att klara 4:15. Drömmen var sub 4 men jag visste sen länge att det skulle bli på tok för tufft. 

Att hålla nere tempot var svårt, extremt svårt. 7 påsar vitargo och en veckas vila hade gjort sitt. Jag var pigg, fräsch och extremt laddad. Jag flög ner för vallhallavägen men jag var kontrollerad. Lät alla passera och höll mig på runt 5.45tempo. Tidigt slängde jag jackan och mitt försvar mot väder och vind bestod nu i ett par kompressionsstrumpor från apoteket, korta tights med shorts över, en underställströja och så en kortärmad löpartröja med Vilsta linnet över. Ja och så handskar och pannband toppat med en keps. Det visade sig fungera perfekt. Visst var det kallt men aldrig så jag led av det supermycket. 

Första varvet gick bra. Västerbron var easy peasy, likaså torsgatan och odengatan. Ändå började jag känna att det är långt kvar och jag börjar redan känna av lite stumhet i benen. Det kommer för tidigt och jag har inte ens kommit första varvet. När jag sprang förbi brorsan och min halvsyrra med sambo som stod vid Stadion så värmde det, speciellt då syrran och Jonas tagit tåget ner från Uppsala för att stå i det här vädret och se mig i 10sek. 

Men så närmade jag mig Djurgården och jag ville inte ut dit. Jag fattade inte varför vi skulle ut dit, det verkade som en så mycket bättre ide att ta samma varv igen. 

Inte blev det bättre av att man direkt sprang in i den värsta motvinden på hela banan tillsammans med Södermälarstrand. Det var isande kallt, vinden hindrade allt vad fart hette och det var inte ens halva distansen. Här började jag tänka riktigt negativa tankar. 

Som tur var svängde man snart bort och fick medvind och jag underhöll mig själv genom att se vem som hade snyggast skor av dom som sprang om mig eller som jag sprang om. Djurgården flöt sen på i ett ganska tråkigt och segt tillstånd. Jag höll bra fart men fick kämpa för att hålla de negativa tankarna borta. 

Gröna Lund passerades och jag såg verkligen fram emot att springa över bron och vänster in på Strandvägen. Som en skänk från ovan stod Micke, Ullis och Jonas på bron och langade en extra liquid till mig. Den var extremt välbehövd i det här läget. Tyvärr mötte jag motvinden igen. Det skall erkännas, Strandvägen bort till Västerbron var en lång pina. Jag var så otroligt stum i vaderna och höfterna värkte vid varje kliv. Hade det inte varit för mina enervit geler så hade jag nog aldrig klarat det. Men även om vader och höfter smärtade så var jag aldrig trött. Jag kunde hela tiden springa i ett tempo som kändes bra. Det sjönk såklart i motvinden och när det gick uppför men jag behövde aldrig sänka farten extremt förutom på Västerbron andra varvet. 

När jag så kom ner på Norrmälarstrand slog krampen till. Det var undersidan på högra låret. Jag fick stanna till och stretcha men kunde fortsätta. Och precis när jag behövde det som mest så stod dom där igen, brorsan och den här gången även mina föräldrar, och oj va kraft man fick. De sista 7km var smärtsamma men jag var hela tiden vid gott mod. Jag kände mig fräsch och att jag kunde hålla en ok fart. Jag visste att jag tappade men jag var säker på att min buffert var tillräcklig. Sista 2km kunde jag rentav öka farten och när jag sprang in på Stadion klev klockan precis över till 4.12 och jag behövde inte ens spurta. Jag visste att jag hade gjort en tid jag kunde vara mer än stolt över. 

Det var en så märklig känsla. I månader hade jag fasat över sista milen, sett framför mig hur jag skulle pina mig fram steg för steg och se ut som ett lik när jag kom in på Stadion. Så blev det precis tvärtom. Visst det gjorde ont, jag var stum och självklart trött. Men jag hade kontroll, jag kände mig säker och kunde öka utan problem när jag ville det. Sista 2km var ren njutning, jag njöt verkligen varje steg de sista 2km och fick ut max av att springa in på Stadion. 



När jag sen gick i mål började den verklig plågan. Att springa en mara i detta väder och sen stanna var ingen succe. Jag blev direkt kall och vandringen till ÖIP var inte direkt snabb. Det vart flaskhals på vägen in och sen skulle man ta sig runt och över planen för att få tag i sin väska. När man sen skulle tillbaka var det kö ut. Jag frös något fruktansvärt och skakade tänder. Men jag mötte upp brorsan, fick en jacka och sen var det bara en kort promenad till den varma bilen och liften hem med mina föräldrar. 

Sen bar det av hem till  mina föräldrar för den skönaste duschen jag någonsin tagit. Och en lite överraskning i form av fin chocklad från världens bästa Cicci som var på bröllop i Linköping.

Så här någon dag efter känns det bra, jag är stel som en pinne och har rejält ont i högerfoten men i övrigt är det helt ok. 

Allt som allt e jag bara så otroligt nöjd över att inte bara ha klarat av en mara, utan också av att ha gjort det under sämsta tänkbara förhållanden och på en väldigt bra tid. 

Skulle jag vilja göra det igen. Absolut men jag har 2 problem. Jag har konditionen för att klara sub4, inget snack om jag får träna bra. Men jag blir så otroligt stum i vaderna och mina höfter tar ordentligt med stryk. Det är sånt som är svårt att påverka och just nu känns det inte värt det. 

Men sånt har jag sagt förut och så känner jag mig lite blåst på konfekten. Den där festen med fyrdubbla led med publik som jublar i ett soligt Stockholm.........det måste jag ju bara få uppleva!

 

Dagen efter pizza

Kategori: Allmänt

Efter krävande ansträngning som vasaloppet, vättern eller en marathon har jag svårt att få i mig mat. Jag är inte så hungrig helt enkelt så jag brukar inte köra något flottigt typ pizza på kvällen som många andra. Istället åt jag igår en supergod kött och korv gryta som min kära mamma gjort.

Men idag är dagen efter och då är det Pizza time framför Hamilton med bästa Cicci.

4h 12min 07sek

Kategori: Allmänt

Jaha så har man sprungit en mara....och det i det pissigaste jävla väder som nästan är möjligt. Jag försökte hitta ett ord för att beskriva den här dagen och även om ord som kallt, blåsigt, ont, jobbigt låg nära till hands så var dom chanslösa mot ordet STOLTHET!! För det är vad jag känner så här kort efter. Jag är stolt över det jag har gjort, hur jag gjorde det och tiden 4.12.07.

Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig efter 3mil men min plan var att ligga strax under 6min per km och göra det så länge jag klarade av. Så att jag hade en buffert att ta av på slutet. Jag satt 4.15 som något riktmärke och den här planen klappade ju mer eller mindre perfekt. Jag tog min buffert, tappade lite på slutet men hade sprungit så pass bra att jag klarade 4.15 med 3min. Allt annat än nöjd går inte att vara.

En längre text om själva loppet kommer när jag återhämtat mig en aning.


1 dag kvar...

Kategori: Allmänt

Så var det då dan före topparedan så att säga. Det regnar, blåser och är rätt kyligt. Det positiva är ju att det är skönt att det inte blir för varmt. Sånt är alltid jobbigare och det är enklare att klä sig för kyla. Regn kan vara lite skönt i rätt mängd. Det negativa är så klart att det är värdelöst att bli blöt och kall, och att vinden är ens största fiende när man ska springa långt. Jag hade själv en obehaglig fight mot vinden under mitt första försök på 3mil för några veckor sen. Jag var helt utslagen och mitt själförtroende sjönk som en sten efter det passet. Nu är det alltså upp till revansch.

Vitargon nr 5 är uppdrucken, kläderna packade, Mr Garmin är laddad. Lugn middag, tidigt i säng och sen smäller det.

Fuck you regn och vind ni kan inte stoppa mig!!